Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka Przydatnych Ciekawostek

louson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
         Ciekawostki do League of Legends

1. Thresh dostaje 2 dusze za zabicie Nunu. 

2. Możesz teleportować się do : Laleczek Shaco, Grzybków Teemo, Flagi Jarvana, Latarni Thresha, Fragmentów Zaca, Tibbersa, Pająków Elise, Sadzonek Zyry, Duchów Yorica, Wieżyczki Heimiego.

3. Gdy Syndra rzuci w przeciwnika potwora z czerwonym buffem to przeciwnik podpali się a gdy Syndra rzuci w przeciwnika potwora z niebieskim buffem odzyska 10 punktów many i CD umiejętności skróci się o sekundę.

4. Klona Shaco możemy odróżnić na 6 sposobów :

- Nie możemy podpalić Klona ( chodzi o to że obrazek podpalenia będzie nad Klonem ale nie dostanie DMG )

- Jeśli Shaco ma kupione Ostrze Youmuu to efekt widnieje tylko na prawdziwym Shaco 

- Volibear może przestraszyć Klona swoim Rykiem

- Buffy nie przechodzą na Klona

- Leona nie może się przyciągnąć do Klona

- Klon dostaje 2x DMG z AA.

5. Twitch może bić 2 wieże swoim Ulti ( stajemy obok wieży przy nexusie zaznaczamy pierwszą aby ulti leciało w drugą )

6. Jeśli w Enemy Team jest Thresh i wypadnie dusza to oznacza że Thresh jest Blisko .

7. Zniszczenie działka Heimiego, zebranie apteczki na Twisted Treeline oraz zniszczenie warda liczy się jako jeden minion.

8. Ulti Karthusa może uniknąć : Fizz, Shaco, Elise, Nocturne, Sivir, Master Yi, Vladimir, Kayle oraz Zed. Nie będę pisał o Zhonyi bo to każdy wie.

9. Komendą /taunt możemy zdjąć lub założyć okulary VI ( wymaga - neonowa VI ) ta komenda również zmienia styl chodzenia Heimiego. 

10. E Jaxa blokuje : Ulti Fiory, Ulti Warwicka.

11. Gdy Zilean Użyje Bomby na Twitch'a ( jeśli są razem w Drużynie ) a Twitch zniknie to bomba też znika. Można tak łatwo zabijać Przeciwników w Cichy i Niewidoczny sposób  

12. Gdy do niewidzialnego Twitcha będzie teleportował się Shen tarcza na Twitchu nie pojawi się.

13. Gnar może skakać po kulkach Syndry. - @DieKasia.

14. Jak Panteon użyje R, to w środek okręgu wystarczy ustawić pułapkę Cait i Panteon zostanie zestunowany . - @Madrox224

15. Gdy w pobliżu jest wroga Riven a my gramy yasuo możemy ją hejtować komendą /taunt . - @Lolek123145

16. Gdy Fiddlesticks użyje W na Fiorze a ona użyje ulta to W cały czas będzie zabierało jej hp. - @DeRibbenSoul

17. Gdy na mapie Twisted Treeline żyje Vilemaw to Elise dostaje 5% do prędkości ruchu a gdy Vilemaw nie żyje to Elise dostaje 20% prędkości ataku . - @Lolek123145

18.  Jeżeli rzucimy Jarvana flagą w latarnie Tresha z przeciwnej drużyny, to nikt nie będzie jej mógł użyć , będzie zablokowana . Działą to również z sadzonkami Zyry . - @matiziom12 , @randomnoob1337

19. Gdy fiddle użyje swojego W na Pantheonie który skacze  to ciągle będzie zabierało mu hp . - @sek125

20. Gdy Rengar jest niewidzialny to może doskoczyć do przeciwnego warda. (Combo z czerwonym trinketem) - @XCir

21. Fiddle może użyć W do pasywki Karthusa i Kog'Mawa. Nie zada wtedy obrażeń, ale będzie się leczył. - @XCir

22. Gdy Pantheon użyje stuna na Quinn a ta sie od niego odbije ( E ) to nie zostanie ze ogłuszona ( oczywiście można przerwać każdy rodzaj Dash'a ) - @Lolek123145

23. Trundlem możemy przechodzić przez ściany za pomocą "E" - https://www.youtube.com/watch?v=b1fcqPVe-Dw - @SirPrimo

24. Gnar może zadać "zasięgowy" cios z dużej formy jeśli przetransformujemy się podczas trwania animacji rzutu zasięg AA będzie od małego Gnar'a ale obrażenia od Mega - @kluczyk2011

25. Gdy TF użyje ulti i Vi odpowiednio użyje swojego ulta na TF to może za nim podążać . - @kluczyk2011

26. Rengar moze przeskoczyc na barona oraz drake zza sciany, gdy ma sie 6 stack oraz dobrze sie wymierzy. - @albicoolvod

27. Jaxem mozna przeskoczyc do warda przeciwnika z Q, tak samo jak na Rengarze. - @albicoolvod

Postanowiłem napisać takie coś bo nie każdy wiedział o niektórych sprawach , nie widziałem takiego czegoś na forum . 

Jeśli masz zamiar napisać po *** takie coś ? to odpuść sobie . 

Jeśli dowiem się czegoś nowego to będę to aktualizował . 

Wiesz coś ?? Pisz w komentarzu .

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Miłego Czytania 

1. Thresh dostaje 2 dusza za zabicie Nunu . 
2. Możesz teleportować się do : Laleczek Shaco , Flagi Jarvana , Latarni Thresha , Fragmentów Zaca , Timbersa , Pająki Elise , Sadzonek Zyry , Duchów Yorica , Działko Heimiego .
3. Gdy Syndra rzuci w przeciwnika potwora z czerwonym buffem to przeciwnik podpali się a gdy Syndra rzuci w przeciwnika potwora z niebieskim buffem odzyska 10 punktów many i CD umiejętności skróci się o sekundę .
4. Klona Shaco możemy odrużnić na 5 sposobów :

- Nie możemy podpalić Klona - Nieprawda.
- Jeśli Shaco ma kupione Ostrze Youmuu to efekt widnieje tylko na prawdziwym Shaco 
- Volibir może przestraszyć Klona swoim Rykiem
- Buffy nie przechodzą na Klona
- Leona nie może się przeciągnąć do Klona

5. Twitch może bic 2 wierze swoim Ulti ( stajemy obok wierzy przy nexuxie zaznaczamy pierwszą aby ulti leciało w drugą )
6. Tristaną możemy zabić barona stojąc za ścianą ( z auto ataków ) 
7. Jeśli Thresh jest w pobliżu to z minionów wypadaja dusze . - Nie zawsze
8. Zniszczenie działka Heimiego , zebranie apteczki na Twisted Treeline oraz zniszczenie warda liczy się jako jeden minion .
9. Ulti Karthusa może uniknąć : Fizz, Shaco , Elise , Nocturne , Sivir , Master Yi , Vladimir oraz Zed ( Użycie Ulti ) A o Zhonyi nie wspomniałeś?
10. Smite możesz nie tylko uzyć na Mobkach ale też Odłamku Zaca oraz Działka Heimiego . 
11. Komendą /taunt możemy zdjąć lub założyć okulary VI ( wymaga - neonowa VI ) ta komenda również zmienia styl chodzenia Heimiego . 
12. E Jaxa blokuje : Ulti Fiory , Ulti Warwicka .
13. Gdy Zilean Użyje Bomby na Twitch'a ( jeśli są razem w Team ) a Twitch zniknie to bąba też znika . Można tak łatwo zabijać Przeciwników w Cichy i Niewidoczny sposób .

Postanowiłem napisać takie coś bo nie każdy wiedział o niektórych sprawach , nie widziałem takiego czegoś na forum . 
Jeśli masz zamiar napisać po *** takie coś ? to odpuść sobie . 

Jeśli dowiem się czegoś nowego to będę to aktualizował . 

Czerwonym kolorem zaznaczyłem błędy. Żółtym rzeczy do zmiany.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano
10. Smite możesz nie tylko uzyć na Mobkach ale też Odłamku Zaca oraz Wieżyczki Heimiego . 

Można też użyć na pacynkach Shaco :)

Opublikowano

Można użyć smite na Tibersie.

Jak Panteon użyje R, to w środek okręgu wystarczy ustawić pułapkę Cait i Panteon zostanie zestunowany.

Opublikowano

gdy w pobliżu jest wroga riven a my gramy yasuo możemy ją hejtować komendą /taunt

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Jeżeli Quinn w postaci Valora zostanie przestraszona sekundę przed zmianą zostanie Valorem do śmierci lub recallu - Testowanałem to i działa

Poppy i vayne nie mogą zestunować przeciwnika o : ściane jarvana , ściane anivi , sopel trundla

Rammus z obroną terytorialną , butami 5 , Ghostem i healem jest w stanie uciec przed ultem nocturna

Ukryte Prowokacje brauma :

(/taunt), które wypowiada stojąc blisko wrogich postaci:

Alistar

"You remind me of Agatha. Best cow back home."
("Przypominasz mi Agathę. Najlepszą krowę w moim gospodarstwie.")

"Alistar! I have cow you should meet."
("Alistar! Mam krowę, którą powinieneś poznać.")

Annie

"Mother gave me bear as child too, Annie."
("Mama też dała mi misia, gdy byłem dzieckiem, Annie.")

Gragas

"After this, we share a drink! You like goat's milk?""
("Po tym wszystkim powinniśmy się razem napić! Lubisz kozie mleko?")

"What's your poison, Gragas? Mine's milk!"
("Czym się trujesz, Gragas? Ja mlekiem!")

Tryndamere

"Tryndamere! This is fun, right?"
("Tryndamere! To jest zabawa, prawda?")

"Are you having fun, my friend?"
(""Bawisz się dobrze, mój przyjacielu?"")

Vi

"Your hair... we do not see things like this in the Freljord."
("Twoje włosy… nie widzi się takich rzeczy we Freljordzie.")

Elise z Vilmeawem
Elise (+5 do prędkości ruchu) na Twisted Treeline, gdy Vilemaw żyje;
Elise (+20% prędkości ataku) na Twisted Treeline, gdy Vilemaw nie żyje.

Po reworku Heimerdingera z patcha 4.4 (z 18.03.2014 r.) zmieniło się także jego lore. Wiemy teraz, że jego pełne imię oraz nazwisko to Cecil B. Heimerdinger.

Nunu po zjedzeniu golema dostaje premię do zasięgu ataku

Miecz Riven zwie sie Tajfun - Informacja z 5 rozdziału kronik Valoranu , projektu realizowanego przez Riot w 2013 Roku

Opublikowano

ja mam ciekawostkę: jeżeli rzucimy Jarvana flagą w latarnie tresha z przeciwnej drużyny, to nikt nie będzie jej mógł użyć. będzie zablokowana

Brak 10 postów [ ]
Brak 50 postów [ ]
Brak 100 postów [x]
Brak 150 postów [x]
Brak 200 postów [x]
Brak 250 postów [x]

Opublikowano

ja mam ciekawostkę: jeżeli rzucimy Jarvana flagą w latarnie tresha z przeciwnej drużyny, to nikt nie będzie jej mógł użyć. będzie zablokowana

to samo z sadzonkami zyry

­

Opublikowano

gdy pantheon użyje stuna na quinn a ta sie od niego odbije(e) to nie zostanie ze ogłószona

Opublikowano

Gdy Rengar jest niewidzialny i może doskoczyć do przeciwnego warda. (Combo z czerwonym trinketem)

Fiddle może użyć W do pasywki Karthusa i Kog'Mawa. Nie zada wtedy obrażeń, ale będzie się leczył.

Opublikowano

Nie jest to przydatne ale ciekawe, jezeli anivia zmieni sie w jajko bedzie pisac na chacie jako Eggnivia tak samo z gnarem (MegaGnar)

Jest to ciekawe ale zamieszczam tylko te Przydatne Ciekawostki .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...