Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Latajace Itemy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można takie coś zrobić na czystym Minecraftcie w 1.8:

/summon Item ~ ~10 ~ {Item:{id:minecraft:stone,Count:1},PickupDelay:32767,Age:-32768,Riding:{id:WitherSkull,direction:[0.0f,0.0f,0.0f]}}

lub w 1.7 z pluginem na brak możliwości podnoszenia przedmiotów:

/summon Item ~ ~10 ~ {Item:{id:minecraft:stone,Count:1},Riding:{id:WitherSkull,direction:[0.0f,0.0f,0.0f]}}

A jeśli szukasz pluginu, prawdopodobnie jest to autorski plugin :)

Opublikowano

Bardzo mi sie ten plugin podoba :( a widzialem ze duzo serweruw ma ten plugin i myslalem ze on jest na bukkicie

a ten plugin ma trollcraft i craftgames.pl

TrollC**** i craft***s.pl mają autorskie pluginy pisane przez nich . NIe ma takiego pluginu na bukkicie ;)

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

jesli pod spodem nie ma zadnego bloku to nie wiem bo mozna zrobic cos podobnego tzn postawic drabinke a na nia item inny sposob to z pluginem ustawic dany blok tak aby nie byl wysylany do gracza (caly chunk jest wysylany z wyjatkiem jednego bloku) na ktorym "unosi sie przedmiot"

aczkolwiek nie widzialem niczego podobnego na bukkit.org

Opublikowano
Floating items commands

Since v1.8.2, icons are merged with holograms. Just add a new line or change an old with with this format:

ICON: material:data

Example for red wool: "/hd addline hologram ICON: wool:15"

List of materials (the format is case insensitive and you can omitt underscores): http://jd.bukkit.org/beta/apidocs/org/bukkit/Material.html

hue hue a ja tak kombinuje nareszcie ktos mądry :)

HolographicDisplays -.-

Poczytajcie troche wiki i pokombinujcie, a bedziecie mieli identycznie jak oni ...

Opublikowano

mam pytanie bo jak tworze ten itemek za pomoca holoapi to jak zrobic ze mozna bylo uzywac id np: 5:2 bo prubuje i nie dziala mozna tylko pelne np: 101 itp...

bo np robie tak  %item:5:2%  i nie dziala

a jak zrobie np: %item:20% to dziala ????? daje lajki :D

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Bardzo Proste:

użyj wtyczki: Holographic Displays

/hd create nazwaHologramu Twoj Text 

teraz dajemy linie z itemkiem ;)

/hd addline nazwaHologramu ICON: ID przedmiotu

Holographic Displays Holographic Displays Holographic Displays Holographic Displays

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...