Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z MC - brak javy.

danielszepi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gdy chciałem wbić na minecrafta pojawiła mi się wiadomość że nie mam javy.Zdziwiło mnie to gdyż zawsze ją aktualizowałem i miałem ją ponad 3/4 lata.Gdy chciałem ją pobrać pojawił się błąd instalacji javy.Próbowałem wiele razy ją instalować na nic.Więc postanowiłem ją odinstalować gdyż było to możliwe i zaistalować od nowa.Gdy spróbowałem pojawił się błąd który mówił że dezinstalacja się nie zakończyła i aby się skończyła muszę zresetować komputer.Więc to zrobiłem ten błąd jednak ciągle występował.Na zmianę raz pisało że dezinstalacja się nie udała drugim razem po prostu błąd.Proszę o pomoc.

Opublikowano

Odinstaluj wszystko, co jest związane z JAVĄ i MC.

Pobierz pliki w tej kolejności:

JAVA - dobierz odpowiednią wersję - https://www.java.com/pl/download/

MINECRAFT - z oficjalnej strony.

Zainstaluj wszystko po kolei i zobacz, czy zadziała.

Właśnie to mam zrobione tylko jest problem z zainstalowaniem javy. Ciągle pisze że albo błąd albo zresetuj komputer choć robiłem to z 20 razy.

Opublikowano

Właśnie to mam zrobione tylko jest problem z zainstalowaniem javy. Ciągle pisze że albo błąd albo zresetuj komputer choć robiłem to z 20 razy.

Zrób SSa tego błędu i dodaj nam go tu.

Opublikowano

http://www.java.com/pl/download/help/error_installshield.xml

PRZYCZYNA
Komunikaty o tych błędach są widoczne w trakcie procesu instalacji, co oznacza, że instalacja nie została ukończona. 

ROZWIĄZANIE

• Uruchomić narzędzie Microsoft Fix it w celu naprawy uszkodzonych kluczy rejestru, które uniemożliwiają odinstalowanie programów albo blokują nowe instalacje i aktualizacje.
  • Pobrać i zainstalować instalator offline.

Opublikowano

http://www.java.com/pl/download/help/error_installshield.xml

PRZYCZYNA

Komunikaty o tych błędach są widoczne w trakcie procesu instalacji, co oznacza, że instalacja nie została ukończona. 

ROZWIĄZANIE

• Uruchomić narzędzie Microsoft Fix it w celu naprawy uszkodzonych kluczy rejestru, które uniemożliwiają odinstalowanie programów albo blokują nowe instalacje i aktualizacje.
  • Pobrać i zainstalować instalator offline.

Hah znowu to samo ;/ .... 209001408621832646157.png

Opublikowano

Spróbuj odinstalować Jave ręcznie. Wejdź w panel sterowania, dodaj lub usu programy i znajdź Java. Odinstaluj, nie powinno być problemu.

I ściągnij najnowszą Jave póżniej.

Jeśli masz zainstalowanych parę różnych wersji Javy, to na pewno ci nie bd działać

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...