Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porblem prawdopodobnie Keylogger

MikeCandys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tradowałem na csgolounge i jakiś koleś do mnie napisał, żebym zaprosił jego kolegę bo on ma full znajomych i nie może itp itd. dał mi linka do jego profilu, więc wszedłem w niego była to strona identyczna jak steam po czym, żeby go zaprosić musiałem się zalogować i pobrać plik steam guard zapewne keylogger choć nie wiem ( nie musiałem takiego gówna pobierać na oryginalnej stronie ) każde logowanie jest koniecznością pobrania tego pliku. Itemy szybko przerzuciłem na konto brata, który nie jest połączony z tym IP. Miał ktoś podobny problem ? czy jest to keylogger i może w każdej chwili wejść na moje konto ?

logo1.png
Opublikowano

Jeżeli wszedłeś w ten link i "zalogowałeś" się to maja już twoje hasło przez keyloggera. W sumie jak mówisz że to plik do pobrania to zapewne RAT

Lepiej byś zrobił format zmienił hasło i tyle.

Opublikowano

Właśnie cały czas mają moje hasło nawet jak zmienię ? usuwałem jakimś programem adwcleaner przeglądarkowe wirusy czy coś takiego to wykryło jakieś dwa pliki.

logo1.png
Opublikowano

Zmień hasło, najlepiej sformatuj kompa. Bardzo dobrze zrobiłeś, że przerzuciłeś itemy ;)

Opublikowano

Jak masz już RATa na kompie co jest prawdopodobne to się go nie pozbędziesz poza formatem. Jest to specjalny wirus do przejmowania kontroli nad twoim PC i jest kodowany specjalnym programem. Antywiry go nie wykrywają.

Opublikowano

Zmień hasło za pomocą klawiatury ekranowej, klikając myszą, wtedy ten program nie "odczyta" twojego hasła, najlepiej zrób formata. Lub pisz do @DnaloPub

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...