Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy posiadacz PS3 - kilka pytań

ScoTube

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim.

Od środy będę posiadaczem ps3 i chciałbym się trochę dowiedzieć o tej konsoli.

• Granie online jest darmowe tak?
  • Jakie gry polecacie?
  • Fifa jest dobra na ps3?
  • Czy trzeba robić jakieś konto jak na xboxie?
  • Na ile gier mi starczy 100gb? I czy można usuwać gry z dysku?

Dzieki.

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

Cześć wszystkim.

Od środy będę posiadaczem ps3 i chciałbym się trochę dowiedzieć o tej konsoli.

• Granie online jest darmowe tak? Tak, opcjonalnie możesz sobie wykupić PlayStation Plus.
  • Jakie gry polecacie? Przede wszystkim tytuły ekskluzywne, od siebie jak zwykle zaproponuje na początek Red Dead Redemption, jeśli podasz gatunki gier  jakie Cię interesują, to coś jeszcze mogę dopisać.
  • Fifa jest dobra na ps3? Rzecz gustu, wciąż to ta sama gra co na PC.
  • Czy trzeba robić jakieś konto jak na xboxie? Tak, zakładasz sobie własny profil. Jeśli jesteś osobą niepełnoletnią, to pokombinuj z datą urodzenia, osoby niepełnoletnie nie zagrają po sieci w gry od 18 roku życia.
  • Na ile gier mi starczy 100gb? I czy można usuwać gry z dysku? To zależy od tego czy chcesz gry pudełkowe czy w dystrybucji cyfrowej. Praktycznie każda gra instaluje jakieś dane na dysku, przykładowo taka Fifa potrzebuje zaledwie do 50MB a już takie GTA V potrzebuje 8,23 GB + aktualizacje. Gry w dystrybucji cyfrowej zajmują nawet kilkadziesiąt GB, przykładowo Metal Gear Rising: Revengeance w dystrybucji cyfrowej zajmuje 17 GB a wersja pudełkowa 3,2 GB. Im więcej chcesz mieć gier tym większy dysk będziesz potrzebował. Gry jak i save'y możesz usuwać z konsoli.

Dzieki.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

@tripipi dzieki wielkie ze odpowiedziales.

Czyli wychodzi na to ze jak kupie wersje pudełkową to mniej będzie brało pamięci na dysku?

A co do wieku nie mam co się bać bo jestem pełnoletni.

A co do gier to lubię bijatyki coś w deseń :

- Naruto, dragon ball, bleach, tekken a także cod, bf i inne gry przez które da się rywalizować na necie. A i najbardziej uwielbiam survivale typu "WarZ, DayZ, H1Z1" itd... ale chyba takich nie ma na ps3

Opublikowano

Tak, konsola odczytuje dane z płyty a nie dysku jak w przypadku gier z cyfrowej dystrybucji.

Oczywiście są takie wyjątki jak GTA V, dane są odczytywane równocześnie z BR i HDD.

Szkoda, że tak późno kupiłeś konsolę, jeszcze kiedyś bym Ci polecił z*******e odskocznie od COD'a czy BF'a, niestety serwery takich gier jak MAG czy seria Resistance zostały wyłączone.

Został praktycznie Killzone 3... który jest naprawdę z*******y.

W przypadku Naruto, DBZ czy Tekkena wydaje mi się, że sam sobie ze spokojem wybierzesz jakaś część.

Od siebie polecam SoulCalibur V, jeśli lubisz serię Tekken, to SoulCalibur'a też polubisz. Gra przypomina do złudzenia Tekken'a co jest naprawdę dużym plusem, jeszcze większego smaczku robią bronie jakimi posługują się bohaterowie.

SoulCalibur'a wypróbujesz po części za darmo pobierając z PlayStation Store grę w formie F2P SoulCalibur: Lost Swords. Swoją drogą Tekken też jest do pobrania i grania za darmo w formie F2P.

Jeśli stawiasz typowo na potyczki po necie, to proponuje sprawdzenie gry PlayStation All-Stars Battle Royale, bardzo dynamiczna bijatyka z postaciami z uniwersum PlayStation.

Jeszcze raz... przede wszystkim tytuły ekskluzywne, obowiązkowo The Last of Us, Heavy Rain, seria God of War, Heavenly Sword, Gran Turismo 6, seria Infamous, seria Killzone, seria LittleBigPlanet, seria Ratchet & Clank oraz seria Uncharted, które są według mnie najlepszymi ex'ami na PS3.

Opublikowano

@tripipi mam jeszcze jedno pytanie. Bo kupuje ps3 działające ale bez dźwięku niby. To znaczy że działa wszystko tylko dźwięku nie ma podczas gry. Da się to naprawić? Ja myślę że ten facet co mi sprzdaje ma źle ustawione opcje po prostu bo czytałem trochę o tym ale nie jestem znawcą ps3 więc kieruję się do Ciebie. Bo ja te ps3 za grosze kupuję więc warto nawet jak jest bez dźwięku - ale warto to naprawić bo większy fun z gry jest wtedy :D

Jak rozpoznać model ps3? tzn slim, superslim czy classic?

Opublikowano

A da się grać w używane gry online? tzn że od kogoś kupuje i działa mi online.

Tfuuuu, w poprzednim poście się z lekka zakręciłem, oczywiście chodziło mi o złe ustawienia audio a nie video.

Da się grać na używkach, pamiętaj jednak o tym, że jeśli gra posiada przepustkę sieciową, która została już zużyta, to będziesz musiał sobie kupić nową.

Większość producentów już nie stosuje przepustek sieciowych, w niektórych jeszcze starszych grach są one wymagane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...