Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skiny w wersji 1.8

Wextor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam dość latania po angojęzycznych forach czytając o skinach na wersji 1.8. Jak wiadomo od 1.8 skiny mają wyglądać nieco inaczej i mają zostać przywrócone bo w wersji 1.7.9/10 nie działały. No i ok, pobrałem 1.8 pre-1 i skin owszem jest dużo bardziej fajniejszy lecz wchodząc na multi mam domyślny skin tej babki nowej Alex (?) tak jak wszyscy. Skin działa jeśli mam zaznaczone online-mode na true. Czy już tak zawsze będzie że na crackowanych serwerach skiny nie będą działać normalnie? Świetny ruch mojang, robicie skiny po to żeby nie można było z nich korzystać!

Opublikowano

No ale ty mówisz o swoim serwerze? I szczerze mówiąc ja nic nie wiem o nowym skinach, słyszałem jedynie, że o tym, że może zwężą ręce.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Jeszcze to naprawiają zapewne ale chyba graczom non premium będzie losowo dawało steva lub alex. To jeszcze nie jest wersja finalna więc cierpliwości

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

No ja już wiem jak wygląda tworzenie i mówie o swoim serwie. Skiny zmienione są to wiem i wiem jak działają te nowe, jedyne o co chodzi to o to że w trybie online mode na true działają a na false nie.

Opublikowano

Aghrh. Skiny są pobierane po UUID(genialne ciekawe czemu nie dalej po nicku) przez co na offline mode(chodzi o serwer) UUID jest generowane dla nicku a nie pobierane z bazy danych mojang przez co na wygenerowanym UUID nie ma skina. Bo do tej pory skin pobierał się po nicku jak wchodziłeś na czyjś nick to pobierał ci się jego skin. Teraz wszystko zależy od tego jakie będziesz miał UUID na serwer z online-mode:false bo na tych dla premium problemu nie ma. Problem podobno rozwiązuje plugin BukkitSmerf @Karolina_666 jest jego autorką :D. Niestety nie wiem czy to prawda bo go nie testowałem. Jak by mojang zrobił tak jak było w becie czyli skin pobierał się z nicku i za każdym razem gdy gracz wchodził na serwer przez co wystarczyło żeby reconnectnął się gracz który zmienił skina by każdy mógł go zobaczyć :) czy coś w ten deseń. Poprostu minecrafta nie trzeba było wyłączać tylko wystarczyło wyjść i wejść ponownie na serwer :D

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...