Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmienić zasięg skilli?

xbragonx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wie może ktoś jak zwiększać zasięg skilli bo grzebałem w plikach w celu usunięcia animacji i przypadkiem zmieniłem zasięg skilla ale nie mam pojęcia jak. Jak ktoś coś wie na ten temat prosiłbym o wypowiedź  :)

Opublikowano

Nigdy nie próbowałem zmieniać zasięgu skilli, ale jeśli to w samych plikach to zapewne tylko wizualnie przy skillu a tak naprawdę nie zmienia Ci się zasięg.

Opublikowano

Zmienia zasięg, zasięg bicia, prędkość skilla, prędkość poruszania się itp. takie rzeczy nie stoją po stronie servera. Zmieniłem to przypadkiem i chcę się dowiedzieć gdzie to się edytuje bo nie chce szukać wers po wersie w hex'sie.

Opublikowano

Te pliki są pisane w szesnastkowym systemie liczbowym i tam czegoś takiego nie znajdziesz jak skill range :P

Nie udawaj głupio mądrego, przed napisaniem tematu powinieneś wejść bardziej w temat i zobaczyć co to jest skills_usa oraz odpowiednie toole do tego. Poza tym, po co się męczyć w Hexie, jak są szybsze sposoby i łatwiejsze?

Opublikowano

Te pliki są pisane w szesnastkowym systemie liczbowym i tam czegoś takiego nie znajdziesz jak skill range :P

Dojebałeś jak Hanka w kartony. Dawno nic nie robiłem z skills_usa ale myślę że to będzie któreś z tych pól. 04816-276cc1d0-b07e-4ce4-8a43-b04360bd7a

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nauczcie się czytać co ja napisałem nic nie wspomniałem o skills_usa.bin po za tym teraz na niektórych wersjach jest inny plik odpowiedzialny za skille i trzeba ręcznie wszystko modyfikować. 

Opublikowano

Inny plik odpowiedzialny za skille? Znajdź mi taki serwer. 

Choć by Last Chaos PL :> jak nie wiesz to się nie wypowiadaj.

Opublikowano

Witam, wie może ktoś jak zwiększać zasięg skilli bo grzebałem w plikach w celu usunięcia animacji i przypadkiem zmieniłem zasięg skilla ale nie mam pojęcia jak. Jak ktoś coś wie na ten temat prosiłbym o wypowiedź   :)

Wszystko masz w edytorze animacji :P Hmm nie wiem dla jakiej postaci usuwałeś animacje ale wrzuć orginalny plik np ns.ba  i po kłopocie I Następnym razem patrz z czego usuwasz animacje Bo przy usunięciu animacji np przy cieniu dla podstawowego skilla  do którego przypisane są dwa Fire  jeden ad animacji skilla drugi do zasięgu :P  musiałeś edytować dwa  Po usunięciu animacji zasięgu  zwiększa ci się zasięg automatycznie Miałem ten sam problem kiedyś 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Wszystko masz w edytorze animacji :P Hmm nie wiem dla jakiej postaci usuwałeś animacje ale wrzuć orginalny plik np ns.ba  i po kłopocie I Następnym razem patrz z czego usuwasz animacje Bo przy usunięciu animacji np przy cieniu dla podstawowego skilla  do którego przypisane są dwa Fire  jeden ad animacji skilla drugi do zasięgu :P  musiałeś edytować dwa  Po usunięciu animacji zasięgu  zwiększa ci się zasięg automatycznie Miałem ten sam problem kiedyś 

Zgadzam się z Tobą ale jak się nie mylę zasięg skilla był w pliku skills_usa.bin a na nowszych wersjach lc ten plik  nie jest obsługiwany można go usunąć a lc i tak się odpali z tego co wiem teraz za skille odpowiedzialny jest plik skills.lod i dużo trudniej go zedytować bo wszystko ręcznie trzeba a jak mi się wydaje to chyba jeszcze nie ma edytora do tego pliku chyba ze da się to zrobic w pliku .ba ale nigdy tam nic nie robiłem oprócz przyśpieszania animacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...