Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta GB

DasteR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry. Czy w karcie graficznej liczy sie GB ? np mam kartę 2 GB a 4 GB o takiej samej szynie i wszystko takie same tylko GB i czy na 2 GB będę miał mniej fps niż na 4 GB ?

1.

Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX770 2048MB DDR5/256bit 

2.Karta graficzna Asus readon r9 290

3. Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX 770 co byście wybrali ?

Opublikowano

Czy jest 2 czy 4 GB nie ma to wpływu na fps. Jak masz kupować karte to oczywiście z tych podanych R9 290

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Jak ja patrzałem na YT testy FPS to GTX 770 a ren r9 290 to prawie nie ma róznicy fps a R9 290 droższa.

Opublikowano

@Kicław i inni ogłaszali wszem i wobec że takie "porównania FPS" na YT to ściema na kółkach.

Po drugie, 4 GB GDDR nie da ci więcej FPS (jeżeli grasz na FullHD, są małe wyjątki, np. BF4 na Ultra czasami lubi sobie zeżreć 3 GB GDDR, ale nie wiem jak to się ma do FPS), bardziej pamięć GDDR się liczy w 4K (powyżej 1920x1080) wtedy prawdopodobnie mogą być spadki FPS.

Jak ja patrzałem na YT testy FPS to GTX 770 a ren r9 290 to prawie nie ma róznicy fps a R9 290 droższa.

Skoro wiesz lepiej to po jakiego się pytasz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...