Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy dostane bana za kupno konta z allegro?

rumek13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szansa jest znikoma a nawet śmiem twierdzić, że zerowa. Również mam duże doświadczenie z kupne/sprzedażą kont i ani razy nie przydarzył mi się incydent utraty konta. W tej chwili również posiadam postać na sell bardziej radziłbym uważać na oszustów którzy próbują sprzedać coś co nie jest ich bądź w ogóle tego nie mają.

Opublikowano

Nie ma się czego martwić, w MT2 sprzedałem już chyba 50 kont i nikt nie skarżył się na bana :) Tylko przy kupnie/sprzedaży dla pewności można zamazać nick 

916741414680034286162.png

Opublikowano

za kupno dostaniesz bana ale chyba na jakiś okres czasu o ile pamiętam :)

okres czasuokres czasu, okres czasuokres czasu, okres czasu,

Każdy ban jest na jakiś okres...

Otrzymanie bana za kupno konta jest niemalże niemożliwe.

edit. 

Myślę, że @rumek13 zrozumiał, a temat można zamknąć bo robi się niepotrzebny spam. ;)

Opublikowano

Bana mozna otrzymac, lecz tylko jezeli bedziesz sie tym chwalil na prawo i lewo w grze.

Oficjalnie jezeli wystawisz konto na allegro i nawet nie zamażesz nicku bana nie otrzmasz.

Tak samo jest z tym pisaniem ze sprzedajesz tylko czas poswiecony na rozwiniecie konta,

To glupia anegdotka ktora nie wiem skąd sie przyjela poniewaz nic nie daje ;)

x

Opublikowano

Jeśli nikt się nie dowie z administracji  to znaczy  jeśli nikt nie zgłosi kradzieży konta to nic ci nie grozi nie odchodzą ich takie sprawy zabardzo 

Opublikowano

Jeśli aukcja przebiegnie tak jak powinna to wiadomo że nie wyłapiesz bana, ale jeśli np. gość nie zasłoni nicku postaci ew. innych informacji które pomogą gf ją namierzyć to bana wyrwiesz z całą pewnością, dodam też że GF w 2013 roku, właśnie ze względu na allegro dodał do regulaminu zasadę "Blokady są nakładane na konto, nie na właściciela więc jeśli nabyłeś konto które przed kupnem zostało zgłoszone i tak zostanie zbanowane".

0VPaRnd.png

Opublikowano

@Up 

Gówno prawda :)

Moge wystawić postać bez zasłonięcia nicku a bana nie wyłapiesz bo allegro chroni uzytkownikow.

Wszystkiego wystawione tam dane naleza do allegro s.a wiec gf nie ma prawa by zbanowac konto na tej podstawie,

Musisz przyznac sie do kupna bezposrednio w grze inaczej bys wystawial ssy niezaprzyjaznionych postaci z gry na allegro z "niby" srzedaza, kupowac z fake konta a gf by banowal na podstawie archiwum allegro bez zadnych dowodow  w grze?

Pomysl.

x

Opublikowano

Nie ma najmniejszej szansy, by się ktoś do tego doczepił, jeśli mieli by nadzorować wszystkie logi i zmiany ip. Chyba by umarli na tych krzesełkach. Niektórzy dla bezpieczeństwa zamazują nicki na allegro w ss itp . Ale jest to zupełnie nie potrzebne.

azbest_6038.png

Elo kochanie masz u mnie branie <3

Opublikowano

Zdarza się, możesz dostać takową blokadę, jeżeli będziesz każdemu mówił o zakupie konta w końcu znajdzie się taka osoba, która za wszelką cenę będzie chciała Cię podkablować i skończy się na... 'Twoje konto zostało zablokowane'

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...