Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Czasowa pętla w skripcie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem ze skryptem. Chcę napisać skrypt na automatyczne wiadomości na chacie. Używam w tym celu pętli every (np every 10 second), ale na konsoli  wyskakuje mi taki oto błąd: 

[23:15:23] [Server thread/ERROR]: [Skript] can't understand this condition: 'every 10 second' (AutoMessage.sk, line 2: every 10 second:')

Z góry dzięki za pomoc! 

Opublikowano

Tak. Pojawia sie ten sam błąd. Przejrzałem chyba wszystkie poradniki  do skrypta w necie i nic tam o tym nie było. Znalazłem tylko wzmiankę o tym w poradniku na stronie bukkit.pl

@Edit:

on chat:
	every 10 second:
		broadcast "&a[&6Hania&a]&f:&bKup range VIP lup Svip! Wiecej na www.vampireworld.ugu.pl i pod komenda /vip."
	every 20 second:
		broadcast "&a[&6Hania&a]&f:&9Pamietaj! Karzdy kod zrealizowany w naszym item shopie to kilka dni dzialania serwera!"

Opublikowano

on chat? usun to i zrob tak:

1. every 10 second:
  2. broadcast "&a[&6Hania&a]&f:&bKup range VIP lup Svip! Wiecej na www.vampireworld.ugu.pl i pod komenda /vip."
  3. every 20 second:
  4. broadcast "&a[&6Hania&a]&f:&9Pamietaj! Karzdy kod zrealizowany w naszym item shopie to kilka dni dzialania serwera!"
Opublikowano
every 10 second:
    broadcast "&a[&6Hania&a]&f:&bKup range VIP lup Svip! Wiecej na www.vampireworld.ugu.pl i pod komenda /vip."
every 20 second:
    broadcast "&a[&6Hania&a]&f:&9Pamietaj! Karzdy kod zrealizowany w naszym item shopie to kilka dni dzialania serwera!"

Powinno działać. ;)

sygnatura.png

Opublikowano

tak tez robilem i nie dzialalo ale nic :) Sprubuję jeszcze raz.. 

@Edit 

Dzięki wielkie już działa ;3 Blezur proszę zamknij temat xD 

Opublikowano

Kłucicie sie bez powodu :) A to ze nie powinno byc on chat to wiedzialem od poczatku. On chat bylo tylko dla tego ze to byl wczesniej inny skrypt i za malo razy kliknelem cofnij ;) Tak z rozpedu xD 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...