Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozdziałka/monitor

Martinio0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam monitor ,ale prostokątny i mam obraz w grze rozciągnięty. Jak mam zrobić żeby był kwadratowy ekran gry ? Chodzi mi o to żeby były paski po bokach czarne. Mam na tym prostokątnym monitorze strasznie grę rozmazaną na tej rozdzielczości co chce grać. Jest jakaś komenda startowa lub coś podobnego żeby ekran gry był kwadratowy ? Za pomoc daje +++ !

Opublikowano

Nie ,bo tak mam ,a obraz jest rozciągnięty na cały monitor. A chodzi mi o to żeby były dwa pasy czarne po bokach i zamiast rozciągniętego obrazu był kwadratowy. 

Opublikowano

To nic nie da ^.^ Bo tak mam i próbowałem każdą. Chce żeby w grze był kwadratowy ekran można to tak nazwa jakby wyśrodkowaniem i pasy czarne po bokach.

Opublikowano

Jakie masz stery do karty graficznej? Jeżeli gforce to robisz tak prawy na pulpit>panel sterowania nvidia>dostosuj rozmiar i pozycje ekranu>skalowanie>ustawiasz w tym okienku z "monitor" na "procesor graficzny">ustawiasz kropke na proporcje. Od teraz będziesz miał czarne paski po bokach.

Opublikowano

Mam NVidie tylko nie mam tego "Dostosuj rozmiar i pozycje ekranu". W nowszych sterownikach niby tego niema. I ja tego nie mam i prawdopodobnie mam najnowsze sterowniki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...