Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie multikont bez obawy o bana

teso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tworzenie multikont bez obawy o bana

Sposób I

Tor (ang. The Onion Router) – wirtualna sieć komputerowa implementująca trasowanie cebulowe drugiej generacji. Sieć zapobiega analizie ruchu sieciowego. i w konsekwencji zapewnia użytkownikom prawie anonimowy dostęp do zasobów Internetu

1.      Pobieramy przeglądarke TOR z https://www.torproject.org/download/download-easy.html.en

2.      Instalujemy.

3.      Włączamy i przechodzimy na wybraną stronę.

4.      Gdy chcemy utworzyć inne konto lub zalogować się z innego IP wybieramy:

551641408557998563933.png

Sposób II

VPN (ang. Virtual Private Network, Wirtualna Sieć Prywatna) – tunel, przez który płynie ruch w ramach sieci prywatnej pomiędzy klientami końcowymi za pośrednictwem publicznej sieci (takiej jak Internet) w taki sposób, że węzły tej sieci są przezroczyste dla przesyłanych w ten sposób pakietów. Można opcjonalnie kompresować lub szyfrować przesyłane dane w celu zapewnienia lepszej jakości lub większego poziomu bezpieczeństwa.

1.      Będzie nam potrzebny serwer VPN z oprogramowaniem. Osobiście polecam AirVPN (płatny https://airvpn.org/)  . Częściowo darmowy jest CyberGhost VPN do pobrania z  http://www.cyberghostvpn.com/pl_pl

2.      Instalujemy.

3.      Uruchamiamy program i łączymy się z wybranym serwerem.

4.      Dla każdego konta na jakiejś stronie musimy używać innego serwera.

5.      Gdy kończymy przeglądanie danej strony musimy wyczyścić przeglądarke ze zbędnych śmieci, aby nie dostać bana. Robimy to kombinacją klawiszy Ctrl+Shift+Delete i wybieramy wszystko.

Sposób III (nie polecam)

Proxy - (ang. pośrednik) to serwer pośredniczący. Za pomocą odpowiedniego oprogramowania wykonuje określone operacje takie jak na przykład nawiązywanie połączenia w imieniu użytkownika.

1.      Szukamy serwer proxy jest ich bardzo dużo (są również płatne) np. http://www.cyberghostvpn.com/pl_pl/proxy

2.      Wpisujemy adres strony i korzystamy

3.       Gdy chcemy inne IP zmieniamy serwer Proxy

Tego sposobu nie polecam, ponieważ wiele stron blokuje takie połączenia lub nie działa FlashPlayer, lub nie obsługuje skryptów.

Sposób IV(nie polecam)

Polega on na resetowaniu swojego modemu lub odłączeniu go od zasilania na minimum 10 sekund. Po każdym korzystaniu zalecam wyczyścić przeglądarke ze zbędnych śmieci. Robimy to kombinacją klawiszy Ctrl+Shift+Delete i wybieramy wszystko. 

Uwaga! Ten sposób jest dostępny tylko dla osób posiadających zmienne IP.

Opublikowano

Dobry tutek , na pewno wyprobuje na jakims nowym swiecie ktory wyjdzie. 

Ja narazie na starcie 83 dostalem bana za multi a tak to nigdzie.

Mam zmienne ip po restarcie komputera/routera.

Da rade na tym torze, na np. 5 kartach zalogowac sie na 5 roznych kont? I tak na raz je przegladac itp?

Opublikowano

Można, ale wtedy będziesz miał 1 IP na wszystkie karty i możesz dostać bana. Jeśli masz czas to możesz tysiące kont zakładać i je obsługiwać :)

Opublikowano

Omija problem z IP , ale co z komputerem , bo moga tez sprawdzic przez nazwe PC czy cos w tym stylu :)

Raczej defa nie przesle z jdnego multi na drugie?

Opublikowano

Sprawdzę dziś/jutro.

Na tej przegladarce TOR strasznie plemiona sie buguja. surowce na - , oraz znikaja przyciski do budowania wszystkie , trzeba odswiezac i szybko naciskac  , da rade to naprawic?

Opublikowano

Jeśli masz dostępne zadania i klikniesz na ktoreś to ci wtedy normalnie pokazuje lub PPM i ostania opcja "noscript"

Opublikowano

To zalezy od swiata i kto go pilnuje, po jakims czasie jak stworzysz na byle jakim swiecie multi to raczej bana nie dostaniesz.

Na starcie jest łatwo dostać bo raz dostałem na s83.

Po jakims czasie znow sprobowalem i juz nie sprawdzaja multi.

Opublikowano

Wystarczy nie chwalić się przewagą nad innymi, poczakać 2 miesiące i nie będą już szukać, a wtedy można spokojnie przejąć swoje konta.

Opublikowano

Jeśli masz dostępne zadania i klikniesz na ktoreś to ci wtedy normalnie pokazuje lub PPM i ostania opcja "noscript"

Przez no script moze i wszystko normalnie dziala , ale jak wylogujesz sie musisz znowu wlaczyc i tak w kolko , ogolnie TOR sporo zamula w porownaniu do mozilli.

Opublikowano

Zbyt duze wymagania na przegladarke? Serio? Moze poprostu jestes przyzwyczajony do powolnego chodzenia ja nie mam nerwow, wiec lubie jak wszystko smiga.

Opublikowano

Jak dla mnie najlepsza i najbezpieczniejsza metoda to restartowanie modemu tylko ja np. mam laptopa daleko i nie chce mi się iść to wchodzę na stronę i restartuje  :)

Opublikowano

Skończ spamować proszę.

Restart rutera zmienia ci IP , ale ciągle masz takie same.

Zresztą zrób z 5 multi na nowym świecie i restartuj sobie to zobaczysz o co chodzi.

Po krótszej chwili ban.

Opublikowano

Niee , ja np po restarcie routera mam inne ip , ale ta sama nazwe komputera, na s84 mam np z 15 kont i caly czas nie mam bana.

Jest tez opcja ze przy uzyciu proxy wyswietla im sie nasze ip i ip z proxy. Ale raczej przez Tor'a da radę skoro wsparcia mozna wysylac do siebie.

Sprawdze na nowym swiecie jak wyjdzie.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...