Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LG L9 II najlepszy w tej cenie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozglądam się powoli za jakimś telefonem i tak przeglądając opinie ludzi zauważyłem, że dużo osób jest zadowolonych z LG L9 II. 

Myślałem nad kupnem nowego smartphone'a ale doszedłem do wniosku, że i tak go kiedyś rozwalę więc po co płacić podwójnie? :P Używany jest dobrym wyborem? 

Zależy mi na dobrej wydajności. Nie chciałbym żeby mi przycinał przy grach czy internecie... :) Aparat minimum 5mpx nie musi być dobry.

Ekran minimum 4,7 może być większy (czasami jakiś film obejrzę). 

Z góry dziękuję za opinie jak i propozycje :)

Opublikowano

Hmm... Google Nexus 4 używany? Lub używany Galaxy S4? Jaka cena?

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Polecam Nexusa 4 a jak będziesz miał szczęście to nawet 5 :) 

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Fajna jest ta Motka ale 5gb (wolnego) miejsca na gry to dla mnie będzie chyba za mało. Dojdzie jeszcze jakaś tam muzyka i zapchane :(

Nexus ma ~12gb no tu już lepiej. A jak wygląda wydajność w tych smartfonach? 

Opublikowano

Posiadam LG L9 II i mogę go polecić , jednak jeżeli kupujesz używany telefon to kupisz o wiele lepszy w cenie . 

No chciałbym używkę ;) Macie jeszcze jakieś propozycje?

Opublikowano

Telefonów MINI nie opłaca się kupować nieadekwatna cena do jakości, gdyby LG G2 mini miał ekran HD to byłby wart uwagi, ale jako że go nie ma w tej cenie odpada :) tylko nexus mój drogi. 

lownfast

Opublikowano

Ciężko mi będzie znaleźć tego Nexusa za przyzwoitą cenę. Taki w miarę porządny sprzęt to 800zł. Sprawdzałem też licytacje ale mało ich jest a nie chce z rozbitym ekranem ;/ 

Opublikowano

Nie mogę nawiązać kontaktu ze sprzedającym ;/ Więc chyba nici z tego telefonu. Jaki telefon będzie najlepszy po nexusie i moto g? 

Opublikowano

Przeleciałem tak szybko po forum i znalazłem parę modeli:

- Moto G (5GB dla mnie zamało i te przyciski zajmują tyle miejsca ;/)

- Xperia L (podobno L9 II jest lepszy)

- Xperia M (podono L9 L9 II jest lepszy)

- LG 4X HD (2 rdzeniowy Snapdragon 400 vs 4 rdzeniowa Tegra 3... mimo wszystko Snapdragon chyba wygra - moim zdaniem)

- Lumia 520 (Nie, nie i jeszcze raz nie :) WP) 

- Wszystkie chińczyki na które muszę czekać po 30dni - Nie)

- LG L9 ( po nazwie można wywnioskować że II jest lepsza :) )

- SGS3 mini (słabsza wydajność, mały ekran)

Jedynym (według mnie) godnym przeciwnikiem L9 II może być Xperia SP. Jak myślicie? 

A może warto poczekać i trochę dołożyć do jakiegoś lepszego? 

Opublikowano

Przeleciałem tak szybko po forum i znalazłem parę modeli:

- Moto G (5GB dla mnie zamało i te przyciski zajmują tyle miejsca ;/)

- Xperia L (podobno L9 II jest lepszy)

- Xperia M (podono L9 L9 II jest lepszy)

- LG 4X HD (2 rdzeniowy Snapdragon 400 vs 4 rdzeniowa Tegra 3... mimo wszystko Snapdragon chyba wygra - moim zdaniem)

- Lumia 520 (Nie, nie i jeszcze raz nie :) WP) 

- Wszystkie chińczyki na które muszę czekać po 30dni - Nie)

- LG L9 ( po nazwie można wywnioskować że II jest lepsza :) )

- SGS3 mini (słabsza wydajność, mały ekran)

Jedynym (według mnie) godnym przeciwnikiem L9 II może być Xperia SP. Jak myślicie? 

A może warto poczekać i trochę dołożyć do jakiegoś lepszego? 

Dołóż do Nexusa 4 ;) Mimo, że starszy to wydajniejszy i z gwarancją aktualizacji (przynajmniej jeszcze trochę):

http://www.telepolis.pl/porownanie,4,7,0.html?ids=2451,2352,2287,0

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Ale z dołożeniem złotóweczek musiałbym troszeczkę poczekać ;) Nie wiem czy warto czekać tym bardziej, że w środę rozwaliłem swój telefon a życie bez fona jest trudne :D

Nie chce tracić kasy na jakiś zastępczy ;/ 

Opublikowano

Motorola Moto G LTE ze slotem na kartę pamięci - szach mat matołki ;) Telefon super, kosztuje jakieś 600-800 za nówke, nie wiem dokładnie. 
Moja dziewczyna ma Xperie M2 i chwali ją, no poza aparatem który się zawiesza non stop. IMO ta xperia jest brzydka i nakładka Sony jest też niezbyt ładna, ale to zależy od upodobań. 
Tanio możesz wyrwać jakąś Lumie, która będzie chodziła spoko i generalnie będzie dobrym telefonem, ale to musisz mieć otwarty umysł, bo przejście z andka na WP na początku boli.

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Ty no auto też kiedyś rozwalisz, idź piechotą. Buty też kiedyś rozwalisz, to kup używane. Albo idź na boso. Co to za logika ? Przecież cokolwiek nie kupisz, wieczne nie będzie. 
Z tego co wyżej, obydwa porównywalne, ale zamiast SP wziąłbym już Xperie M2 bo jest nowsza, może jej dłużej nie rozwalisz, bo nowsza.

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Ty no auto też kiedyś rozwalisz, idź piechotą. Buty też kiedyś rozwalisz, to kup używane. Albo idź na boso. Co to za logika ? Przecież cokolwiek nie kupisz, wieczne nie będzie. 

Z tego co wyżej, obydwa porównywalne, ale zamiast SP wziąłbym już Xperie M2 bo jest nowsza, może jej dłużej nie rozwalisz, bo nowsza.

Hahaha... twój tok myślenia mnie rozbraja ;) Dać 500-600zł za używkę a 800 -900zł za nowy to jest różnica.. Rozwalę tańszy przejdzie a jak rozwalę droższy to już trochę gorzej.

Co do auta to niestety też zakupie używane bo żyjemy w Polce :]

Opublikowano

Noo dla mnie między 600 zł używanym a 800zł nowym jest różnica - ot taka że nie jest porysowany, ode mnie zależy jak o niego zadbam.
Skoro dla Ciebie 200 zł to różnica to rozumiem, że rozwalić tel za 600 zł - spływa po Tobie, za 800 to ból nie do zniesienia, ok. 

Argument bo żyjemy w Polsce jest tak słaby jak "bo jestem czarny to mam gorzej".
P.S Używany telefon ma swoje miesiące / lata i pewnie nie dostanie Andka L czy następnego, nówka raczej dostanie, Moto G na pewno jeszcze wiele następnych. Poza tym jak już kupujesz używany to nie jakiś ze średniej półki, kup używanego flagowca, za ten hajs pewno dostaniesz Xperie Z, SGS 3 LTE.

P.S Ubezpiecz telefon, skoro przed zakupem rozważasz jego zniszczenie.

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Widzę że dalej mnie nie rozumiesz :) Chce kupić telefon w stanie BDB lub idealnym czyli folia bez zniszczeń itp. Dbam o sprzęt więc ubezpieczać nie muszę. Telefon w stanie IDEALNYM praktycznie niczym się nie różni od nowego. A no tak CENĄ :) Żyjemy w Polsce więc mało kto uzbiera 300tyś zł na auto z salonu. Moto G nie chcę (wcześniej już pisałem). Xperia Z , SGS3 LTE chyba są drogie ale nie znam się na obecnych cenach więc idę sprawdzić. Czekam na inne propozycję :)

Opublikowano

Nie rozumiem ludzi którzy najpierw pytają o to jaki telefon wybrać a potem robią z siebie specjalistów w tematach i starają się doradzić, przecież taka opinia jest bezwartościowa. 

Poza tym nie wiem czemu się tak martwisz o jego zniszczenie, rozumiem drogi telefon i tak dalej ale ubezpieczenie do takiego telefonu też nie kosztuje dużo to raz, a dwa jak ktoś jest idiotą to mu faktycznie spadnie gdzieś czy coś, ale jeżeli ktoś jest istotą myślącą to nie będzie go upychać do kieszeni z której może wylecieć czy też nie będzie go kłaść rogu biurka. 

Jak dla mnie to warto dozbierać i kupić nexusa 4 albo brać na teraz Moto G i cieszyć się ze świetnego telefonu.

Poza tym jeżeli chcesz iść na skróty to bierz SP jest lepszym telefonem od L9 II. 

lownfast

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...