Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki z Wow'em

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć jako że znów się namówiłem na wowa to wybrałem na ten pierwszy raz serwer "Atlantiss" czy jakoś tak. I tu rodzą się moje pytania.

• Czy to odpowiedni serwer i dodatek dla newbie?
  • Jaką klasę pod PVE wybrać? Prosiłbym również o build pod taką postać.
  • Czy da się odkrywać mapę i zdobywać "osiągnięcia"?
  • Dużo tam osób gra?
  • Jak jest z dungeonami?
  • Jaką profesję wybrać?(czytałem że górnictwo jest dobre)
  • Czy dam radę solo coś ugrać?

Na obecną chwilę tylko tyle pytań ;x

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

1. Jeżeli nie chcesz płacić to jest to odpowiedni serwer dla Ciebie .

2. Musisz sobie sam wybrać . Każda klasa jest zbalansowana , lecz niektóre robią mniejszy dps , ponieważ np. dają jeszcze buffa dla raidu . O build możesz poprosić w odpowiednim do tego temacie .

3. Tak da się . Za wyexplorowanie wszystkich krain otrzymasz tytuł The Explorer .

4. Ponad 500 . Jest to drugi polski serwer według popularności .

5. Od 15 levela wchodzisz i sie zapisujesz na dungeon finder . Jeżeli dużo osób expi to szybko Ci znajdzie . 

6. Górnictwo daje na max levelu stamine czyli jest dobry dla tanków . Rozważ dwie pasujące do siebie profki podczas levelowanie np. lw + skinning , alch + herbalism , jc+minning .

7. Aby coś osiągnąć w tej grze na max levelu musisz znaleźć sobie dobrą gildie w pve , a w pvp kolegów do grania aren .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

1. Jeżeli nie chcesz płacić to jest to odpowiedni serwer dla Ciebie .

2. Musisz sobie sam wybrać . Każda klasa jest zbalansowana , lecz niektóre robią mniejszy dps , ponieważ np. dają jeszcze buffa dla raidu . O build możesz poprosić w odpowiednim do tego temacie .

3. Tak da się . Za wyexplorowanie wszystkich krain otrzymasz tytuł The Explorer .

4. Ponad 500 . Jest to drugi polski serwer według popularności .

5. Od 15 levela wchodzisz i sie zapisujesz na dungeon finder . Jeżeli dużo osób expi to szybko Ci znajdzie . 

6. Górnictwo daje na max levelu stamine czyli jest dobry dla tanków . Rozważ dwie pasujące do siebie profki podczas levelowanie np. lw + skinning , alch + herbalism , jc+minning .

7. Aby coś osiągnąć w tej grze na max levelu musisz znaleźć sobie dobrą gildie w pve , a w pvp kolegów do grania aren .

Dzięki wielkie bo bałem się że jak będę zaczynał na cata to nic nie ogarnę ale po twoim poście nabrałem pewności.

A co do klasy to wolałbym taką bardziej na dystans i żebym mógł poznać wowa z perspektywy PVE a potem rzucić się na inne klasy. Najbardziej mnie ciekawi eksplorowanie świata wowa i chyba w to najbardziej będę się zagłębiał. Są jeszcze jakieś ciekawe mechanizmy w wowie? Typu pływanie/latanie czy coś takiego? bo z tego co widziałem to wow jest bardzo rozbudowany.

Opublikowano

Klasy na dystans :

• Hunter - posiada peta z tauntem , który pomaga w robieniu questów
  • Mag - posiada slowy , różne "zamrażania" , oraz blinka którym może sie przeteleportować kawałek przed siebie 
  • Warlock - posiada miniony , które służą jako tank podczas expienia , ma bardzo dużo klątw 
  • Priest - dużo klątw , do tego może siebie leczyć 
  • Druid - jako balance może atakować z daleka 
  • Szaman - ma wiele totemów , a także na większym levelu jedna z jego umiejętności ma 100% na krytyczne obrażenie 

Od 60 levela bedziesz mógł zakupić mounta latającego , lecz będzie mógł go używać tylko w outland ( miejsce do expienia od 58-68 ) . Następnie aby latać w Nothrend ( expowisko od 68-80 ) musisz zakupić Cold Weather Flying za bodajże 1k golda . Dopiero na 80 levelu możesz wykupić licencje na latanie wszędzie . Jest takie miejsce , ale nie wiem czy nie jest zbugowane na atlantissie . Mianowicie pod the barrens grajać w hordzie znajduje sie kraina , która jest "zalana" wodą . Możesz tam robić questy , a jako pomoc otrzymujesz item . Po użyciu możesz pływać łodzią tylko w tym obszarze .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Cześć jako że znów się namówiłem na wowa to wybrałem na ten pierwszy raz serwer "Atlantiss" czy jakoś tak. I tu rodzą się moje pytania.

• Czy to odpowiedni serwer i dodatek dla newbie?
  • Jaką klasę pod PVE wybrać? Prosiłbym również o build pod taką postać.
  • Czy da się odkrywać mapę i zdobywać "osiągnięcia"?
  • Dużo tam osób gra?
  • Jak jest z dungeonami?
  • Jaką profesję wybrać?(czytałem że górnictwo jest dobre)
  • Czy dam radę solo coś ugrać?

Na obecną chwilę tylko tyle pytań ;x

1: Pod względem technicznym Atlantiss lepszy od syfu pokroju Moltena itp. Pod względem ekipy... Dno...

2: Mag Fire ma niezły burst na Cata, ale podobno na 4.3.4 dostał trochę nerfa. Ja bym sugerował locka, bo z minionami jest świetny. Do expa polecam Demonology, dzięki temu Voidwalker ma więcej HP i może utrzymać elitki, tak samo Felguard.

3: Tak bo achievementy weszły z WOTLK.

4: Malutko ale nic dziwnego pod pewnymi aspektami. Główny powód to patch.

5: Z raidów praktycznie wszystko jest dostępne, i powoli dodając HC bossy w Blackwing Descent.

6: Z tego co pamiętam, to kiepsko z skałkami jest, wiem bo sam mam tam na alcie mining i musiałem dokupywać takie silver lub gold ore.

7: Solo? Wątpię...

Opublikowano

1: Pod względem technicznym Atlantiss lepszy od syfu pokroju Moltena itp. Pod względem ekipy... Dno...

2: Mag Fire ma niezły burst na Cata, ale podobno na 4.3.4 dostał trochę nerfa. Ja bym sugerował locka, bo z minionami jest świetny. Do expa polecam Demonology, dzięki temu Voidwalker ma więcej HP i może utrzymać elitki, tak samo Felguard.

3: Tak bo achievementy weszły z WOTLK.

4: Malutko ale nic dziwnego pod pewnymi aspektami. Główny powód to patch.

5: Z raidów praktycznie wszystko jest dostępne, i powoli dodając HC bossy w Blackwing Descent.

6: Z tego co pamiętam, to kiepsko z skałkami jest, wiem bo sam mam tam na alcie mining i musiałem dokupywać takie silver lub gold ore.

7: Solo? Wątpię...

To już nie wiem gdzie grać :X

Spróbuję na tym atlantiss i jak będzie dobrze to kupuje kodzik i lece na globala :D

@DesoPL co sądzisz o Monster-Wow? Chodzi mi o serwer cata bo widzę że tam po 2k osób siedzi

Opublikowano

Nie graj na monsterze. Mało rzeczy tam działa i rzadko kiedy coś naprawiają. Już lepszy jest molten-wow, tyle że tam można praktycznie wszystko kupić za prawdziwe pieniądze (lub zdobyć w grze)

Na atlantissie niedługo pojawi się nowy patch (4.3.4) i myślę, że wtedy będzie grało więcej osób. 

Opublikowano

Monster WoW tak jak Menddor mówi, syf.

A Molten nie lepszy, bo to P2W jest...

Już z tego wszystkiego, lepszy Atlantiss...

Opublikowano

Monster WoW tak jak Menddor mówi, syf.

A Molten nie lepszy, bo to P2W jest...

Już z tego wszystkiego, lepszy Atlantiss...

Monster też P2W. Jedna dotacja - 85 lvl na starcie i kupowanie golda w grze za normalną kasę. Bezsens.

f8U07UQ.png

Opublikowano

a co powiedziecie na temat "Sunwella" ?

warto tam grac?

Autor nie pisał nic o sunwellu . Następnym razem załóż nowy temat , ponieważ jest to zwykly offtopic .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Hunter od 60+ w beast mastery ma talent, który pozwala łapać egzotyczne zwierzaki, na ten przykład niech posłuży Core Hound z Molten Core, choć na privach jest mało popularny, bo często na Atlantissie widywałem ludzi z rare petami z Storm Peaks lub Sholazzar Basin np. Są to tak zwane spirit beasty zaliczają się do nich choćby Loque'Nahak ale że to w Northrend od 70+ jest, to na początek polecam ci poszukać kota lub miśka.

Kot bo robi spory DPS, z kolei misiek jest tankowaty przed żółwiami z Cata.

http://wowpedia.org/Exotic_Beasts

Tu masz link do talentu Exotic Beasts, masz tu wypisane co możesz łapać a co nie.

Btw. Szkoda że w kekach grasz... ;/

Opublikowano

Hunter od 60+ w beast mastery ma talent, który pozwala łapać egzotyczne zwierzaki, na ten przykład niech posłuży Core Hound z Molten Core, choć na privach jest mało popularny, bo często na Atlantissie widywałem ludzi z rare petami z Storm Peaks lub Sholazzar Basin np. Są to tak zwane spirit beasty zaliczają się do nich choćby Loque'Nahak ale że to w Northrend od 70+ jest, to na początek polecam ci poszukać kota lub miśka.

Kot bo robi spory DPS, z kolei misiek jest tankowaty przed żółwiami z Cata.

http://wowpedia.org/Exotic_Beasts

Tu masz link do talentu Exotic Beasts, masz tu wypisane co możesz łapać a co nie.

Btw. Szkoda że w kekach grasz... ;/

Wszyscy mi mówili że rasa nie ma znaczenia więc wziąłem pierwsze lepsze. A co być polecał z ras? Bo nabicie 7 lvl to nie jest wyczyn xD

Opublikowano

Orc ma bonus do DPS'u zadawanego przez pety, i to nie tylko u huntera, ale też u locka, dekacza i maga.

Z kolei troll ma fajny ratical który zwiększa haste i jest bardziej przydatniejsze niż blood fury, gdyż blood fury jest dla meelasów.

Opublikowano

Orc ma bonus do DPS'u zadawanego przez pety, i to nie tylko u huntera, ale też u locka, dekacza i maga.

Z kolei troll ma fajny ratical który zwiększa haste i jest bardziej przydatniejsze niż blood fury, gdyż blood fury jest dla meelasów.

ok, dzieki

Właśnie zauważyłem że Molten miażdży Atlantissa "userami online" różnica jest ogromna ;o

I teraz mam dylemat Molten czy Atlantiss i zauważyłem że na moltenie jest 4.3.4 a na Atlantiss 4.0.6 - Różnica między tymi wersjami jest duża?

Opublikowano

Różnica patchowa to inne insty , inaczej działające spell . Z tego co wiem to na atlantissie bedzie wprowadzony ten patch więc nie ma co na to patrzeć . Molten ma więcej zbugowanych questów , możesz kupić itemy za kase . 

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Różnica jest kolosalna, pod warunkiem że na Moltenie mają więcej contentu PvE otwarte np. Zul'Gurub i Zul'Aman odświeżone czy też Firelands.

Inna sprawa, że Molten jest P2W więc na dłuższą metę, nie ma sensu grać tam. Atlantiss ponoć za jakiś czas ma być na 4.3.4 ale kiedy? Kij to wie, Polacy zakładają serwery, postoją chwilę i zgon zaliczają.

Opublikowano

Różnica jest kolosalna, pod warunkiem że na Moltenie mają więcej contentu PvE otwarte np. Zul'Gurub i Zul'Aman odświeżone czy też Firelands.

Inna sprawa, że Molten jest P2W więc na dłuższą metę, nie ma sensu grać tam. Atlantiss ponoć za jakiś czas ma być na 4.3.4 ale kiedy? Kij to wie, Polacy zakładają serwery, postoją chwilę i zgon zaliczają.

Też słyszałem że będzie update na 4.3.4 ale chyba za rok to wprowadzą jak oni się tak wleczą - czytałem komentarze na temat update tego od userów.

A co do moltena to niepotrzebnie updatowałem client Atlantiss'a na 4.3.4 ale przez te 7/8 moich leveli nikogo tam nie spotkałem... 0 ludzi i 0 ruchu na czacie - dziwne dosyć.

Chyba powrócę na atlantiss

// Molten nie dla mnie bo za szybki exp jest - w 2 min wbilem 4 lvl =,= chce chociaż troche poznać gry :X

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...