Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do minecraft?

kubauPLpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żaden nigdy nie kupuj na allegro gotowców, dozbieraj hajsu.

No ale już już jakimś cudem nie możesz to kup ten drugi. (Lepszy procek i miałem kiedyś podobny. Na multi gdy nie ma dużo graczy wokoło i mapa jest wygenerowana miałem 50 fps jednak gdy wejdziesz do miasta gdzie jest dużo graczy oraz jakieś lagujące bloki to spada do 10-30 fps. Za to na skybolcu 120fps.)

Polecam jednak zbierać hajs.

wHgO0WT.gif

Opublikowano

Żaden nigdy nie kupuj na allegro gotowców, dozbieraj hajsu.

No ale już już jakimś cudem nie możesz to kup ten drugi. (Lepszy procek i miałem kiedyś podobny. Na multi gdy nie ma dużo graczy wokoło i mapa jest wygenerowana miałem 50 fps jednak gdy wejdziesz do miasta gdzie jest dużo graczy oraz jakieś lagujące bloki to spada do 10-30 fps. Za to na skybolcu 120fps.)

Polecam jednak zbierać hajs.

A podał byś mi może jakiś lepszy 

i w podobnej cenie?

Opublikowano

Nie ze względu na to że za bardzo się nie znam. Opisałem ci jak to było w moim przypadku i nie polecam ci kupować poniżej 1000zł kompa. Poszukaj jakieś używane kompy na ogłoszeniach.

Najlepiej tutaj:

- http://olx.pl/

- http://www.gumtree.pl/

Jakąś dobrą używkę do 500 może znajdziesz.

np. http://www.gumtree.pl/cp-komputery-stacjonarne/krakow/wydajny-pc-c2d-e8200-g41-2gb-gf-8500gt-160gb-sata-dvd-rw-609239136

wHgO0WT.gif

Opublikowano

A podał byś mi może jakiś lepszy 

i w podobnej cenie?

Wierzysz w cuda? :D człowieku najpierw nazbieraj minimum 1,5k zł i dopiero potem jedz do fachowca bo widać że masz może max z 12 lat no w porywach do 13 i niech ci go złoży z części do max 1,5k zł a nie śmieciowe gruchoty po 500 zł chcesz kupywać .. u mnie obudowa 200 zł kosztowała a co dopiero reszta -.- więc daruj sobie takie głupie tematy i normalnie poszukaj części do kompa i niech Ci ktoś to złoży -.- 

OPmMzQy.png

Opublikowano

Nie ze względu na to że za bardzo się nie znam. Opisałem ci jak to było w moim przypadku i nie polecam ci kupować poniżej 1000zł kompa. Poszukaj jakieś używane kompy na ogłoszeniach.

Najlepiej tutaj:

- http://olx.pl/

- http://www.gumtree.pl/

Jakąś dobrą używkę do 500 może znajdziesz.

np. http://www.gumtree.pl/cp-komputery-stacjonarne/krakow/wydajny-pc-c2d-e8200-g41-2gb-gf-8500gt-160gb-sata-dvd-rw-609239136

ALE tak to dobrze ci się grało nie wkur.....ś się ??

A to http://allegro.pl/gamer-x4-4x4-20ghz-500gb-4gb-ati-hd8570-usb3-win7-i4501896483.html

Opublikowano

Jak najbardziej ponieważ ja grałem tylko na jCrafcie 7000kratek od spawnu wiec spotkać gracza dla mnie to był wyczyn. Nie grałem na żadnych masówach 212034E12 graczy online. Single + jCraft na Multi ew. Skyblock.

Miałem 2gb ramu

Integra intel GMA 3000 bodajże

Procek Intel jakiś 2x 3Ghz

To wszystko zależy od tego gdzie będziesz grał.

A co do tych fps co tam podawałem to oczywiście z optifinem oraz wszystko na najgorszych ustawieniach oraz renderowanie na Normal.

wHgO0WT.gif

Opublikowano

Jak najbardziej ponieważ ja grałem tylko na jCrafcie 7000kratek od spawnu wiec spotkać gracza dla mnie to był wyczyn. Nie grałem na żadnych masówach 212034E12 graczy online. Single + jCraft na Multi ew. Skyblock.

Miałem 2gb ramu

Integra intel GMA 3000 bodajże

Procek Intel jakiś 2x 3Ghz

To wszystko zależy od tego gdzie będziesz grał.

To znaczy będe grał na sky block ale na pvp też się poklepie i na spawn też czeba czasami wyjść ;D to nie wiem  czy będzie bardzo ścinało czy tak w granicach 20-30 fps 

Opublikowano

Na pvp sobie nie pograsz na czymś takim. 20 typa w elo pro zbrojach święconych się i w dodatku jakieś poty jabłka itd. 5 fps jednym słowem.

Rób co chcesz ja już nie odpisuję bo się znudziłem ;f

wHgO0WT.gif

Opublikowano

GOTOWCE o.O nigdy ich nie kupuj... najlepiej na olx.pl jakąs używke np.

http://olx.pl/oferta/komputer-stacjonarny-dobry-do-gier-pc-4gb-ram-intel-4x2-33ghz-160gb-CID99-ID6HPs3.html#d7e58be75J

@offtopic Jak czytam niektóre opisy typu <komp za 300zł> KOMPUTER DO GIER! ODPALIŁEM NA ULTRA BTF3! , japierdole chyba sie zesrałem xD

Opublikowano

49351140879150777196.jpg

10812140879150777196.jpg

A tak na poważnie, za takie pieniądze to tylko używane komputery z allegro/olx/gumtree czy nawet od jakiegoś znajomego.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Karta Graficzna
Karta-graficzn.jpg

amd%20graphics.jpg

KRÓL WYDAJNOŚCI DO NAJNOWSZYCH GIER!!!!

Gniazda: DVI, D-SUB HDMI
NAJNOWSZY RADEON 8370D DO 2048MB PAMIĘCI DDR3

Dzięki zastosowanej technologii APU nie znajdziesz wydajniejszej karty w tej klasie

Taktowanie układu graficznego 760Mhz

• Technologia Microsoft® DirectX® 11 pozwala korzystać z fantastycznej wydajności, oszałamiających efektów 3D oraz dynamicznej interaktywności w grach.
  • Technologia ATI Stream umożliwia uzyskanie lepiej zrównoważonych platform, na których zadania silnie obciążające procesor są wykonywane znacznie szybciej1,2.
  • Technologia ATI PowerPlay™ zmniejsza pobór prądu i pozwala zbudować energooszczędny system komputerowy2.
  • Skalowanie wydajności graficznej — nawet dwukrotnie szybciej w niektórych przypadkach1,2 dzięki technologii grafiki hybrydowej ATI Hybrid Graphics.

HAHAHAHAHAH JA JEBIE! KRÓL WYDAJNOŚCI! :D

Komputer PC który prezentujemy na aukcji jest jednym z najlepszych zestawów na rynku. Dzięki jego niesamowitej wydajności bez najmniejszych problemów obejrzysz film czy zagrasz w najnowsze gry !

SKISŁEM!

Na serio poszukaj i przyczaj sie na zestawy, bo czasami są naprawdę dobre zestawy! :)

Najlepiej jaki core 2 quad+4gb ram+ 8600gt lub 9600gt :)

Opublikowano

No czegoś takiego to jeszcze nie widziałem. Chyba składanie komputerów jest nie opłacalne skoro na allegro za małe pieniądze można kupić takie maszyny! ;)

Link 1

Link 2

Dziwi mnie że ludzie się na to nabierają...

Opublikowano

No czegoś takiego to jeszcze nie widziałem. Chyba składanie komputerów jest nie opłacalne skoro na allegro za małe pieniądze można kupić takie maszyny! ;)

Link 1

Link 2

Dziwi mnie że ludzie się na to nabierają...

Dysk 80GB :D Jak teraz rozbudowane sieciówki będą zajmować więcej niż połowa tego dysku. I znowu "pełna moc to aż 6GHz". Ale co zrobić, zarabianie na ludzkiej niewiedzy nie jest nigdzie zakazane :) 

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...