Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Z: Jak W Prosty Sposób Zabezpieczyć Się Przed Botami Spamującymi Reje

narcredzik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli captcha po prostu..

+

18706.png21939.png10610.jpg32282.gif25994.jpg30264.png

1 post ■ | 50 ■ | 100 ■ | 150 ■ | 200 ■ | 250 ■ | 300 ■ | 350 ■ 400 ■ | 450 ■ | 500 ■ | 550 ■ |                          ETAP 1 UKOŃCZONY

600 p. □ | 650 □ | 700 □ | 750 □ | 800 □ | 850 □ | 900 □ | 950 □ 1000 □ | 1050 □ | 1100 □ | 1150 □ |

Opublikowano

Ależ ja o tym pamiętam, z tym, że captcha.net jest bezpieczniejsza niż proste captche dostępne w chińskich stronkach<;

Można to poprzeć chociażby tym, że np. taki facebook też korzysta z rozwiążań captcha.net

No tak, nie ma takiego obciążenia, ale czy to oznacza, że jeżeli nie mamy wielu wyświetleń to trzeba korzystać ze słabszego rozwiązania zjadającego transfer i moc naszego serwera, zamiast zastosować darmowe i lepsze rozwiązanie?

----

Should I Make My Own CAPTCHA? In general, making your own CAPTCHA script (e.g., using PHP, Perl or .Net) is a bad idea, as there are many failure modes.
Opublikowano

@up, mmm... a konkretniej jak to się ma do tematu? użyłeś captcha.net? Jeżeli tak to skasuj klucze privatekey i publickey i będzie okej, ale nawet bez usuwania będzie Ci działać strona - one są przypisane do danej domeny/ip.

Opublikowano

Nie zrozumiałeś mnie...

Ja dodaje captcha do szablonu, który udostępniłem do ściągnięcia. I jeżeli wszystko będzie u mnie działać, to jeżeli ktoś ściagnie moją stronke (z reje i  z tym captcha) to czy będzie mu też działać?

Mam wyłączone wyświetlanie sygnatur :3

Opublikowano

PanZagłady, już widzę jak piszesz zaawansowane zabezpieczenie, nie bądź śmieszny ;-D

Pisanie, amatorsko(bo profesjonalnie tego nie zrobisz, mogę się założyć o kratę browaru, w twoim przypadku pewnie coli, ale nvm) captchy jest bez sensu - będzie to niewydajne i mniej bezpieczne niż gotowe, darmowe rozwiązanie, więc (:

Opublikowano

O, widzę, że wielki programista nie wie na jakiej zasadzie boty przełamują proste captche, na pewno nie zgadując (-;

Ale ja tutaj nie jestem od uświadamiania - poczytaj sobie o tym.

Moderatora proszę o przeczyszczenie tematu, bo trochę zboczyliśmy z tematu./powtórzenia ftw/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...