Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

emciabb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem. Chciałam zapytać was w jaki sposób zabezpieczacie się przed kradzieżami kont i itemów w grach MMO. Chodzi mi dokładnie o to, że pewnemu członkowi mojej rodziny regularnie ktoś wchodzi na konto w Tibi i zbiera wszystko co ta osoba tam ma. Za każdym razem obrywa mi się , że niby "znów coś ściągałaś - ściągnęłaś wirusa" a nie jest to możliwe. Dodam że ta osoba co kilka dni zmienia email konta, nie wpisuje hasła na klawiaturze. Komputer był skanowany. Nie znalazł się na nim keylogger. Co mogliśmy przeoczyć? W jaki sposób ten ktoś wciąż i wciąż włamuje się mu na to konto ? 

Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam 

Opublikowano

Kolego.. jeśli takie rzeczy się dzieją to nie ma sensu skanować tylko od razu robić formatowanie dysków. Dodatkowo po sformatowaniu już wszystkich dysków zaopatrzyć się w antywirus oraz pilnować się na jakie strony się wchodzi.

Dla przykładu ja na tym komputerze mam tylko:

-Tibia

-TibiaCast

-TeamSpeak3

-AVG Antyvirus (free :D)

-Google Chrome

oraz jedyne strony na jakie wchodzę to oficjalne strony tibijskie, mpcforum, youtube oraz ipko. Tym sposobem od ponad 2 lat nie miałem żadnych nieprzyjemnych sytuacji związanych z hackiem także polecam :)

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

Polecam uruchamiać tibię przez sandboxie, nie ma szans by keylogger zhookował hasło gdy będziesz używać sandboxie xD.

#Edit

Link: 

http://www.mpcforum.pl/s/778e229]http://www.sandboxie.com

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Walnij formata, zainstaluj tylko najpotrzebniejsze aplikacje i bd miał 100% pewności, że nikt Cie już nie okradnie. (chyba, że zgadnie login i hasło..)

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

Opublikowano

Walnij formata, zainstaluj tylko najpotrzebniejsze aplikacje i bd miał 100% pewności, że nikt Cie już nie okradnie. (chyba, że zgadnie login i hasło..)

Kolego.. jeśli takie rzeczy się dzieją to nie ma sensu skanować tylko od razu robić formatowanie dysków. Dodatkowo po sformatowaniu już wszystkich dysków zaopatrzyć się w antywirus oraz pilnować się na jakie strony się wchodzi.

Dla przykładu ja na tym komputerze mam tylko:

-Tibia

-TibiaCast

-TeamSpeak3

-AVG Antyvirus (free :D)

-Google Chrome

oraz jedyne strony na jakie wchodzę to oficjalne strony tibijskie, mpcforum, youtube oraz ipko. Tym sposobem od ponad 2 lat nie miałem żadnych nieprzyjemnych sytuacji związanych z hackiem także polecam :)

Ale po co od razu chłopak ma robić formata?

start>uruchom>cmd>netstat -ano i szukasz obcego ip z nasłuchiwaniem, później w menedżer zadań sprawdzasz pid  aplikacje i usuwasz ją ;).

Albo tak jak mówiłem, odpalaj przez sandboxie.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

obce ip to to nie jest, bo 0 to localhost, tak samo jak 127.0.0.1.

Komputer masz czysty.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...