Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który laptop lepszy ? (do gier)

xSuchSpeed

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oba to słabe opcje jak na ten budżet, nie mam pojęcia szczerze mówiąc jaka GT740 siedzi w tym ASUSIE, ale jak 128 bitowa to ASUS będzie mimo wszystko lepszym wyborem. Druga sprawa - 16GB RAM? Po co? Wyrzucanie kasy w błoto. Wątpie, że i7 też Ci się przyda.

W tej cenie masz wydajnego Lenovo Y510P z i5 i GT755, który wydajnościowo w grach zje oba podane wyżej.

KODY RABATOWE - morele.net:

1) Mysz bezprzewodowa za 1zł: KLIK + WYSYŁKA GRATIS // KOD: APXGVTSOPV

2) Usługa montażu SSD / wymiany HDD na SSD za 1zł: KLIK + WYSYŁKA GRATIS // KOD: 2HESDG6JRP

Aby kody zadziałały trzeba dodać do koszyka laptopa za co najmniej 1500 zł i podany model myszy / usługę montażu SSD. Kody są wielokrotnego użytku - można przekazać dalej.

Opublikowano

Druga sprawa - 16GB RAM? Po co? Wyrzucanie kasy w błoto. Wątpie, że i7 też Ci się przyda.

W tej cenie masz wydajnego Lenovo Y510P z i5 i GT755, który wydajnościowo w grach zje oba podane wyżej.

Co do tego Lenovo mam wątpliwości, no bo 2 rdzenie ? :/ Wolałbym 4 ;d

@Edit

To mnie przekonało, ale ten ma i7 i 16 gb ram dodatkowo ma 2 karty graficzne ;/

Opublikowano

SLI, czyli dwie karty w laptopach to jakaś pomyłka imho. Temperatury takie, że można jaja smażyć, mikroprzycięcia, różna skalowalność. Jedna GT755 wystarczy, i5 tak samo. Nie rozumiem, po co Ci te 4 rdzenie w tej cenie do gier. Chyba tylko tak, żeby było i nic więcej bo wykrozsytać tego nie wykorzystasz. 16GB RAM do grania? Po co? Proponuję poczytać co to jest w ogóle pamięć RAM, do domowego użytkowania 8GB to już bardzo bezpieczna ilość. Nie ma to w ogóle wpływu na wydajność w grach.

2) Usługa montażu SSD / wymiany HDD na SSD za 1zł: KLIK + WYSYŁKA GRATIS // KOD: 2HESDG6JRP

Aby kody zadziałały trzeba dodać do koszyka laptopa za co najmniej 1500 zł i podany model myszy / usługę montażu SSD. Kody są wielokrotnego użytku - można przekazać dalej.

Opublikowano

SLI, czyli dwie karty w laptopach to jakaś pomyłka imho. Temperatury takie, że można jaja smażyć, mikroprzycięcia, różna skalowalność. Jedna GT755 wystarczy, i5 tak samo. Nie rozumiem, po co Ci te 4 rdzenie w tej cenie do gier. Chyba tylko tak, żeby było i nic więcej bo wykrozsytać tego nie wykorzystasz. 16GB RAM do grania? Po co? Proponuję poczytać co to jest w ogóle pamięć RAM, do domowego użytkowania 8GB to już bardzo bezpieczna ilość. Nie ma to w ogóle wpływu na wydajność w grach.

A pójdą na tym lapku gierki na ultra ? Typu Battlefield 4, WoW i tym podobne ?

Opublikowano

W tym Y510P z i5 i GT755 BF4 pójdzie na najwyższych detalach w rozdzielczości nominalnej 1366 x 768 (HD).

Opublikowano

Na filmy z YT nie patrz, zresztą tam masz 750M. Ale co do tych najwyższych to raczej pomyłka, "pójść" pójdzie, ale nie ma mowy o płynnej grze. W nominalnej prawdopodobnie wysokie.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Za 3.3k masz Asusa r510jk z i7 4 rdzeniowy 4 gb ram Windowsem 8 oraz GTX 850m bardzo mocna konfiguracja

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

To może w takim razie wy podacie Mi jakieś laptopy do 3200. Chcę aby gry chodziły na ultra, bez ścin, płynna gra i żeby przede wszystkim lapek był mocny.

@Edit

R510JK-DM009H

Ten Mi się spodobał co o nim sądzicie ?

Opublikowano

Jest to nowośc wieć cieżko co kolwiek o nim powiedzieć konfiguracja w tej cenie najlepsza ;)

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

To może w takim razie wy podacie Mi jakieś laptopy do 3200. Chcę aby gry chodziły na ultra, bez ścin, płynna gra i żeby przede wszystkim lapek był mocny.

@Edit

http://www.x-kom.pl/p/203283-notebook-laptop-15-6-asus-r510jk-dm009h-i7-4710hq-4gb-750-dvd-win8-gtx850.html?partnerid=100448925&sm12=NTA=&ts=1408353196&token=fd492cfc7b4496be26135addb9fb26b2#

Ten Mi się spodobał co o nim sądzicie ?

Dosyć ciekawy laptop, na pewno bije mocno te 2 pierwsze z allegro, ekran matowy, czterordzeniowiec, dobra karta graficzna. Mniej więcej tyle fpsów będzie osiągać:

http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GTX-850M.107809.0.html

Jedynie co tu widzę to słaba bateria 2950mAh.

Tutaj masz z tego sklepu darmową wysyłkę kurierem za pobraniem:

http://allegro.pl/laptop-asus-r510jk-i7-4710hq-4gb-750gb-gtx850-win8-i4496193362.html

X-KOM dobra firma, raczej w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz. Choć ja bym jeszcze się wstrzymał z kupnem, bo czasem fajne dodatki dorzucają: torbę, myszki i takie tam.

Opublikowano

Dosyć ciekawy laptop, na pewno bije mocno te 2 pierwsze z allegro, ekran matowy, czterordzeniowiec, dobra karta graficzna. Mniej więcej tyle fpsów będzie osiągać:

http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GTX-850M.107809.0.html

Jedynie co tu widzę to słaba bateria 2950mAh.

Tutaj masz z tego sklepu darmową wysyłkę kurierem za pobraniem:

http://allegro.pl/laptop-asus-r510jk-i7-4710hq-4gb-750gb-gtx850-win8-i4496193362.html

X-KOM dobra firma, raczej w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz. Choć ja bym jeszcze się wstrzymał z kupnem, bo czasem fajne dodatki dorzucają: torbę, myszki i takie tam.

Dzięki wielkie. Tyle, że ja potrzebuje jak najszybciej lapka, bo na tym komputerze gry nie wyrabiają i muszę grac na najniższych ustawieniach i najmniejszej rozdzielczości. Myszkę wezmę ze starego lapka, słuchawki także, a torbę się kupi, droga aż tak nie jest ;p. Baterią się nie będę przejmować, bo ciągle laptop będzie jechał na zasilaczu, rzadko na baterii a jak już na baterii to tylko i wyłącznie godzina/dwie. Dzięki jeszcze raz i do zobaczenia ! :P

Opublikowano

Dzięki wielkie. Tyle, że ja potrzebuje jak najszybciej lapka, bo na tym komputerze gry nie wyrabiają i muszę grac na najniższych ustawieniach i najmniejszej rozdzielczości. Myszkę wezmę ze starego lapka, słuchawki także, a torbę się kupi, droga aż tak nie jest ;p. Baterią się nie będę przejmować, bo ciągle laptop będzie jechał na zasilaczu, rzadko na baterii a jak już na baterii to tylko i wyłącznie godzina/dwie. Dzięki jeszcze raz i do zobaczenia ! :P

Skoro nie zależy Ci na mobilności, to może jednak komputer stacjonarny? Ten laptop jest teraz dobry na Medium/High w grach, a za rok-2 będzie coraz słabiej wypadał. Laptop nie jest do gier.

Opublikowano

Nie zaczynaj bo to nudne się robi.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Skoro nie zależy Ci na mobilności, to może jednak komputer stacjonarny? Ten laptop jest teraz dobry na Medium/High w grach, a za rok-2 będzie coraz słabiej wypadał. Laptop nie jest do gier.

Co do stacjonarnego, mam już 2 i to Mi wystarczy. Nie powiedziałem, że nie zależy Mi na mobilności, tylko napisałem, że zazwyczaj będzie on podpięty do zasilacza, lecz czasem wyjdę gdzieś z laptopem i te 2/3 godziny będzie używany na baterii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...