Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Samousuwająca się Mozilla i różne programy ;O

zenon33

Pytanie

Opublikowano

Otóż po ostatnim fixie w FRSC zaczęło dziać się coś dziwnego z moim komputerem. Wczoraj uruchomiłem komputer i chciałem wejść w przeglądarkę lecz nie mogłem bo wyskoczył mi komunikat, że przeniesiono lub usunięto mozilla firefox.exe ... i tak jest z każdym włączaniem komputera.

Z góry dzięki.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w internecie znalazłem takie rozwiązanie

Win+r>appwiz.cpl>enter>left panel click on ""turn on/off windows feature""find .net framework.>and select activation HTTP

Opublikowano

Pobierz http://www.freedrweb.com/cureit/?lng=pl i przeskanuj swój system, jeśli coś wykryje daj zdjęcie.

Uszkodzenie plików wskazuje na infekcje wirusem polimorficznym, dziwne, bo w logu go nie ma albo ja nie widzę.

Oh, jaki ja ślepy :x

C:\Windows\svchost.com C:\Windows\directx.sys

Infekcja neshta, wirus polimorficzny, nazywany przeze mnie siostrą sality, niszczy pliki systemowe dodając własny kod do nich który dzieli się i mnoży, infekcja dosyć trudna do usunięcia, ale myślę, że damy radę :)

Zrób nowe logi FRST tylko zaznacz opcję additional.

Opublikowano

Pobierz http://speedy.sh/C2eMg/fixlist.txt umieść obok FRST i kliknij FIX.

Infekcja na 99% usunięta, w systemie nadal mogą być pliki zarażone neshtą, dla pewności przeskanuj jeszcze raz AVG Neshta Remover, jeśli coś wykryje napisz, jeśli nic nie wykryje usuń pliki z folderu C:\Users\Dawid\Downloads o nazwie

FRST.txt, additional.txt, FRST64.exe avg_remover_neshta.exe

oraz folder z dysku C o nazwie FRST.

Opublikowano

20000 plików i zeeeeeeeeerooooooooooooo :D. Mam jeszcze pytanie odnośnie net. framework 3. Nigdy nie mogłem tego zainstalować i nie wiem dlaczego. Wiesz może co się dzieje ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...