Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szerszenie

SумвιαN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

yo, dziś mi na hate wbiły 4 szerszenie, a reszta za oknem :(

jak je odstraszyc ? co prawda wyjebalem im, ale z 30 min sie męczylem zeby trafic.

jak je najlepiej zabijac i jak odstraszac ? bo na oknie od pola z 10 ich jest ;/

one leca do swiatla ??

Opublikowano

Najlepiej nie otwierać okna od strony tego pola.Tak, lecą do światła, więc jak już to oknto otwierasz, to zgaś główne światło.

Opublikowano

Znajdź respawn najpierw, żebyś wiedział skąd przylatują. A tak na serio gdzie ty mieszkasz, że masz tyle szerszeni ? Z tego co wiem nie da się ich odstraszać, chyba, że kupisz sobie ten Raid czy jak się to gówno zwie, które zabija owady. Szerszenie przylatują do ciebie może dlatego, że wyczuwają jakiś słodki zapach albo coś innego.

Opublikowano

Znajdź gniazdo i zadzwoń na straż pożarną kiedyś sie tak robiło niewiem jak jest teraz.

Jak nie to kup moskitiery 

Moskitiery kozak rzecz. Tylko skoro masz tam tyle tych skurwieli to w nocy je sobie załóż :D

Opublikowano

Załóż moskitiery i popsykaj jeszcze je może jakimś środkiem na owady.

Opublikowano

Ja te kurewstwo wciągam odkurzaczem i c**j mnie obchodzi ze jest 1 w nocy :D 

Skoro masz ich tak dużo to pewnie gniazdo zrobiły w pobliżu, wyczaj je i zadzwoń po straż pożarną.

U mnie były w kominie to też wlatywały po kilka w nocy.

Opublikowano

Po pierwsze nir zabijaj bo one mają takie coś w sobie ze sie zlatuja jak sie kropnie.

Znajdź skąd przylatują i zadzwoń na straż

Opublikowano

Jak pisali poprzednicy.

1. Znajdź respawn

2. Użyj Silnego ciała (aby dostać obrony)

3. i pier@olnij z duchowego. 

Jest tez druga opcja

1. Znajdź respawn

2 Wezwij straż

No i w ostateczności 3.

Zabij jednego, a reszta pójdzie na pogrzeb xD

Polecam opcję nr. 2.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Hah :D Chłopie masz podobny problem do mojego. Jakiś tydzień temu postanowiliśmy ze znajomymi iść na działkę do koleżanki. Było około 22 światło zapalone (tak to jest powód tego, że przyleciały). Do altanki wleciało 6 szerszeni. Ja mam uczulenie, kumpel też, a koleżanka się po prostu bała. Tak czy siak, kolega zabił jednego szerszenia, ale się po prostu wystraszył, bo zleciało się... najpierw jeden, później dwa, no i wyliczyliśmy ich tam jeszcze 5. Koleżanka postanowiła zadzwonić na straż pożarną, przyjechali (na szczęście jeszcze nic nie wypiliśmy, bo byłoby nieciekawie raczej), zapytali czy wiemy gdzie znajduje się gniazdo. Nie wiedzieliśmy (do teraz nie wiemy) no to weszli do środka zabili jednego szerszenia i stwierdzili, że więcej nie ma :x Później żeśmy przez jakąś godzinę je wybijali. Strażak powiedział, że lecą do światła i że zazwyczaj zaczynają latać od godziny 18-19 do 22-23.

Strażak powiedział, że dużo nie wskórają bez znalezionego gniazda, gdyby w naszym przypadku było jasno to by poszukali dokładnie na działce koleżanki, ale po prostu było za ciemno. Jeżeli to jest kilka szerszeni to musisz sobie jakoś z nimi poradzić, po pierwsze zakryj okna jak masz otwarte jakąś siatką lub czymś podobnym, bo zlatują się do światła. Później wybij resztę i masz spokój.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...