Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS w MC?

sztuka100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie mam duże spadki fps'ów w minecraft od 60-250 fps to się robi aż dziwne że czasem mam ponad 200 fps'ów a zaraz mam 80 na wstępie zaznaczam że jave mam aktualizowaną , sterowniki GPU także więc nwm wiem że było dużo wątków na ten tamet, ale nigdzie nie mogłem znaleźć rozwiązania ...  chciałbym zaznaczyć że komputer aż tak to słaby nie jest .

SPECYFIKACJA

GPU : AMD Phenom x4 965 BE
CPU : Radeon HD 7850
MOBO : GA-970A-D3 
ZASIŁKA : Aerocool VS 500 
DYSK :  Seagate Barracuda 1TB ( z czego wolne to 800MB)
RAM : 4GB Goodram
SYSTEM : WINDOWS 7 ULTIMATE 

Temperatury są dobre procka i karty są dobre , jakby ktoś się pytał to tak używam OPTIFINE .Komputer czyszcze prawie że codziennie programem CCleaner.

Opublikowano

no ale o co chodzi? powyżej 60 fps praktycznie nie ma różnicy, a ponad 100 jest niezauważalnie dla ludzkiego oka. Też tak mam, raz 60-90, raz 150-200. Ale ustaw w optifinie max FPS na nieograniczone.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

@up

Mu chodzi ze mu fps "skacza" - razm a tyle, raz tyle. Ma 250 zrobi krok i nagle 60 potem 150 (np.)

@topic

Niestety nie wiem :/

Ale nie przejmuj sie tym, bo duzych spadek w plynnosci gry to nie robi.

Opublikowano

Wiecie bardzo dziwną rzecz zaobserwowałem taką że gdy gram na serwerze x na wyspie mam tylko 65fps a gdy włączam menu(esc)  to automatycznie szybko wzrasta aż do 200+ fpsów a jak wyłączam to automatycznie spada do 60 nie rozumiem tego ... to się powtarza za każdym razem .

Opublikowano

Spróbuj z programem Game Booster. Ja używałem i sprawował się dość dobrze. 
Do tego pozabijaj zbędne procesy w menadżerze zadań.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wszystkie opcję nie działają co ci podali? WOW :P - spróbuj jeszcze wyłączyć zbędne animacje w ustawieniach Minecrafta OFF/Zmniejsz/Wyłącz.

Opublikowano

Dzieje się tak przez ładowanie chunków np lub uszkodzone chunki (na serwerach widziałem takie coś że na jednym chunku spadały fps z 250 do 1)

CPU: I5-4460 (w planach i74690k) GPU: GTX960 4G

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...