Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konsola odmawia posłuszeństwa

Gość Szaki22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj odpalając PS3 spotkała mnie niemiła niespodzianka. Pierwszy raz od ponad siedmiu lat mam kłopot z konsolą. Mianowicie po paru minutach rozgrywki w jakiejkolwiek grze konsola, że tak to ujmę zamraża się i nie można nic zrobić poza wyłączeniem które trwa czasami 10 minut. Czynności jakie dziś wykonałem to:

- Format całej konsoli.

- Zainstalowanie ponownie plików gry gta 5, ponieważ z nią były największe problemy.

- Fun test ale o dziwo żaden kurz nie wyleciał.

Warto też dodać, że przykładowo w gta nie wczytują się często tekstury i tu nie chodzi o ulice, budynki gdzie po prostu konsola czasami nie daję rady, ale o podstawowe jak np. telefon naszej postaci, rośliny, auta po prostu nie chcą się załadować. :/ Płyta nie jest w ogóle porysowana, a kłopot stopniowo się powiększa od paru dni.

Opublikowano

I tak długo konsola Ci już służy...

Czy konsola szybko się nagrzewa?

Czy wiatraki zaczynają szybciej pracować już po chwili grania?

819531478353821175209.gif

Opublikowano

I tak długo konsola Ci już służy...

Czy konsola szybko się nagrzewa?

Czy wiatraki zaczynają szybciej pracować już po chwili grania?

1. Rzadko sprawdzam takie rzeczy, ale mogę zapewnić, że konsola utrzymuję bardzo niskie temperatury. Nie wiem czym jest to spowodowane, ale ani razu nie zauważyłem aby konsola była porządnie rozgrzana.

2. Myślę że nie. Konsola działa bardzo cicho. :P

Opublikowano

Jaki model konsoli? btw. od 7lat nie czyściłeś konsoli w środku?

Fat 40gb Nie czyściłem, bo nie było takiej potrzeby. :P

Opublikowano

Fat 40gb Nie czyściłem, bo nie było takiej potrzeby. :P

To jest niemożliwe żeby przez 7 lat nie było takiej potrzeby, przecież konsole powinno się czyścić tak samo regularnie jak komputer.

Konsola ma wloty powietrza przez które dostaje się do środka kurz. Pasta termoprzewodząca bankowo już jest wyschnięta od kilku lat, więc nie dziw się, że konsola zaczyna odmawiać posłuszeństwa.

Opublikowano

To jest niemożliwe żeby przez 7 lat nie było takiej potrzeby, przecież konsole powinno się czyścić tak samo regularnie jak komputer.

Konsola ma wloty powietrza przez które dostaje się do środka kurz. Pasta termoprzewodząca bankowo już jest wyschnięta od kilku lat, więc nie dziw się, że konsola zaczyna odmawiać posłuszeństwa.

Ile kosztowałaby naprawa? :P

Opublikowano

Ile kosztowałaby naprawa? :P

Ja nie jestem wróżką, skąd ja mam wiedzieć co dokładnie dolega Twojej konsoli? Jedynie mogę mieć jakieś spostrzeżenia czy rady ale diagnostyką, to ja się nie zajmuje szczególnie, że nawet nie widziałem Twojej konsoli na oczy.

Musisz iść do jakiegoś serwisu skoro podstawowe działania nie przynoszą skutku. Mowa tutaj o formatowaniu itp.

Przeczyść konsole i nałóż nową pastę, jeśli sytuacja się nie zmieni idź do serwisu. Być może siada grafika jak napisał Miksterek, równie dobrze konsola może się przegrzewać choć z drugiej strony piszesz, że się nie przegrzewa.

Opublikowano

Bez przesady, ps3 nie odkręcałem ale xboxa już tak, i po paru latach używania praktycznie kurzu nie było

Opublikowano

Nie wiem co się wczoraj stało z konsolą, ale tak po prostu postanowiła wrócić do życia. :P Jakbym miał z nią jeszcze jakiś problem otworzę temat z powrotem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...