Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką postać wybrać?

adamlolo142

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej grałem w last chaos dawno (było to moja pierwsze mmorpg) i mam chęć wrócić i zastanawiam się jaką klasą pomyślałem o czarodziejce ale widzę że doszły 2 nowe klasy i jestem w kropce prosił bym o podpowiedz (proszę nie pisać kom. że tym kim mi się najlepiej gra/grało bo takto bym tego tematu nie pisał) najlepiej jak by mi ktoś napisał +/- każdej klasy 

ps. grałem jak było ep1 i nie było petów tylko konie i smoki więc jak by mi ktoś po krótce streścił co się zmieniło i wprowadził w grę był bym wdzięczny 

Opublikowano

Hej grałem w last chaos dawno (było to moja pierwsze mmorpg) i mam chęć wrócić i zastanawiam się jaką klasą pomyślałem o czarodziejce ale widzę że doszły 2 nowe klasy i jestem w kropce prosił bym o podpowiedz (proszę nie pisać kom. że tym kim mi się najlepiej gra/grało bo takto bym tego tematu nie pisał) najlepiej jak by mi ktoś napisał +/- każdej klasy 

ps. grałem jak było ep1 i nie było petów tylko konie i smoki więc jak by mi ktoś po krótce streścił co się zmieniło i wprowadził w grę był bym wdzięczny 

Tak po skrócie wypiszę po atucie danej klasy (możliwe, że coś pomylę).

Tytan - stosunkowo wysokie HP

Szelma - mocne skille, stun, itd.

Zaklinacz - tutaj nie powiem, nie grałem nim na globalu.

Uzdrowicielka - leczenie, dobre skille

Czarodziejka - mocne aoe, błysk, masa innych buffów i debuffów

Rycerz - mocne skille, duży obrony (templariusz)

Cień - dobry w expie, skill stunujący, skill leczący, a zarazem bijący

Nocny Elf - "ulepszona" wersja Szelmy wzbogacona o kilka nowych skilli

Arcymag - "ulepszona" wersja Czarodziejki, jw.

Ogólnie rzecz mówiąc, to na PLu najwięcej obecnie jest bodajże szelm/rycerzy/czarodziejek.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedz dotycząca klas czyli jesli chce grać czarodziejką lepiej grać arcymagiem bo jak sam napisałem jest to ulepszona wersja czarodziejki jeszcze jak bym prosił kogoś o opisanie mi tych petów poza smokiem i koniem i wgl jakieś rzeczy co weszły po ep1 był bym wdzięczny i wtedy temat pójdzie do zamknięcia

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedz dotycząca klas czyli jesli chce grać czarodziejką lepiej grać arcymagiem bo jak sam napisałem jest to ulepszona wersja czarodziejki jeszcze jak bym prosił kogoś o opisanie mi tych petów poza smokiem i koniem i wgl jakieś rzeczy co weszły po ep1 był bym wdzięczny i wtedy temat pójdzie do zamknięcia

Tutaj masz poradnik o tym, troszkę stary, ale jeszcze aktualny. ;)

http://www.mpcforum.pl/topic/684067-zwierzaki-w-last-chaos/

zSCFQrN.png

Opublikowano

Znaczy zależy. Jeżeli chodzi o czarownicę to zarówno arymag, jak i czarodziejka są klasami bardzo podobnymi. Arcymag ma tutaj przewagę, bo nova oślepia, więc to dodatkowy atut w PVP. Jednakże, jeżeli zechcesz grać w przyszłości wiedźmą to ja osobiście polecam i wolę zwykłą wiedźmę ze względu na sen. Skille atakujące mają praktycznie te same (Dark Smog), arcy-wiedźma ma dodatkowo obszarowe milczenie, ale nie ma niestety snu, który na arenie bardzo się przydaje. ;)

Pety p2, a weszło ich już troszkę, wykorzystywane są głównie do buffów, bo znacząco podnoszą statystyki. Jakbyś zadał jakieś konkretne pytania to łatwiej byłoby odpowiedzieć. :P

Opublikowano

Taka mała podpowiedź - teraz na PLu ze zwierzaków góruje słonik (ze względu na buff Taniec Olbrzyma), a także zwierzaki zbierające doświadczenie typu Maksiu, Leon, Katja, Ella.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Hej grałem w last chaos dawno (było to moja pierwsze mmorpg) i mam chęć wrócić i zastanawiam się jaką klasą pomyślałem o czarodziejce ale widzę że doszły 2 nowe klasy i jestem w kropce prosił bym o podpowiedz (proszę nie pisać kom. że tym kim mi się najlepiej gra/grało bo takto bym tego tematu nie pisał) najlepiej jak by mi ktoś napisał +/- każdej klasy 

Osobiście bym ci radził ogarnąć wszystko na jakimś prywatnym serwerze Jak ogarniesz postacie sobie możesz zacząć grać na Grobalu Polskim 

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Wszystkie odpowiedzi są niezmiernie przydatne i dziekuję za taki szybki odzew mi raczej chodzi o czarownice z laską a o privie pomyśle a te pety p2 są pewnie drogie i jak wejde do gry moge o nich pomarzyć a jak ma się sprawa PU? bo jak ja grałem było 100% i procka się no-life potem sfinksy potem todali tomba itp :P

Opublikowano

Wszystkie odpowiedzi są niezmiernie przydatne i dziekuję za taki szybki odzew mi raczej chodzi o czarownice z laską a o privie pomyśle a te pety p2 są pewnie drogie i jak wejde do gry moge o nich pomarzyć a jak ma się sprawa PU? bo jak ja grałem było 100% i procka się no-life potem sfinksy potem todali tomba itp :P

Jeżeli chodzi o PU, to do 40 lvl-a masz zadanie powtarzalne u Thila, za które dostajesz 14 PU (zabicie 20 mobków). Oddajesz je na dopalaczach i masz całkiem pokaźną sumę PU. Z późniejszych opcji to quest na naplecznik, seria questów w Alvitar, zadanie na tytuł Weteran, bicie Kamiry w Nairat, boss w kostce, dzienne questy w Egehi (99-100), Kaplica, Cienista Krypta.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Mówisz o graniu na serwerze globalnym? Jeżeli tak, to sprawa z PU się zmieniła i to bardzo. Nie ma już bloka 100%. PU zdobywa się na zadaniach. To jest najbardziej opłacalne. Chyba najwięcej PU zdobywasz za zadania w Alvitar. Oddajesz questy na pasku PU bądź platynce. Na MPC jest dobry poradnik dotyczący nowego sposobu. ;)

Opublikowano

Wszystkie odpowiedzi są niezmiernie przydatne i dziekuję za taki szybki odzew mi raczej chodzi o czarownice z laską a o privie pomyśle a te pety p2 są pewnie drogie i jak wejde do gry moge o nich pomarzyć a jak ma się sprawa PU? bo jak ja grałem było 100% i procka się no-life potem sfinksy potem todali tomba itp  :P

Teraz masz blok expa 50% i farmi sie w juno w party na drzewcach na zadaniach Potem świątynia Zapomnienia też z zadań Potem od 99-100 lvl masz bodajże 3 zadania na 100/200/300 pu + Naplecznik + Weteran  Razem jak sie ogarnie można wyciągnać ponad 40 k pu jak nie lepiej + - pu z mobów w trakcie expienia :) 

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Mówisz o graniu na serwerze globalnym? Jeżeli tak, to sprawa z PU się zmieniła i to bardzo. Nie ma już bloka 100%. PU zdobywa się na zadaniach. To jest najbardziej opłacalne. Chyba najwięcej PU zdobywasz za zadania w Alvitar. Oddajesz questy na pasku PU bądź platynce. Na MPC jest dobry poradnik dotyczący nowego sposobu.  ;)

W tym dziale tylko piszemy o serwerach globalnych. ;)

Jeżeli chodzi o zwierzaka walczącego, to musisz zaopatrzyć się w słonika 60 lvl z tańcem lvl 3 - teraz jest to standard (atak postaci +300%). Kasę zarobisz w Alvitar, dropiąc żetony i losując z nich kufry.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Tak po skrócie wypiszę po atucie danej klasy (możliwe, że coś pomylę).

Tytan - stosunkowo wysokie HP

Szelma - mocne skille, stun, itd.

Zaklinacz - tutaj nie powiem, nie grałem nim na globalu.

Uzdrowicielka - leczenie, dobre skille

Czarodziejka - mocne aoe, błysk, masa innych buffów i debuffów

Rycerz - mocne skille, duży obrony (templariusz)

Cień - dobry w expie, skill stunujący, skill leczący, a zarazem bijący

Nocny Elf - "ulepszona" wersja Szelmy wzbogacona o kilka nowych skilli

Arcymag - "ulepszona" wersja Czarodziejki, jw.

Ogólnie rzecz mówiąc, to na PLu najwięcej obecnie jest bodajże szelm/rycerzy/czarodziejek.

To dawno cie na plu nie było tyle tyt ma tego hp że masakra :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...