Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z internetem.

Avenstore

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na wstępie chciałbym poinformować iż nie mogłem dać gdzie indziej tego tematu, nie wiedziałem gdzie.

DO ADMINÓW/MODERATORÓW: Proszę, nie usuwajcie tego postu, zanim nie przeczytacie go do końca :c

Mam problem dość specyficzny, nigdy się z nim nie spotkałem, może ktoś zna się na tym i mi pomoże. Problem dotyczy internetu, nawet nie wiem jak to określić, ale spróbuję.

Przed chwilą zrestartowałem komputer. Po włączeniu się windowsa, okazało się że nie ma internetu. Patrzę na prawy dolny róg, na ikonkę od internetu i widzę że niby jest dostęp do internetu. Trochę takie wtf? próbuję się połączyć na nowo do internetu, nic nie daje. Restart komputera i routera też. No cóż, pora przypatrzeć się głębiej temu problemowi. Z orientowałem się że program "komunikator tlen"* działa, i o dziwo normalnie funkcjonuje. Zrobiłem jeszcze większe oczy, i zobaczyłem że przy włączaniu google i kliknięciu "więcej" okazuje się to:

Nie można znaleźć serwera google.pl, ponieważ nie powiodło się wyszukiwanie DNS

Z ciekawości wpisałem adres MPCforum, i zadziałało (WHAT?), dlatego tu piszę. Dodam tylko że przy adresie MPC, w lewym dolnym rogu** gdzie są te łączenie z czymś itp. odrazu łączy się z mpcforum, a przy np. facebooku, YT jest łączenie z hostem

Wiecie o co chodzi? Ktoś zna się na tym i wie o co chodzi? Czy ktoś kto ma dostęp do internetu, może mi pomóci przytoczyć instrukcje?

Windows 7 HOME EDITION

* - Program do odczytywania mail'i z poczty "Tlen"
** - Używam przeglądarki Chrome

EDIT - Minecraftforum.net też mi działa
EDIT2 - O dziwo komixxy, demotywatory i sadictic też działają ;__;

Opublikowano

No dobrze, a ktoś przypomni jak się robiło reinstalla? Wiem że się wkładało płytkę z windowsa, i się instalowało, ale trzeba coś zrobić podczas, czy tylko wystarczy wpisać kod podczas instalacji, i tyle? Co trzeba zaznaczyć? Przypominam że nie mogę wchodzić na strony, więc jakby ktoś mógł skopiować instrukcję, albo po prostu streścić? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...