Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GeForce czy AMD

Rayso.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Mam proste pytanie - które karty graficzne są według was lepsze GeForcy czy AMD Randeon?

Czytałem dużo o tym, na chwile obecną bardziej przychylny jest ku karcie AMD, ale mam co do tego mieszane uczucia.

Co wy o tym sądzicie?

Opublikowano

Radeony mająwyższy stosunek cana/jakość, dlatego z reguły polecam je osobom, które nie chcą wydawać na grafikę więcej niż 600zł. Nvidia to raczej high-endowe produkcje, ze względu na PsyhX oraz TXAA, ale są znacznie droższe. Zależy jakie masz wymagania, jeśli nie jesteś super wymagający co do każdego możliwego bajeru, bierz AMD, na każdej płaszczyźnie zamiara nvidią podłoge swoim stosunkiem jakość/cena, a jeśli lecisz na chwity marketingowe, bierz nvidie.  Podobno od najnowzej generacjii Nvidiii Maxwell (800 series), ma zmienić się ich polityka cenowa, i nowe karty mają kosztować 400 - 450 dolarów, czyli ok 1250 - 1450 zł. Srednio w to wierze, biorąc pod uwagę fakt, że obecnie GTX 780 kosztuje 1800zl, a ma byc o 30% mniej wydajny od najnowszych produkcjii nvidii. Ze względu na premiere maxwelli, ja czekam z zakupem swojej karty graficznej do września, jeśli to tylko plotki, zakupie Radeona r9 290.

Opublikowano

Jeśli chodzi o gry to jedne preferują radki, a inne nvidie. Generalnie nie ma różnicy jeśli chodzi o karty graficzne. Jak chcesz kupić nową grafike to przeanalizuj w jakie gry będziesz najczęściej grał i sprawdź na forach która karta sobie z nimi lepiej radzi. ;)

Opublikowano

GeForce podstawą! wiadomo ze najlepsza GeForce.Sam posiadam i jest niezła.Mam już ją troche więc ma moc.Ale też zależy od ceny jak mówią przed-mówcy.Wogle lepsza firma:) ale również zależy w czym.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngCzłowiekLorda

Każda wypowiedz musi być poparta argumentami! Brak argumentacji owocuję usunięciem posta. W skrajnych przypadkach przewidziana jest sankcja tak samo jak w przypadku spamu. Kara: 5 pkt

7. Uprasza się użytkowników o kulturę. Wszelka próba prowokacji, oraz odpowiadania na prowokację do kłótni się zabronione. Kara: 10 pkt + ban 7 dni.

Oprę się tylko o to i punkt 7. Bo to może być następstwem takich głupich postów.

A do tematu to jak wyżej. Nie ma zwycięzcy. Jedna firma lepsza w jednym, druga w drugim. I zależy od ceny.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...