Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wstawianie własnych modeli poprzez WorldEditor (Problem).

DrComet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od dłuższego czasu męczę się z poprawnym dodaniem modelu pałacu własnej roboty na mapę poprzez WorldEditor.

Wiele błędów początkowych udało mi się samemu naprawić, jednakże został ostatni, którego za nic nie mogę rozwiązać. Mianowicie... Mój model pałacu jest zwężany, po jego wstawieniu. Model wykonywałem w maxie 12, do gr2 exportowałem w 7 (zmiana wersji nie ma wpływu na jakość plików, od razu to dodam). Próbowałem różnych metod. Dodanie od razu z teksturą, zamrożenie skalowania przed wyexportowaniem... I nadal mimo wszystko mi go zwęża.

Czy jest tu ktoś, kto miał tego typu problem, lub wie, wręcz jest pewien jak go naprawić? Zaczynam się zastanawiać, czy w jakiś sposób nie ma na program wpływu mój OS, chociaż to jest mało prawdopodobne. Wiem, że WorldEditor nie jest zbytnio kompatybilny z XP, no ale bez przesady... Znajoma podrzuciła mi pomysł, żebym w Blenderze wykonał ten model, lub przekonwertował go z maxa na Blendera i nim exportował. Niestety Blendera za cholerę nie ogarniam, i nawet jeśli ma podobne narzędzia, to jest tam zupełnie inna klawiszologia niż w maxie, i po prostu nie jestem w stanie tego ogarnąć.

Wiem, że są wakacje i mało kto wbija... Ale prosiłbym o w miarę szybką odpowiedź.

Pozdrawiam,

DrComet.

.:Projekt Deatria:.

Serwer:   [|---------]

Klient:     [|---------]

Strona:   [||--------]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...