Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka początkowych pytań: jaką wybrać postać, złote pakiety, gildie.

xxXGAJOSXxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć jako że pobieram aion od 13, i z moim super 4mb internetem nadal sie nie pobrało. Stwierdziłem że napisze temat i rano poczytam co odpisaliście. Więc mam kilka pytań 

1)Jaką postać polecacie komuś kto lubi grać sam max w 2 osoby ? Najlepiej gdyby to była postać na odległość ale zazwyczaj są to dps która przy spotkaniu z bossem padają ponieważ mają mało hp [chyba że t tej grze jest inaczej] 

2)Słyszałem że gladiator to dobra postać prawda to ?

3)Gdzie znajde jakiś poradnik czego nie zrobić na początku gry żeby później tego nie żałować 

4)Duża jest różnica między graczami premium a nopremium ?

5)Trudno znaleźć gildie polaków w której objaśnili by troszku gre na początku ?

Oczywiście sensowne odpowiedzi nagrodzę like 

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Cześć jako że pobieram aion od 13, i z moim super 4mb internetem nadal sie nie pobrało. Stwierdziłem że napisze temat i rano poczytam co odpisaliście. Więc mam kilka pytań 

1)Jaką postać polecacie komuś kto lubi grać sam max w 2 osoby ? Najlepiej gdyby to była postać na odległość ale zazwyczaj są to dps która przy spotkaniu z bossem padają ponieważ mają mało hp [chyba że t tej grze jest inaczej] 

Gunner - jedna z łatwiejszych postaci do tego na odległość z dużym dmg.

Każda postać jest dobra na swój sposób. :)

3)Gdzie znajde jakiś poradnik czego nie zrobić na początku gry żeby później tego nie żałować 

-

Niby tak, ale GP (czyli premium) można kupić w grze lub na allegro 30 dni 15 zł.

Jeśli będziesz grał na polskim serwie to raczej takiego problemu nie będzie.

Opublikowano

1. Gunner / 2 osoby to [Glad+chanter / Templar + kler]

2. To zależy czym lubisz grać według mnie gladiator dobra klasa

3. Wszystkie poradniki dostępne na tym forum jak i innych forach poświęconych aionowi.

4. Jest kilka ograniczeń takich jak brak możliwości handlu itd itd...

5. Nie jest trudno dużo gildi poszukuje po prostu ludzi do gry jako tzw dodatkowy kanał rozmów ... możesz np zapytać kto chcę na inste itd taki darmowy chat.

Ja polecam jednak Ncsoft ;) jeżeli chciałbyś zagrać bez ograniczeń to zapraszam na pw.

sygna1.png

Opublikowano

Co do tego premium. Do.50 lvl nie potrzebujesz gp. A zanim wbijesz 50 to spokojnie uzbierasz na premium w grze. Pozdrawiam. Wesołego jajka.

Opublikowano

1)Jaką postać polecacie komuś kto lubi grać sam max w 2 osoby ? Najlepiej gdyby to była postać na odległość ale zazwyczaj są to dps która przy spotkaniu z bossem padają ponieważ mają mało hp [chyba że t tej grze jest inaczej] 

Hmm w 2 osoby to roznie moze bys sorc+cler ciekawa to kombinacja,gladi+cler,ranger tez robi ciekawy dps.

Ta jest dobra chocaiz jak kazda wiadomo trzeba ogarnac,nie wystarczy klikanie na slepo skilli jak w przypadku gownera.

Ta gra jest tak zbudowana,ze nei bedziesz ncizego zalowac.W skrocie np.postaci nie da sie popsuc :)

Taaaaa i to cholernie duza http://en.aion.gameforge.com/website/featuresdetails/ wrzucalem gdzies w jakism temacie ten link,masz tu porwnanie z gp a bez.

Zalezy jaki serwer,jak na kazdym jest wiele 'noobskich' legionow jak i tych zaawansowanych.

A no i jesli zamierzasz sie 'jakos' rozwijac w tej grze to polecam Nexus,Spatalos,czy Teletubisia albo inny tylko nie Brudasa(czyt.Barus).Tzn nie chce w jakikolwiek nikogo urazic tym postem,ale taka prawda poziom pvp tam jest tak wysoki,ze az za wysoki...

Nie czaruj.

Opublikowano

Co do tego premium. Do.50 lvl nie potrzebujesz gp. A zanim wbijesz 50 to spokojnie uzbierasz na premium w grze. Pozdrawiam. Wesołego jajka.

Gunner - jedna z łatwiejszych postaci do tego na odległość z dużym dmg.

Każda postać jest dobra na swój sposób. :)

-

Niby tak, ale GP (czyli premium) można kupić w grze lub na allegro 30 dni 15 zł.

Jeśli będziesz grał na polskim serwie to raczej takiego problemu nie będzie.

Wytłumaczycie mi jedno jak mam kupić od kogoś premium skoro nie mam odblokowanego handlu ? 

Opublikowano

U brokera czyli tego takiego handlowca gdzie gracze mogą kupować i sprzedawać dla innych graczy,jest opcja kupienie gp bez posiadania  jego 

Nawet jeśli nigdy nie miałem premium ? 

Opublikowano

Jedyna która do tego opisu pasuje to Bard - Sama daje sobie heal,pm ,piękne stuny,doty i dmg - np. "Nutka"

Dobra,ale trudna do "wyrezania" - potrzeba dużo samozaparcia i napradę "perfect" wykonania eq,by postać przynosiła dobre wyniki.

3)Gdzie znajde jakiś poradnik czego nie zrobić na początku gry żeby później tego nie żałować.

Najważniejsze zawsze dokładnie all czytać,nie "po łebkach" a będzie dobrze.

Duża,dlatego warto je mieć.

Wg mnie nie,szukaj takiej,gdzie jest dużo na twoim poziomie,ponieważ ci ,którzy są "wyrezani" niestety nie mają

za dużo  czasu dla "Świeżaków"  bo siedge,stałe pt na instach itp.

Jeśli jest sporo na twoim poziomie,to zawsze znajdzie się taki,który wspólnie zaliczy jakiś q lub Kampanie z Tobą.

Powodzenia

Opublikowano

Jedyna która do tego opisu pasuje to Bard - Sama daje sobie heal,pm ,piękne stuny,doty i dmg - np. "Nutka"

Dobra,ale trudna do "wyrezania" - potrzeba dużo samozaparcia i napradę "perfect" wykonania eq,by postać przynosiła dobre wyniki.

3)Gdzie znajde jakiś poradnik czego nie zrobić na początku gry żeby później tego nie żałować.

Wg mnie nie,szukaj takiej,gdzie jest dużo na twoim poziomie,ponieważ ci ,którzy są "wyrezani" niestety nie mają

Jeśli jest sporo na twoim poziomie,to zawsze znajdzie się taki,który wspólnie zaliczy jakiś q lub Kampanie z Tobą.

Powodzenia

Dzięki ale już gram i gladiatorem wbiłem 33 lvl i ciągle padałem na mobach, więc zrobiłem etertech i powoli expie.

Gdyby ktoś grał na anugart gdyby ktoś grał to napiszcie :D Przyda sie pomoc w misjach z mentorem 

Opublikowano

Smiechlem jak to przeczytalem :D 'potrzeba duzo samozaparcia i naprawde perfect eq' Serio?Naprawde gdzie to przeczytales ? :D

Jak wczesniej wspomnialem nie ma czego zalowac na end-game,co by sie schrzanilo na poczatku gry,to nie metin czy cabal...

Ile razy czlowiek bedzie linkowac to samo QQ plakac sie chce ..http://en.aion.gameforge.com/website/featuresdetails/

Powodzenia

Polecam ci raczej serwer Barus jest dużo polaków i barodz duża populacja na innych mniej opłaca się grać 

Zalezy co dla niego sie liczy,czy failowanie z barusem roznego typu instancji jak np.TF < :D Czy np wbijanie sie w 6os pt i wykurzanie kazdego a no i zapomnialem najlepszego,templara,ktory wrzuca zikela :DNa Nexus<Ely> jest duzo 'noobskich' ze tak nazwe legionow,ktore przyjmuja graczy niedoswiadczonych.

Nie czaruj.

Opublikowano

Polecam ci raczej serwer Barus jest dużo polaków i barodz duża populacja na innych mniej opłaca się grać 

Akurat grając teraz na tym serwerze UK wystarczająco dużo nasłuchałem sie o noskillu i hamstwie na PL 

Ale to nic nowego.

Opublikowano

Akurat grając teraz na tym serwerze UK wystarczająco dużo nasłuchałem sie o noskillu i hamstwie na PL 

Ale to nic nowego.

Czemu takie chamstwo i no-skille na Barusie ? Bo w koncu gimbaza sie zleciala,dlatego Brudas jest wylegarnia gimbazy,naszej Polskiej patologii :D

Nie czaruj.

Opublikowano

Chodzę czasami z randomami na dredy i wg mnie na innych serwerach zdarzają się większe nieogary i buraki niż na Barusie... Wiadomo, że skoro robią więcej wersji językowych niż tylko angielski, to zleci się masa dzieciaków, ale to nie znaczy, że nie ma normalnych graczy. Ja nawet chyba nie mam nikogo w znajomych ani w legionie, co by miał mniej niż 20 lat. A wy tam z tych umierających Nexusów, Spatalasów itp zazdrościcie nam populacji ^^ Skoro tyle nieogarów na Barusie, to chyba dobrze? Więcej ludzi do bicia i łatwiej rangę zdobyć.

A ty metinowiec jeszcze nawet piwa nie możesz pić, a już się uważasz za kogoś lepszego od innych ;)

Opublikowano

Czemu takie chamstwo i no-skille na Barusie ? Bo w koncu gimbaza sie zleciala,dlatego Brudas jest wylegarnia gimbazy,naszej Polskiej patologii :D

Cóż za hipokryzja. Często widzę Twoje ironiczne i agresywne posty w dziale Aiona. Jesteś osobą prawie pełnoletnią, a zachowujesz się tak, jak te osoby, które opisujesz. Jedynie Twojego skilla nie mogę ocenić, ale chamstwo jak najbardziej - ma się dobrze.

Na Barusie jest dużo ludzi, różnych ludzi. Znajdą się jakieś nieogary, ale i porządni gracze. Grunt to trafić na fajny legion i się z nim trzymać.

Koleżanka nade mną bardzo słusznie zauważyła, że skoro jest tyle nieogarów, to tylko lepiej dla Ciebie, masz okazję się wyróżniać w tłumie dzięki swojemu skillowi.

Do pewnego poziomu możesz grać bez Gold Packa, ale później jest niezbędny.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Chodzę czasami z randomami na dredy i wg mnie na innych serwerach zdarzają się większe nieogary i buraki niż na Barusie... Wiadomo, że skoro robią więcej wersji językowych niż tylko angielski, to zleci się masa dzieciaków, ale to nie znaczy, że nie ma normalnych graczy. Ja nawet chyba nie mam nikogo w znajomych ani w legionie, co by miał mniej niż 20 lat. A wy tam z tych umierających Nexusów, Spatalasów itp zazdrościcie nam populacji ^^ Skoro tyle nieogarów na Barusie, to chyba dobrze? Więcej ludzi do bicia i łatwiej rangę zdobyć.

A ty metinowiec jeszcze nawet piwa nie możesz pić, a już się uważasz za kogoś lepszego od innych ;)

Jak to juz nie moge,jest tyle patentow ho ho ho.

Dalej,twoje koncowe zdanie mnie kompletnie zalamalo,gram w ta gre ne po to zeby sie wpierdalac w full pt i wychodzic z 3/4 albo i wiecej hp.Gram bo lubie PvP czy to 1v1 czy 6v6,12v12 czy nawet 24v24 (o ile wiesz o czym mowie).Kiedys jak zaczynalem gre co jeszcze 2.7 byl,potem 3.0,jeszcze wtedy byl poziom pvp bo nie bylo buractwa i tych 'nieogarow'co wbijaja na forum sie wyplakac,ze o ten na hackach jedzie a po chwili sie okazuje,ze sam sciaga bo nei daje rady.GL...Najlepszy numer to taki,ze ludzie a wlasciwie 'garstka',ktorzy kupuja postacie na allegro a potem tez jest placz,ze ktos ich urabal a ten go nawet nie drasnal...bo ojej nie potrafil skilli uzywac.

No nwm jaka to frajda cisnac w pvp nieogarow i noskilli.

I prosze mnie tu nie obrazac,bo smutno mi sie robi.

Nie czaruj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...