Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak ominąć program

malacha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W mojej szkole jest system komuterów, tzn. każdy ma Win XP :)

Po odpaleniu mamy okno logowania, gdzie login to nasze 3 pierwsze litery imienia i nazwiska oraz rocznik dołączenia do szkoły. Hasło jest random. Można się zalogować na każdym pc. Jak to ominąć i np. wejść na konto admin'a ?

Podobny obraz

Opublikowano

Można sprobowac przez awaryjny zmienic sb konto na administratora lub ewentualnie uaktywnic konto root kiedys widzialem poradnik na yt

Opublikowano

Można sprobowac przez awaryjny zmienic sb konto na administratora lub ewentualnie uaktywnic konto root kiedys widzialem poradnik na yt

Eghh...

Zapomniałem o czymś dodać. Aby się zalogować należy zrobić kombinację ALT + DEL

Podobny obraz

Opublikowano

Eghh...

Zapomniałem o czymś dodać. Aby się zalogować należy zrobić kombinację ALT + DEL

to jak bd mial odblokowane konto roota to zamiast swojego konta wybierasz administratora ktory ma wszystkie prawa

Kiedys sie tak robilo a teraz to nwm moze to zablokowali

Opublikowano

geniusze od siedmiu boleści...    tego typu systemy nie dają dostęp do administratora bez hasła i nie są to zwykłe systemy jak w komputerze

tylko znajomość hasła uruchomi konto administratora tak samo użytkownika i nie istnieje nigdy na takim systemie konto administratora bez hasła, no chyba że administrator był na tylle głupi by użyć hasła domyślnego

znając podstawy systemów i zabezpieczeń wejść do systemu to nie problem nie używając nawet haseł, to powie każdy informatyk i administrator takich systemów w szkołach ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nie wiem czy to w twoim przypadku zadziała, ale u nas wypalaliśmy na płyty łamacz haseł do xp i uruchamialiśmy przez boot menu. Zerowaliśmy hasło administratorowi i przez te konto wyłączaliśmy zabezpieczenia. Do obsługi wystarczy podstawowa znajomość angielskiego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...