Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiany mety

bartexm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim! Chciałbym znać waszą opinię na temat mety tj. jak bardzo się zmieni po Naxxramas, na co powinniśmy zwrócić uwagę przy budowie kolejnych deck'ów oraz czy to będą zmiany pozytywne czy negatywne. Zapraszam do dyskusji!

f8U07UQ.png

Opublikowano

Dzięki Naxxramas meta bardzo się zmieniła. Mniej się widzi druidów oraz zoo decków. Na najwyższych rangach gra się teraz głównie hunterem, priestem ew. miracle. Szaman mocno ucierpiał na buffie huntera.

Yykfu5r.png

Opublikowano

Dzięki Naxxramas meta bardzo się zmieniła. Mniej się widzi druidów oraz zoo decków. Na najwyższych rangach gra się teraz głównie hunterem, priestem. Szaman mocno ucierpiał na umocenieniu huntera.

Hunter jest teraz strasznie mocny, sam nim zacząłem grać jak tylko zobaczyłem ile ludzi nim gra (taka ze mnie papuga xD) Kiedyś był niedoceniany teraz jest OP.

f8U07UQ.png

Opublikowano

Hunter jest teraz strasznie mocny, sam nim zacząłem grać jak tylko zobaczyłem ile ludzi nim gra (taka ze mnie papuga xD) Kiedyś był niedoceniany teraz jest OP.

Był doceniany, parę miesięcy temu był całkiem popularny, Kolento (znany streamer, rozpowszechnił świetny deck), ale nadszedł nerf karty "Spuścić psy", kiedyś kosztowała 2, a teraz 3 punkty many. Natomiast Naxxramas wzmocniło huntera i teraz świetnie się sprawdza. :)

Zapomniałem dodać, że control warrior stał się częściej grany.

Yykfu5r.png

Opublikowano

Był doceniany, parę miesięcy temu był całkiem popularny, Kolento (znany streamer, rozpowszechnił świetny deck), ale nadszedł nerf karty "Spuścić psy", kiedyś kosztowała 2, a teraz 3 punkty many. Natomiast Naxxramas wzmocniło huntera i teraz świetnie się sprawdza. :)

Zapomniałem dodać, że control warrior stał się częściej grany.

Co do Warriora, nie widać go na niższych rangach (pewnie przez koszt kart), ale również jest grany częściej. Głównie dzięki nowej broni i taunterowi 3/5.

f8U07UQ.png

Opublikowano

Co do Warriora, nie widać go na niższych rangach (pewnie przez koszt kart), ale również jest grany częściej. Głównie dzięki nowej broni i taunterowi 3/5.

Tak jak mówisz, decki kontrolne, w szczególności warrior zawsze były najdroższe z powodu sporej ilości kart legendarnych oraz epickich w decku. Nowa bron dla warrior'a jest świetna, idealnie wykorzystuje pasywkę takich kart jak: Płatnerz, Grommasz, Rozjuszony berserker czy Akolita bólu.

Yykfu5r.png

Opublikowano

Jednak po mimo kosztu tych kart ten deck jest grany i będzie, ponieważ jest jedną z najlepszych kontroli w grze.

f8U07UQ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...