Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier

#razeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę uprzejmie o złożenie na morele czy na innych zadupiach komputera do gier m.in. Battlefield 4, World of Tanks. Ma być proc. i7 ,16GB ram a z resztą mam problem dlatego proszę Was o pomoc. 

ESL GAMING T110E3

Opublikowano

Budżet?

Ma być proc. i7 ,16GB

Jeśli do gier to strata kasy

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Ty mu przestarzały sprzęt oferujesz... Dla pana niżej/wyżej napiszę delikatniej. NIEAKTUALNY

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Ty mu przestarzały sprzęt oferujesz...

wyedytuje sie :)

Żaden przestarzały, zresztą niech autor tematu sam oceni. 

Opublikowano

Fajny zestaw ale nie prosiłem o monitor i klawiaturę;p Na najwyższych detalach wejdzie bf4?

Tak, wejdzie.

Opublikowano

Za 3,5k można już mieć R9 290 + SSD

Moja propozycja http://www.morele.net/inventory/info/4MLu7R/

Za tyle hajsu to ci będzie śmigała każda istniejąca gra full hd ultra

Opublikowano

Więc... http://www.morele.net/inventory/info/u73d7a/

I to jest wariant 4000zł do OC bez systemu i innych pierdół.

Dostajesz:

- Najmocniejszy i5 z odblokowanym mnożnikiem

- Chłodzenie umożliwiające dobre podkręcenie procesora

- Płyta z masywnymi radiatorami na chipsecie i mocnej, 6-fazowej sekcji zasilania. Dobrze się nadaje do podkręcania dzieki Z97

- Wydajna karta od Asusa z bardzo cichym chłodzeniem (i wydajnym)

- Pamięci z zegarem 2,4GHz z regulowanym radiatorem

- Jeden z lepszych zasilaczy. Bardzo dobry elektrycznie oparty na DC-DC i zgodny ze stanami C6/C7

- Obudowa w ulepszonej rewizji wersji Plus.

Tyle w temacie ;) Jak taniej albo coś jeszcze ma być to pisz.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Opublikowano

Wybieram zestaw za 3500 zł, ponieważ wejdzie mi przy takim sprzęcie wszystko na ultra, nie potrzebnie wydawać te 500 zł na prawie na nic. I tu i tu wejdzie wszystko na ultra a te 500 zł mogę wydać na nowoczesną klawiaturę i myszkę:)

ESL GAMING T110E3

Opublikowano

Wcale nie "prawie nic". Teraz to i na sprzęcie za 3k ci pójdą gry na ultra, ale za rok co innego. A nie kupujesz chyba peceta z myślą o graniu tylko w tytuły do roku 2013. OC dałoby ci sporo gdybyś chciał coś wyrenderować etc., a i w takim GTA V i innych nowych tytułach nie zaszkodzi mieć mocne CPU.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

ja szukam komputera właśnie na rok, później jak wyjdą lepsze gry to albo kupie lepszego albo go ulepszę:)

ESL GAMING T110E3

Opublikowano

ja szukam komputera właśnie na rok, później jak wyjdą lepsze gry to albo kupie lepszego albo go ulepszę :)

Bezsensu, skoro teraz możesz dopłacić te 500zł i mieć go na dłużej, to wybierasz opcję kupna taniej i tylko na rok.

Ale rób co uważasz.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Ale nie rozumiem, czemu ten komputer ma być tylko na rok... Zniszczy się czy coś? Czy chodzi Wam o to, że wyjdą nowsze gry i patche do gier gdzie już nie zadziałają na mój komputer bo będzie za słaby?

ESL GAMING T110E3

Opublikowano

Ale nie rozumiem, czemu ten komputer ma być tylko na rok... Zniszczy się czy coś?

To Ty powiedziałeś, że szukasz komputera na rok, a nie my.

Lepiej dołożyć teraz kasę i mieć na dłużej, żeby nowe gry, które wyjdą działały możliwe i na Full HD, niż masz kupować za rok następny.

343731479829004887779.png

Opublikowano

ja szukam komputera właśnie na rok

Ktoś ma rozdwojenie osobowości? :D

Co to zestawu to lepiej faktycznie weź tego za 4 :p

Opublikowano

Poza tym masz bazę do konfigurowania w przyszłości. Buda, zasilacz, szybkie ramy (o ile DDR4 będzie drogie albo jeszcze nie będzie), cooler CPU + małe prawdopodobieństwo na procesory na 1150. To wszystko masz ze "starego" komputera i to znaczy mniej kasy na modernizacje w przyszłości. A w dodatku na takim komputerze, zapewniam Cię że będziesz korzystał od dwóch lat.

Opublikowano

No racja trochę pokręciłem z tym komputerem na rok:D Dzięki, wybieram komputer za 4k, oby był na te kilka lat;p

ESL GAMING T110E3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...