Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS+ co to daje?

ScoTube

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam takie pytanie a dokładniej chodzi o ps+

Co daje ta usługa?

Za ile to można nabyć?

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć dokładnie?

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

Siemka ,

Usuła daje mianowicie to iż co miesiąc dostajesz na każdo wersje konsoli tzn. PS3, PS4 i PSVITA darmowe gry. Obecnie na ps4 jest wymagana aby wgl grać w multi.

200zł kosztuje rok czasu. I zazwyczaj jak sony daje rabaty na produkty to masz dodatkowe promocje z powodu że masz wykupioną to subskrypcję. Możesz też czasami wcześniej zagrać w gry beta.

xXZiaOXx542_PL.png

xXZiaOXx542.png

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Darmowe gry co miesiąc zwykle 2/3, auto aktualizacja gier, liczne zniżki, wymagane do ps4, cena 200zł rocznie.

Ja akurat na ps3 będę zastanawiał się nad kupnem tej opcji. Te darmowe gry są na jakiś okres czasowy?

Auto-aktualizacja? Czyli bez ps+ nie będą mi się aktualizować gry?

W środę dopiero będę miał ps3 więc sorry za pytania takie ;p

Opublikowano

Ja akurat na ps3 będę zastanawiał się nad kupnem tej opcji. Te darmowe gry są na jakiś okres czasowy?

Auto-aktualizacja? Czyli bez ps+ nie będą mi się aktualizować gry?

W środę dopiero będę miał ps3 więc sorry za pytania takie ;p

Auto-aktualizacje= gry pobierają updaty automatycznie przy uruchamianiu konsoli.

76561198342061369.png

Opublikowano

Auto-aktualizacje= gry pobierają updaty automatycznie przy uruchamianiu konsoli.

Wiem co to znaczy auto aktualizacja. Ale czy jak nie mam ps+ to gry mi się nie będą aktualizować?

Opublikowano

Do informacji jakie zostały już podane dodam jeszcze owe fakty:

- możliwość zapisu w "chmurze"

- godzinne triale gier

- darmowe motywy oraz avatary

- synchronizowanie listy zdobytych trofeów

- automatyczne pobieranie - możesz sobie ustawić o której godzinie konsola sama się włączy i sprawdzi czy są dostępne nowe aktualizacje dla systemu czy gier, przeprowadzi automatyczną synchronizację trofeów na serwer

Cena za rok - 169zł w postaci kodu, 195zł jeśli wykupujesz w PS Store

Wiem co to znaczy auto aktualizacja. Ale czy jak nie mam ps+ to gry mi się nie będą aktualizować?

Będą ale informacje o nowym patchu otrzymasz dopiero przy odpaleniu gry.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Usługa nie daje gier tylko je 'wypożycza' a to jest różnica

No to trzeba było tak od razu. Dzięki wszystkim za informacje. Jak przyjdzie ps3 to od razu kupuję na rok ps+.

Opublikowano

Nie wiem czy mnie czasem źle nie zrozumiałeś, wypożyczasz gry które sony 'dało/udostępniło' w danym miesiącu, a nie, że sobie wybierasz które by tu 'wypożyczyć'.

Opublikowano

Nie wiem czy mnie czasem źle nie zrozumiałeś, wypożyczasz gry które sony 'dało/udostępniło' w danym miesiącu, a nie, że sobie wybierasz które by tu 'wypożyczyć'.

Zrozumiałem bardzo dobrze. Dzięki za odpowiedź i łap lajka.

Co do gier. To są jakieś gry coopowe survival na ps3? Albo takie w których się coś buduje? Może być podobne nawet do mc graficznie.

Opublikowano

Masz nawet samego mc na ps3, terrarie i parę innych by się znalazło<ale nie tak rozwiniętych>. Co do survival w coopie to seria Resident evil, dead island, dead space, teraz wychodzi dying light, trochę teog jest ^^

Opublikowano

Mogę jeszcze dodać, że wszystkie gry które pobrałeś podczas trwania twojego abonamentu będą działały tylko wtedy kiedy będziesz miał ps plus (to znaczy, że gry nie znikną ci z konta, a po prostu nie będziesz mógł w nie grać po wygaśnięciu ps plus)

Istnieją także inne oferty plusa:

3 miesięczna- 59zł

i miesięczna- 27zł

Zrozumiałem bardzo dobrze. Dzięki za odpowiedź i łap lajka.

Co do gier. To są jakieś gry coopowe survival na ps3? Albo takie w których się coś buduje? Może być podobne nawet do mc graficznie.

Obserwuj fanpage Playstation polska, w tym miesiącu takiej gierki nie znajdziesz.

Opublikowano

Warto też dodać, że gry możesz pobierać dożywotnio (do póki będą na serwerach Sony a Ty będziesz miał wykupionego Plusa), nie musisz ich nawet pobierać na konsole w danym miesiącu.

Wystarczy, że przez stronę https://store.sonyentertainmentnetwork.com/ sobie ją "kupisz" a pobrać będziesz ją mógł nawet po kilku miesiącach gdy nie będzie dostępna już w ofercie PS Plus.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Ja posiadam na ps3 takie coś i powiem że bardziej się opłaca ps plus kupować (najlepiej 3 miechy) od gier bo np. w tym miesiącu jest crysis 3 koszt to 130zł czy coś takiego a ps plus kosztuje 54 zł chyba na 3 miechy. Fez i parę innych dobrych gierek, to też kosztuje! Jak najbardziej zachęcam do zakupu ps plus.

Opublikowano

Ja posiadam na ps3 takie coś i powiem że bardziej się opłaca ps plus kupować (najlepiej 3 miechy) od gier bo np. w tym miesiącu jest crysis 3 koszt to 130zł czy coś takiego a ps plus kosztuje 54 zł chyba na 3 miechy. Fez i parę innych dobrych gierek, to też kosztuje! Jak najbardziej zachęcam do zakupu ps plus.

Kupię na 100% PS+

A co do gier to kupię też The Last of Us bo ta epicka fabuła którą widziałem na yt jest warta przejścia :D zobaczyłem że także mmo-survival wychodzi na ps3 "Zombie-mmo" - dziwna nazwa. Już się środy doczekać nie mogę ;p

Opublikowano

Kupię na 100% PS+

A co do gier to kupię też The Last of Us bo ta epicka fabuła którą widziałem na yt jest warta przejścia :D zobaczyłem że także mmo-survival wychodzi na ps3 "Zombie-mmo" - dziwna nazwa. Już się środy doczekać nie mogę ;p

Teraz w PS+ masz Crysisa 3 za darmo, więc warto :) Główne powody wymienili koledzy wyżej :p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...