Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiększyć FPS w Minecraft w laptopie Notebook?

TheDragon6265

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od razu proszę nie usuwać tego pytania. Witam mam pytanie jak mogę zwiększyć fps w minecraft ponieważ nie ma mnie teraz w domu jestem u babci i mam małego nootbooka na którym minecraft chodzi ale na serwerrze z normalną mapą albo na jedno osobowym mam 5-6 fps a na skyblocku 10-15 jak moge je zwiększyć bo wiem, że sie da ale nie wiem jak proszę o szybką odpoaiwedź.

Uczeń
Opublikowano

Oczywiście zmień ustawienia na najniższe, sprawdź co obciąża ci procesor (alt + ctrl + del i otwierasz menadżer). Jeżeli jest to coś co można wyłączyć to wyłącz, ew. jak nie korzystasz w tym momencie z internetu włącz tryb offline. (domyślnie Fn + F2).

1792069e00b756d8gen.png

"insanity is doing the same thing over and over and expecting different results"

"głupim jest robienie w kółko tego samego i oczekiwanie innych rezultatów"

Kliknij mnie!

Opublikowano

Było multum takich tematów. :v

Spróbuj zwiększyć FPSy za pomocą programu GameBoost, GameBooster (nie pamiętam dokładnie). ;-)

Opublikowano

Jeśli korzystasz z internetu bezprzewodowego to nie licz na cuda.

teoretycznie Minecraft nie chodzi na takich - małych - urządzeniach.

Nic więcej nie zdziałasz - sam próbowałem na wyjeździe i.. nic.

Zaglądnij tu:

http://www.mpcforum.pl/topic/461241-jak-poprawic-wydajnosc-minecrafta-tut-mod/

http://www.mpcforum.pl/topic/1220341-jak-zwiekszyc-wydajnosc-mc-i-fps-w-grze-bez-modow-itp/

Opublikowano

Weź CTRL+ALT+DEL i pozamykaj niepotrzebne procesy.Późnie kliknij PPM na proces javaw (chyba) i ustaw priorytet na wyższy.Możesz użyć game boostera,: przeskanuj kompa, wyczyść trochę pamięć, wgraj optifine ultra i zmniejsz w nim grafikę na low.Masz też opcję z fps.Ustaw sobie na max, kliknij F3 i zobacz ile masz.Jeżeli masz 30 to ustaw około 30.

Opublikowano

Podam ci kilka sposobów weś komputer właściwości Ustawienia zdalne po prawej stronie .

Zaawansowane

Bedzie pisac 'Efekty wizualne , planowanie użycia procesora , wykorzystanie pamięci i pamięc wizualna '

Klikasz w ustawienia  Dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajnosci .

Zastosuj i ok . Mi to pomogło na starym lapku ale to bardziej dla uzyskania lepszej wydajności całego kompa.

Jeszcze mozesz ziwekszyc fps poprzerz

Game Booster

Lub wgraj optifane może coś pomoże .

I powyłaczaj wszystkie programy też bedzię wiecęj fps.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Ehh, co za pierdoły... Tak jak powiedział Muo.

--pobierz optifine i zainstaluj.

--zmień ustawienia graficzne w minecraft na niskie, oraz zmień maks FPS na Np. 140.

--wyłącz procesy obciążające procesor, takie jak Skype, GG Google chrome w tle, i inne tego typu pierdoły.

--graj na małej rozdzielczości, czyli zmniejsz ekran gry minecraft.

----WAŻNE-podaj specyfikacje notebooka, czyli procesor itd.

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

Jeszcze jeden sposób jak masz odpalonego minecrafta to klikasz  prawym na pasek zadań lub alt + ctrl + del 'Uruchom Menadzer zadań' 'Aplikacje '

Teraz jak widzisz minecraft klikasz prawym i 'Przejdz do procesu' masz to oznaczone czyli javaw.exe

Klikasz prawym 'Ustaw Priorytet' i 'Wysoki'.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jeśli masz karte graficzną nvidia to wejdź w ustawienia   ustawienia konfiguracji efektów physX     i wybierasz GeForce GT 740M   (możesz mieć coś innego )

• 11 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...