Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem 2 questy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z 2ma questami. Z jednym czyli GM Panel w grze powinien wyskakiwać w liście u gm przy wejściu do gry ale nic sie nie dzieję. I tu jest problem ponieważ przy instalacji questa ./qc nazwaquesta wszystko pięknie się instaluje, usuwam parę razy object i na nowo instalowałem nawet przez samą komendę /qc, ale po pięknym zainstalowaniu nie ma kompletnie nic o tym quescie w object. Tak jakby wgl nie instalował się w object, a w maszynie wszystko pięknie się instaluje.

http://wklej.org/id/1448335/

Natomiast przy drugim quescie jest to zmiana nicku i w tym problem, że mogę zmienić nick tylko kiedy jestem płci żeńskiej.. Mógłby to ktoś poprawić by działało na 2 płci? Z góry dzięki.

http://wklej.org/id/1448336/

4897574088.png

Opublikowano
Opublikowano

http://wklej.to/kjYCL

W drugim queście nie masz wzmianki o płci.

Dzięki, zaraz sprawdzę. Mógłbyś napisać co było nie tak w tym 1? Żebym wiedział na przyszłość. A co do drugiego questa to sprawdzałem na żeńskiej płci to po wpisaniu nowego nicku i relogu nie zmienia się nick.

4897574088.png

Opublikowano
1 quest : Nie masz zdefiniowane co to "..ch.." oraz nie ma state gracz która wykonia się jeśli wyniesie 1.

przykładowo:

2 quest : notice zmień na chat (nie testowałem ale ten notice mi nie pasuje)

3 quest : też brakuje definicji "..ch.."

Opublikowano

@Kiriku.

byle gdzie to nie można ale jeśli używasz ich w kilku questach to najlepiej dodać je do questlub.lua oraz quest_functions

Tak używam tego w paru questach. A co jakbym dodał do tego questa local ch = pc.get_channel_id() działało by normalnie?

+Mam pytanie jeszcze dot. ogolnie wsystkich questów, po postawieniu maszyny na nowo gdy wyrzuce wszystkie questy które już tam były oraz object, i wgram własne to po wyłączeniu i włączeniu maszyny te moje questy się usuwają i znowu są te standardowe.. object jest taki sam jak zainstaluje własne questy.. ale questy już nie i robi się wielki burdel.. Pliki by Terenzo.

4897574088.png

Opublikowano

Tak używam tego w paru questach. A co jakbym dodał do tego questa local ch = pc.get_channel_id() działało by normalnie?

+Mam pytanie jeszcze dot. ogolnie wsystkich questów, po postawieniu maszyny na nowo gdy wyrzuce wszystkie questy które już tam były oraz object, i wgram własne to po wyłączeniu i włączeniu maszyny te moje questy się usuwają i znowu są te standardowe.. object jest taki sam jak zainstaluje własne questy.. ale questy już nie i robi się wielki burdel.. Pliki by Terenzo.

Jeśli dodasz  local ch = pc.get_channel_id()  jak napisałeś, to będzie działać.

Tylko musisz dodać to do każdego questa który tego używa.

Co do pytania. 

Pliki Terenza sa dość pobugowane, pierwszy raz jednak czytam o takim przypadku. Niestety z tym ci nie pomogę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...