Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Co lepsze: OtherDrops czy Drop z rud

Co lepsze: OtherDrops vs Drop z rud  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lepsze: OtherDrops vs Drop z rud

• Drop ze stone
    • Drop z rud
    • Drop z rud + exp ze stone

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według mnie wybierz OtherDrops, mniej XRay'owców będzie, trzeba będzie się bardziej napracować aby zdobyć surowce :) Ludzie mówią że to mało oryginalne ale w końcu minecraft to nie realne życie i z żadnej gry realnego życia nie zrobisz ^^

Opublikowano

Otherdrops to najgorszy plugin jaki świat widział. Wywal to ustrojstwo i dopracuj Anty-cheta, a graczy będziesz miał jak mrówek. ;)

Opublikowano

Jeżeli chcesz mieć dużo osób na serwerze to drop z rud odpada.

Dlaczego??

Większość Graczy jest przyzwyczajona tylko i wyłącznie do dropu ze Stone nigdy nie grali na dropie z rud. Po za tym aby znaleźć rudę, trzeba się bardziej napracować niż kopiąc jakiegoś stone.

Przytoczę ci tu przykład pewnego serwera mc.s**f.n*t

Ten serwer miał właśnie niedawno drop z rud, i graczom się to nie podobało. Dlaczego? Bo było za trudno.

Oczywiście nie pisze, że będzie tak jak na owym serwerze. Na owym serwerze było tak bo grało dużo osób i cała mapa była już "przeorana".

Moja rada:

Jeżeli chcesz zrobić drop z rud to pomyśl nad takim czymś, aby mapa się jakoś odnawiała. Mapa np. Odnawiała by się od któregoś tam poziomu, lub zrób inna mapę, na której gracze będą budowali na własną odpowiedzialność i odnawiaj mapkę.

PS. Co do tematu to ja osobiście także wolę drop z rud, ale większość graczy za tym nie przepada.

Pomogłem?? Kliknij Lubię To

Opublikowano

Osobiście polecam ci drop ze stona (nie OtherDrops (najlepiej własny plugin)), dlaczego? Nawet jak masz głupiego anti cheata to i tak są inne sposoby na ominięcie tego typu Ghost Texture Pack (texture pack który powoduje, że stone jest przezroczysty a rudy migotają).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...