Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiększyć wydajność MC i FPS w grze bez modów itp.

UIUIN_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wchodzimy na stronę :

http://www.java.com/pl/download/faq/java8.xml

a potem na :

http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index-jsp-138363.html#javasejdk

Akceptujemy warunki i pobieramy np. jak mamy windows to na windows

UWAGA TEN SPOSÓB NIE DZIAŁA NA WINDOWS XP :P

właśnie pobiera ci się java 8 :)

Co ona daję może napisze to bardzo prosto miałem ustawione renderowanie na 10 i miałem 40-60 FPS (z JAVA 7) teraz mam 80-123 FPS :) (Czasem po 200-220 ^_^ )

Pamiętajcie ustawiajcie zawsze na nieograniczone FPS (ja gram po ang więc Unlimited)

Daje wam to max FPS w danym czasie :)

Nie potrzeba żadnych "optifajnów" srajnów itp.

Mi działa ładnie więc nie pisać że nie działa ;)

A serwer też można na java 8 uruchomić ^_^  (tych co grają na hamachi czy jak to się pisze)

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

Tylko jaki jest sens w zarzynaniu karty graficznej lub procesora? Moim zdaniem żaden.

V-sync <3

Ja tam nic nie zauważyłem 

Miałem przy java 7 16% CPU na 1 MC a jak ma JAVA 8 to mi 6-18% ale już 2 mc

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

Chodzi mi o "unlimited" fps. W moim przypadku nie ma sensu tego włączać bo i po co mi 300fps jak monitor wyświetla 75 i tego nie obejdę.

To takie marnowanie żywotności PC i prądu, nie sądzisz? V-sync zrównuje nam limit klatek monitora z obecnymi fps, które mamy.

Czyli jak mój monitor ma 75hz to nie pójdzie więcej jak 75fps i nie dość że mniej za prąd bulisz to jeszcze nie masz przycinek jak nagle się 100 chunków wczyta;p

417711489342956987022.png

Opublikowano

Mi np. zmniejszyło liczbę FPS i gra tnie się jak emo. Nie polecam  :P

@paprota77 jak masz windows xp to ci nie zadziała tylko spieprzy i jak masz słaby komp to raczej też ci spieprzy mi ładnie działa (komp średni)

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

@paprota77 jak masz windows xp to ci nie zadziała tylko spieprzy i jak masz słaby komp to raczej też ci spieprzy mi ładnie działa (komp średni)

Mam Windowsa 7 64 Bity, 6 rdzeniowy procek, 8 gb ramu i greafike gtx 650. Nie sądzę by to był problem gdyż jak gram w grę taką jak BF3 to mam 60 fps na wysokich detalach. Poczekam na kolejne aktualizacje tej wersji javy po to dopiero 5 aktualizcja

Opublikowano

Mam Windowsa 7 64 Bity, 6 rdzeniowy procek, 8 gb ramu i greafike gtx 650. Nie sądzę by to był problem gdyż jak gram w grę taką jak BF3 to mam 60 fps na wysokich detalach. Poczekam na kolejne aktualizacje tej wersji javy po to dopiero 5 aktualizcja

@paprota77 ok mi pięknie teraz działa nawet jak włączę mody i dam dalekie widzenie :)

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

slabo opisane :C

@Takunipo_Studio co można opisywać ? że zwiększa fps zwię........

Masz:

Java 8 to najnowsza wersja oprogramowania Java, która zawiera nowe funkcje, rozszerzenia oraz poprawki mające na celu zwiększenie wydajności programowania i obsługi programów Java.

Nie ma sygnaturki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...