Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak długo pójdzie przesyłka kurierska ?

Raxo*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam pytanie orientuje się ktoś jak długo mniej więcej idzie przesyłka z Gdańska do Leszna (Wielkopolska, 70 km od Poznania)

Gośc mi mówił , że jak dziś o 12 została wysłana , to jutro powinnem dostac jakos ok 15-16 .

Myśliscie , że tak dojdzie , bo ciekawy jestem :D

WojakPL

Opublikowano

Wiem , że to jest 310 km . Więc tak na oko mniej, więcej ile mogłoby to potrwac :P

WojakPL

Opublikowano

Trochę ponad dobę. Na 99% dojdzie jutro właśnie w godzinach popołudniowych - zależy jak daleko mieszkasz od centrum dystrybucji i jaką drogę obierze kurier :)

Na serwerach i forach pod nickiem Vater.

Opublikowano

do 60 godzin dojdzie na 100% ok 1-12h spędzi w dystrybutorni ( np. w wawie ) a później do dystrybutorni w twoim mieście, następnie do cb

Opublikowano

@Kodexior

a właśnie, że nie. Siódemka według mnie jest najlepszą firmą kurierską. Z drugiego końca kraju paczka mi przyszła w błyskawicznym tempie i to nie był jeden raz. Zawsze idealnie zapakowane, nie ma się do czego przyczepić. Siódemka na propsie.

Opublikowano

@Kodexior

a właśnie, że nie. Siódemka według mnie jest najlepszą firmą kurierską. Z drugiego końca kraju paczka mi przyszła w błyskawicznym tempie i to nie był jeden raz. Zawsze idealnie zapakowane, nie ma się do czego przyczepić. Siódemka na propsie.

O kolego, no właśnie nie. Najlepszą - to się można spierać i to dosyć długo. Najlepsze to jest UPS, które daje nawet ubezpieczenia czasowe na paczke.

W Siódemce podobnie jak w GLS pracują gbury i prostaki. "7" może poturbować twoją paczkę, bo "nie chce im sie nosić". (http://pokazywarka.pl/5wgzqb/)

GLS nie lepszy. Siedziałem cały dzień w domu czekając na dosyć ważną paczkę - zamówiłem sobie sztangę z obciążeniem. Kurier postanowił, że nie będzie tego syfu taszczył i puścił SMS'a że zostawia paczke w punkcie oddalonym około 5 km. Skarżyć nie ma co, bo GLS i tak ma totalnie zje*aną opinie.

Jeżeli nie wysyłasz UPSem, już lepiej puścić Pocztą Polską. Ich usługi ostatnio bardzo się polepszyły i można spokojnie ich polecić (nawet kurierem Pocztexem).

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Powinno dojść. Chyba dostałeś link z monitorowaniem przesyłki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...