Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno konta - Allegro.

Fidds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest możliwość ale da się zmniejszyć te ryzyko patrząc na komentarze sprzedającego i dokładnie przeczytać aukcje czy przypadkiem zdjęcia postaci nie sprzedaje.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Ma 100% pozytywnych ma okolo 40 ocen

A moglby mi ktos krok po kroku wyjasnic jak ma przebiec ta tranzakcja bo nigdy nic nie kupowalem na allegro

Pisalem juz ze sprzedawca i wydaje sie mily on oczekuje przelew bankowy/pocztowy

Opublikowano

Możliwe ze da ci gg, i bedzie ci mowił zaloguj się tutaj i tutaj pokaze ci postać.

Albo odrazu wyśle ci wszystko na poczte z danymi ;)

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Ma 100% pozytywnych ma okolo 40 ocen

A moglby mi ktos krok po kroku wyjasnic jak ma przebiec ta tranzakcja bo nigdy nic nie kupowalem na allegro

Pisalem juz ze sprzedawca i wydaje sie mily on oczekuje przelew bankowy/pocztowy

Możliwe ze da ci gg, i bedzie ci mowił zaloguj się tutaj i tutaj pokaze ci postać.

Albo odrazu wyśle ci wszystko na poczte z danymi ;)

dodaj, że dopiero jak pieniądze wpłyną na konto sprzedającego. czyli płatność z góry - tak jest zawsze. w przypadku metin2 nie ma możliwości "płatność przy odbiorze" (bo kto Ci będzie np kurierem dane do konta wysyłał. :D)

następnie (jak już otrzyma pieniądze) podaje Ci dane. kupuj tylko konta z mailem (niektórzy sprzedają bez, a później zmieniają dane). więc kupuj tylko z emailem i od razu po zakupie zmieniaj hasło i maila. chociaż kupno konta przez allegro to jedyna w miarę bezpieczna forma kupna czegoś w tej grze za PLN od innego gracza. (bo na allegro zachowujesz maila o kupnie przedmiotu + dowód wpłaty na konto i jak Cię oszuka to bardzo łatwo narobić takiej osobie koło dupy)

Opublikowano

Dogadaj się z nim, Skype i inne cudeńka.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

ale pierdolicie..... widać ze sie nic nie znacie, czytasz aukcje, jesli masz 80 iq przeczysz ja cała i wszystko sie zgadza patrzysz na kom, jesli ma 30+poz same to kupujesz placisz dostajesz passy. wszystko w temacie, pierdolenie o tym ze ktos cie moze oszukac to wezcie sie ogarnicie to nie jest metin gdzie  90% ludzi bedzie cie blagac o 1000yang albo cie oszuka dla tylu.

Opublikowano

Po pierwsze to zależy co kupujesz, ponieważ poniżej 150zł allegro się nie zajmuje. Czyli jakbyś coś kupił za 100zł i byś został oszukany to allegro nie pomogło by Ci. Mnie pewna osoba chciała oszukać gdy sprzedawałem konto, bo miał dwa konta na allegro lub się pod kogoś podszywał, na pierwszym koncie miał same oceny na + a zrobił drugie konto z takim samym nickiem tylko zamienił małe L na I a to tak samo wygląda. A poza tym to każdy może oszukać, więc dokładnie wybieraj sprzedawców. 

Opublikowano

Boze mowicie ze jest mozliosc ale jaka? 0.01%?

Gram na pl 5 lat kupuje na allegro yangi,eq,konta,buffy i nigdy nie zostałem oszukany.

Patrz na komentarze i opinie.

x

Opublikowano

ryzyko jest zawsze, musisz zawsze i na każdego uważać, niestety nikt nie jest święty, więc nawet duża ilość pozytywów może źle podpowiadać :)

Opublikowano

Nie masz się czego bać.

Kupujesz konto przez allegro czyli w wypadku gdybyś został oszukany idziesz na psiarnie i oni go dojadą

ale wątpię żeby ktoś oszukiwał na allegro bo musiałby być to jakiś glupiec

1. Logujesz się na konto allegro

2. Piszesz do sprzedajacego że chcesz kupić to konto

3. Ustalacie sposób wysyłki pieniędzy ( przelew/payu )

4. Wysyłasz mu kase

5. Jeżeli jest to zwykły przelew gosciu może czekać na kase do 3 dni roboczych

6. Jeżeli dojdzie kasa gosciu napisze do CB

7. Dostajesz passy do konta, wysyłasz zmiane maila, konto jest Twoje.

Opublikowano

Kupiłem dwa konta i nie było żadnego problemu. Przed zakupem najlepiej się skontaktować się ze sprzedającym i dogadać się i dopiero kupić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...