Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z teksturami w cs:go

elastyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam otóż taki problem, do jakiegoś czasu było wszystko ok. ale zaczęły się nakładać na siebie tekstury chyba po jakiejść aktualizacji csa,screeny niestety nie odwzorowują problemu ponieważ widać to tylko jak się robi szybsze ruchy myszką. Wygląda to tak że ruszam myszką i widze jak tekstury sie bugują, nachodzą na siebie, najbardziej jest to widoczne jak mam mało fps, np jak ogranicze do 60fps. Gdy mam tych fpsów więcej np 400-500,widać to mniej ale jednak jest to zauważalne i przeszkadza podczas gry. Mam problem również z tym że po ściągnięciu csa "pierwsza konfiguracja directx" trwała potwornie długo i ją wyłączyłem i za chwile włączyłem ponownie, ściągam jeszcze raz csa żeby działać ponownie juz na czystym

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

*wszystkie sterowniki są zaktualizowane 
*wgrywałem ponownie counter strike'a ale nie pomogło
*włączenie synchronizacji pionowej powoduje opóźnienie na myszce
*nie jest to również problem z temperaturą gpu albo cpu ponieważ utrzymują sie na niskim poziomie
*problem również sie nie rodzi od strony monitora bo podłączałem pod telewizor i jest tak samo
*problem występuje tylko w csie, inne gry chodzą normalnie

Mój komputer:
i5 4460
r9 270x
8gb
win 7 64 home premium

edit: troche grzebałem w ustawieniach i zauważyłem że jak ustawie w opcjach wideo żeby cs był otwierany w oknie to jest troche lepiej, jest to mniej widoczne ale nadal to widać

Opublikowano

Właśnie jak zrobie sprawdzenie spójności plików to wychodzi jakiś błąd z jednym plikiem ale, pobiera go ponownie i dalej tak samo. Po zrobieniu tego konfiguruje sie directx(znaczy sie próbuje). Zostawiłem komputer na 2h i widziałem dalej napis "przeprowadzanie pierwszej konfiguracji"

Opublikowano

Karte mam radeona r9 270x, sterowniki są świeżutkie. Sprawdzałem juz wszystko i wydaje mi sie że ostatnią rzeczą jaka może tutaj robić cały problem jest chyba ten directx, bo z nim jest problem jak jest ta konfiguracja..

Opublikowano

Ile razy bym ponownie nie pobierał directx jest tak samo, po każdej instalacji wymaga pierwszej konfiguracji na steam i ta konfiguracja nie chce się zakończyć. Jeżeli dalej będzie problem to chyba wgram innego windowsa również win7 ale jakąś inną wersje...

Opublikowano

Jeszcze dziwi mnie to że jak gram w cs go to użycie karty oscyluje się w okolicach 50%, wiem że silnik cs go jest oparty głównie na cpu ale że aż tak?

Opublikowano

Polecam CCleanera najprawdopodobniej masz jakies pliki dll bądź inne tego typu pomieszane na komputerze które nie usuniesz bez pomocy tego programu. Po takiej operacji zainstaluj csa z powrotem.

moja_sygnaturka_by_ad3r-d7wbx1e.png

Jestem początkującym grafikiem. Jeśli chcesz żebym coś dla ciebie wykonał pisz śmiało PW.

Każda wykonana praca nauczy mnie jak obsługiwać się grafiką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...