Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zacząć grać od zera w Mt2?

AjLajkJu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was, bardzo zachciało mi się grać w Mt2. Serwery Prywatne się szybko nudzą i mam praktycznie na każdym max lvl, ale to nie o to tu chodzi.. 

Więc jak mam zacząć grać od ZERA ? Szczerze mówiąc nie grałam ma PL`u dość długo, bo kilka lat temu wbiłam tylko 30 lvl i na Privy się przerzuciłam.. a więc macie jakieś wskazówki ? Lubię grać Szamanką lub Ninją .. Jak szybko mogę zarobić jakieś lepsze eq i lvl chociażby +50 na Pl`u ? I na jakim serwerze  najlepiej grać ? :) Liczę na konkrtne odpowiedzi !  ^_^ 

fq269_Animation4.gif

Opublikowano

Najniższe ceny są teraz na TDB, ludzi też tam nie brakuję. 

Na początek możesz zrobić dropka 35 lv i zarobić sobie na eq.

Jeśli jesteś leniwy to kup yang na allegro albo w IS i kup eq.

Do 35 to jest prosto i szybko w ten weekend nawet byś wbił.

Zrób skille na dropku Aura + Berek albo Czarowane + Strach.

Potrzebne będzie dosyć dobre eq z czasem.

Potem konik albo wierzchowiec i do M2 metki albo w Sohan/Pustynia.

@jeśli chesz gdzieś zacznać to możemy razem od zera pograć :))

sell klucze aktywacyjne cs go za psc i skiny 

Opublikowano

Graj na TBD, zrób postać 30 lvl na fishbota, a potem 35 z bojem na metki. Szybko zarobisz na eq i skille :)

592041432922042226939.jpeg

Opublikowano

Graj na TBD.

Najpierw zrób Mentala i drop sobie medale w lochu, potem wbij 30 i tak jak powiedział up fishbot.

Sellesz wszystko co masz i robisz WP'ka/Bodego, a za kasę robisz dobre eq na 1 lvl.

Sprawdzony i dobry sposób.

giphy.gif ­

Opublikowano

W przeciwieństwie do powyższych wypowiedzi odradzam zaczynanie gry na serwerze TBD w tym momencie.

Na starych serwerach ciężko zaczać grę, bo inflacja.

Na tym nowym TBD event piłkarski zrobił zbyt duży ślad.

Więc Negros (stary solar) będzie do tego najlepszy ;)

Opublikowano

Jezeli chcesz grac bez allegro to faktycznie najlepsza opcja jest TBD aczkolwiek np na Samosie rowniez mozna zaczac od nowa. Ja rok temu gdzie byla jedna z wiekszych inflacji sobie poradzilem i zarabialem na ksiazkach i kd a obecnie teraz jest to praktycznie nie mozliwe i sie zarabia na innych rzeczach ale jest zdecydowanie trudniej niz w przypadku TBD gdzie ceny sa jeszcze w miare normalne w porownaniu do reszty.

Opublikowano

Wybrałam gre na samosie, opłaca się robić misje dropkiem ? :) gram woj body :> lecz ciężko tak na Świeżaka zacząć grać na PL`u...

fq269_Animation4.gif

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak zaczęcie na PL od nowa, jeśli nic tam nie masz to od razu zacznij szukać priva.
Obecny PL, nie ma nic wspólnego ze starym, metków w m2 nie pobijesz bo jeżdżą dropy 35 lvl z skillami G, ribami po 40% średnie itp.
Praktycznie żadnego sposobu na zarobek. A rzeczy które możesz wykonać z kasy za misje itd. ograniczają się do tygrysiej i szerokiego które przy np. biciu metka są gwarancją braku dropu, gdy podjedzie rasowy dropek.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Wybrałam gre na samosie, opłaca się robić misje dropkiem ? :) gram woj body :> lecz ciężko tak na Świeżaka zacząć grać na PL`u...

No to troche sie bedziesz musial nameczyc zanim uda ci sie cokolwiek osiagnac nie wspominajac o lepszym eq. Problematyka starych serwerow jest to ze malo ludzi zaczyna gre dlatego jest mniejszy popyt na slabsze itemki ;>

Opublikowano

No to troche sie bedziesz musial nameczyc zanim uda ci sie cokolwiek osiagnac nie wspominajac o lepszym eq. Problematyka starych serwerow jest to ze malo ludzi zaczyna gre dlatego jest mniejszy popyt na slabsze itemki ;>

Musiała :)

Ja też zacząłem teraz grę Na samosie i problemów nie ma, mam fms widziałem na sklepie zbroje nisko levelowe.

sell klucze aktywacyjne cs go za psc i skiny 

Opublikowano

Na Twoim miejsciu przerzuciłbym się na woja/sure, bo dużo łatwiej się expi, eq bardziej dostępne.Wbij 18-20lvl i leć na medale.Za 2 miechy zacznie się okres dropu jakiś dyń,bo wiadomo  listopad, potem na święta jakieś skarpetki na tym też można sporo zarobić.No i pytanie czy będziesz grała na hakach/botach.jak tak to oczywiście fishbot.

Opublikowano

Nie, nie, nie! Jeśli zaczynasz, to na SG. PL nie pociągnie już zbyt długo, przynajmniej w mojej skromnej opinii.

SG to global, administracja dba o serwer, nie ma możliwości gry na hackach, ceny są ogarnięte, rzeczy z IS dostępne w sklepach.

Przykładowo aura to 1.2kk, rękawica dropu na 2h to 300k, medal konny 150k. GM zawsze odpowiada na PM, pomoże w praktycznie każdej sprawie. Nie ma dostępnych Yang w IS ;) Częste eventy, uporządkowane w kalendarzu. Ogółem zupełnie inaczej się gra. No i na serwerze rozmawia się po angielsku ;)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngFinezyjnySG

gralem na sg, ostatnio dostalem maila, ze gdy ktos do nich wraca, to dostaje te same bonusy, co na start w ramach nagrody ;D

a co do pl-a, to tbd raczej, chociaz jak ja widze na ogolnym, ze ludzie tylko kd+4 i riby/fms sr 35+ kupuja, a w sklepach sa tygry +9 z 5b, to mi sie odechciewa :f

Opublikowano

@Piekarzewski:

Jak grałeś to warto wrócić ;) Wprowadzili duuuużo zmian, zamknęli czerwone królestwo, bo było praktycznie puste. Jest teraz idealnie ludzi na serwerze - można dostać wolnego spota, a na rynku stale duuuużo sklepów. Dodatkowo dodali szkaty ucznia, ale z innymi rzeczami niż na PL. Nie ma w nich zmiany bonów ;)

Jeśli zdecydowałbyś się wrócić to na nowo dostajesz IS na 7 dni. W dodatku mogę zaprosić Cie do aktualnie najlepszej polskiej gildii na serwie :)

Opublikowano

Polecam Ci jedynie TBD, Negros lub Solar. Na reszcie są pustki, a grając na tych zawsze mozesz w przyszłości miec jakis zysk. Polecam ci zacząć surką WP, a dopiero potem ninja/szaman.

Opublikowano

Odpuść sobie PL'a szkoda na to czasu i nerwów. Teraz to jest jakiś marny syf, gra nic nie znaczy i jest mało warta przez te boty. 
Wkurza mnie ten spam, że trzeba walić boty na noc żeby cokolwiek mieć.. Kiedyś wystarczył dobry handel. 
Znajdź sobie jakiegoś priva, albo w ogóle daruj sobie Metina bo schodzi na psy.. ;)

Opublikowano

Ja też wróciłem do pl'a, bardzo fajnie się grało i zarabiało, bo dropiły piłki, niektóre boty nie podnosiły najcenniejszych rzeczy i lurowały mobki więc i exp i drop dla ciebie był :-) Co prawda boty i boty, ja też używałem kamera i ban :-\ i szkoda, ale teraz to już nie wracam na pl'a...

Opublikowano

Polecam gre na serwerze Diumar

wczoraj na CH2 było BUSTY

Szamanka na PLu to nie to samo co na privach :D

Bardziej polecam grać ninja.

Polecam Ci również kupno yang na allegro ponieważ bez tego może bycia ciężko w dodatku ninja

Wbij 25lv i zacznij robić konia a międzyczasie exp do 35lv

gdy już bedziesz miała konia bojowego to najlepiej kupić yang na allegro około 500 kk czyli wydasz na to ~ 40 zł

kupisz dobrego fms, zbroje, bizu z PZ

pojdzoesz na orki wbijesz 45lv

pojdzoesz do v2 wbijesz 70lv i zatrzasz sie na tyym lvu

wbijesz troszke skille i ogarniesz eq

potem do 75 i grota :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...