Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Jak Zrobic Serwer Z Ch1 I Ch2 =)

Mostro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siera wyczyściłeś moją bardzo ważną uwagę ^^ Pliki są od Hikaru i AciDDream, Dawnmar proszę dodaj autorów plików do tematu...

Regards

Tushi

//We are Anonymous. We are legion. We do not forget. We do not forgive. Expect us!

Opublikowano

Ach ale się pięknie posypało ;D bo dałęm ./usr nie /usr xD

Poprostu tam w pierwszej tabeli się pyta czy zainstalować i klikamy j i enter a potem pyta się ile channelów, to piszesz że np 1 jak chcesz mieć 2 lub 2 jak chcesz mieć 3

A i jeszcze jedno pytanie, jak mam serwer w /usr/home/game to gdzie dać te /usr/home dać do to /usr/home/game żeby sie tam zainstalowało czy do /usr/game?

@Wyjaśnione ;d

Teraz nowe. Jeżeli instalujecie te pliki, możecie odinstalować stare ;d nie zapomnijcie zmienić hasła w configach do mysql

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Opublikowano

Lub aby odciążać Jedno Ch można zrobić Ch handlowe

Ch1-Ch Handlowe

Ch2-Do expa etc...

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

a mi wszystko zainstalowalo ale jak chce ./start.sh nie ma takej komendy a jak start to brakuje usr jak to zrobić ?

Edit@

A na Plikach suiciderlz można ?

sygna3b.png
Opublikowano

Szkoda że wywala mi connecton refused ;x

@UP

daj

ee ./start

i doprowadź do swojej ścieżki z plikami serwerowymi

Nie przejmujcie się connection refused, jak narazie CH1 mi działa. Zaraz wypróbuje CH2 ;D

O TAK! ;x jestem drugi lub trzecią osobą która ma CH2 w polsce ;d

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi w punkcie 6??

Grafika Wektorowa / Modelowanie / Renderowanie / Wysokopoziomowe języki B) (Python, Prolog, Haskell).

Najbardziej nienawidzę tego asemblera.. jak mu tam? C++ :(( 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka.

Dobry tutek pytanie jak ch2 ma sie do woje czy ten sposob jest lepszy niz inne czy  taki sam chodzi mi o Bugi wojen.

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

Ehh ja nie odpowiadam za to ze wam coś nie wyjdzie.. I nie piszcie na pw " thx za zjeban.. Serva" ... Mi sie udało i innym takze ,

Ch 4 da sie zrobić ale się buguje często a na ch 2 mozna spokojnie pykać.

Opublikowano

dbora naprawione tera nowy problem jak np wlacze ch1 to dziala albo jak tylko ch2 albo ch1 dziala ale jak wlazce ch1 i chce ch2 to no scuh file od directory

Opublikowano
20. Tutoriale starsze niż tydzień będą zamykane w celu uniknięciu spamu, wszelkie pytanie wtedy prosimy kierować do autorów na pw.

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...