Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komp+Przesiadka

elemental5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc. W blizszym lub nieco dalszym czasie będe składać kompa. No i tak:

-chcialbym zeby poszedl na nim lol w full detalach.

-fajnie by bylo jakby poszsedl minecraft ze shaderami ale to nie jest wymagane

-chcialbym na nim pograc w NosTale (ale pogram nawet na 7 letnim kompie wiec to nie ma znaczenia ;P)

-do tego chcialbym pograc na nim w Garry's Mod'a.

-elsword

-bylo by fajnie jakby poszedl War Thunder

i oczywiscie chciałbym grać na nim w CS GO z przyzwoitymi ustawieniami tzn grafika spójna przejrzysta w miare ładna, cienie wyrąbiste być nie muszą, byle by się przyjemnie i komfortowo grało.

Wiem że MPC forum to nie jest forum ze specjalistami od składania komputera, ale poprosił bym tak:

Monitor conajmniej 20cali, do komfortowej gry w CS GO i CS 1.6, może być używka albo jakiś nołnejm, byle sprawdzony.

Myszka z rozsądną ilością DPI i komfortowa do CS'a

Całego PC'ta z kompatybilnymi podzespołami (tj zeby wszystko ładnie ze sobą działało)

czyli:

-Grafika

-Proc

-Dysk (500gb mi w zupełności wystarcza.)

-Obudowa

-Przyzwoity zasilacz

-Ram 4gb mi raczej powinno starczyc ale jak sie zmieścimy to fajnie by było mieć 8gb+

-Jeśli chłodzenie boxowe nie wystarczy to prosze coś dorzucić

-Plyta glowna

-stacji dvd/cd nie potrzebuje. Jesli sie zmiescimy to oczywiscie mozna dolozyc.

-oraz wszystkie inne duperele potrzebne do ww. celu.

Chcialbym zeby cały zestaw wyniósł mnie nie wiecej niz 1500zł, ew 100-200 zł do porzadnego zestawu doloze, i fajnie by bylo gdyby wiekszosc rzeczy byla by nowa, gdyz musze mieć faktury na te rzeczy. (kompa biore na stypendium+troche od siebie dokładam)

To była sprawa nr 1.

Sprawa nr 2:

Mam staz 6letni w CS'ie 1.6, nawet cos tam gram. Czy przesiadka na CS: GO będzie bardzo dużą bolączką? Co zrobić żeby zminimalizować problemy do ktorych trudno bedzie mi sie przyzwyczaic?:P

Wiem wiem, dużo od was wymagam. Z góry dzięki i sorry za kłopot ;)

Cześć! :)

Opublikowano

1. 

1500zł to strasznie mało jak na cały sprzęt z monitorem i myszką.

Lepiej wypisz co naprawdę Tobie potrzebne, bo np. taka myszka, klawiatura, stacja dvd i np. obudowe jak jest duża to można wziąć ze starego PC

2. W CS:GO jest zupełnie inaczej ale jeżeli ogarniasz nazwy miejsc na mapie i "taktyki" to powinieneś szybko ogarnąć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...