Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Techplanet.pl

SchowalemNick:D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

W tym temacie chciałem tylko wyrazić moją opinię o firmie Techplanet.pl. Serdecznie nie polecam tej firmy, jeśli ktoś ma słabe nerwy niech unika jak ognia. Rok temu prosiłem was o złożenie zestawu komputerowego i polecaliście mi tą firmę. Jest po prostu beznadziejna! Komputer przyjechał wadliwy, karta była zepsuta - przyjechała

"wymieniona" a tak naprawdę była ta sama, wysłałem im komputer cały do naprawy ponieważ coś było z nim nie tak - dostałem "naprawiony" komputer. Tylko z pozorów, ponieważ zaraz po uruchomieniu ukazały mi się paski na ekranie. Po krótkiej konsultacji z miejscowym serwisem stwierdziłem, iż karta jest uszkodzona. Przy omawianiu reklamacji z serwisem aXam technology zapytałem pana, ile jeszcze będą się ze mną tak bawić, czy w końcu wymienią lub naprawią sprzęt finalnie. Pan opowiedział, że on jest tylko konsultantem serwisowym i nie ma w tym żadnej winy. Po zapytaniu się kto jest za to odpowiedzialny, najzwyczajniej się rozłączył. 

Podsumowując, gorąco nie polecam firmy, lepiej kupić sobie w jakiejś miejscowej firmie i zaufanej niż bawić się z rzekomo rekomendowaną firma w dodatku nie przetestowaną przez samego siebie.

coollogo_com-12709341.png&_loc=image

Opublikowano

Zawsze zdarzają się odosobnione, pojedyncze przypadki, a jeśli sądzisz, że lokalny dostawca jest lepszy, to pozdrawiam. ;)

Już dziesiątki, jak nie setki osób z tego forum kupowało cokolwiek na techu i nie było żadnych problemów, możliwe że to wina kuriera, który zbyt agresywnie jechał autem i coś w środku uszkodził, ale na dzień dzisiejszy i tak 99% zestawów jest składanych na morelach.

Zawsze jeszcze pozostaje prawo do zwrotu sprzętu do 10 dni, jeśli coś nie pasuje.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Morele pod tym względem wcale nie lepszle. Sam raz zamawiałem tam pełne chłodzenie wodne i pomyliłem się w koszyku. Zadzwoniłem do nich aby wywalili blok wodny a wyrzucili chłodnice...

Chyba najlepszą obsługę ma Esc.pl ale i tak na morelach najtaniej :) I raczej wątpię na uszkodzenie karty przez kuriera.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...