Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kontrakt - szanse na drop

SizZxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam kilka pytań dotyczących kontraktu na broń w CS:GO.

Krótko i zwięźle.

Gdy mam broń fioletową i chce ją wymienić w kontrakcie i jeśli mam kilka rodzai, np. MP7, SG i takie tam i są one z rodzai broni karabinu i tych mp i awp, po prostu jest jedno fioletowe awp, jedno aka fioletowe, jedno mp7 fioletowe, jeden shotgun itp.

Pytanie dotyczy czy to ma coś w związku co mi dropnie? Np, jeśli mam więcej tych MP7 fioletowych to jest większa szansa na drop jakiegoś P90 czy Bizona.

Czy np. jeśli miałbym więcej fioletowych aka to jest szansa, że dropnie mi coś czerwonego, np AKA czy M4.

Chyba wiecie o co chodzi. ; ) 

PC spec: MONITOR: 1. ASUS 27' 2. BenQ 24'
PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Pasjonat
Opublikowano

Nie, to tak nie działa, że jak masz więcej pistoletów to jest większa szansa na pistolet. Musisz mieć 10 przedmiotów tego samego koloru- powiedzmy przedostatniego- fioletowego. Nie znam wszystkich kolekcji ale np: jakbyś włożył 10x awp grafit albo 5xp90 emerald dragon

I 5xp2000 piana morska (albo jakie kolwiek kombinacje tych 3 skinow ) to miałbyś 50% szansy na ak fire serpent i 50% na deagle golden koi.

Teraz dodali opcje że możesz łączyć przedmioty z różnych kolekcji- i masz szansę na itemy z każdej kolekcji z której włożyłes przedmioty (średnia wagowa) czyli jak włożyłes 5 przedmiotów z kolekcji A i 5 z kolekcji B to masz 50%/(ilość itemów w kolekcji A znajdujących się jakość wyżej od wkladanych) i tyle samo szans na itemy z drugiej.

Przykład: wkładasz 5x m4 z tej nowej kolekcji (chyba cobble) w której na końcu jest tylko awp i wkładasz 5x itemy z zimowej w której jest na końcu m4 asiimov i obrzyn kraken to będziesz miał 50% na awp dragon lore i po 25% na asiimova i obrzyna.

Sry za błędy pisze z tele, mam nadzieje, że ogarniesz o co mi chodziło.

.

Opublikowano

A ja się dorzuce czy jak kupie np jakąs gówniana broń za pare centów to bede mógł ją wjebać do kontraktu ?

Tak

Opublikowano

nie, drop jest całkowicie losowy. Wkładając 10 broni fioletowych z fenixa możesz dostać czerwoną z bravo, huntsmana itd ;)

Jesteś w błędzie, bo ja już tych kontraktów 1000 robiłem, aż w końcu domyśliłem się o co w tym chodzi.

Jeżeli chcesz zrobić kontrakt, polecam robić z Novy Antique (Antyk) z operacji Phoenix.

Już Ci tłumaczę o co w tym chodzi:

Ze skrzynki Phoenix możesz wydropić 2 czerwone skiny (AUG Kameleon / AWP Asiimov), czyli w kontrakt wkładając 10x Nova Antyk masz 50% szansy, że wydropi Ci AWP Asiimov i 50% szansy, że wydropi Ci AUG kameleon. Z innej operacji nic Ci nie może wydropić, kolega wyżej jest w błędzie :)

Opublikowano

Jesteś w błędzie, bo ja już tych kontraktów 1000 robiłem, aż w końcu domyśliłem się o co w tym chodzi.

Jeżeli chcesz zrobić kontrakt, polecam robić z Novy Antique (Antyk) z operacji Phoenix.

Już Ci tłumaczę o co w tym chodzi:

Ze skrzynki Phoenix możesz wydropić 2 czerwone skiny (AUG Kameleon / AWP Asiimov), czyli w kontrakt wkładając 10x Nova Antyk masz 50% szansy, że wydropi Ci AWP Asiimov i 50% szansy, że wydropi Ci AUG kameleon. Z innej operacji nic Ci nie może wydropić, kolega wyżej jest w błędzie :)

Hmm, w sumie jest to trochę opłacalne, ale i trochę też nie, bo w sumie Nova | Antyk jest troszku droga, jeśli wziąłbym coś z pistoletów, np. p250 franklin, bo to też jest tam kolor przed kolorem Asimova, to nie dropła by jakaś broń np, m4a4 asimov, czy coś innego?

PC spec: MONITOR: 1. ASUS 27' 2. BenQ 24'
PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Opublikowano

Hmm, w sumie jest to trochę opłacalne, ale i trochę też nie, bo w sumie Nova | Antyk jest troszku droga, jeśli wziąłbym coś z pistoletów, np. p250 franklin, bo to też jest tam kolor przed kolorem Asimova, to nie dropła by jakaś broń np, m4a4 asimov, czy coś innego?

Mogła by dropnąć, ale szanse są małe.

Akurat p250 franklin nie można używać do robienia kontraktów, jest to ostatni skin w kolekcji

Opublikowano

A ja mam pytanie, czy szanse na dropnięcie z kontraktu broni fabrycznie nowej są takie same jak lekko używanej itp. ?

Tak. są takie szanse

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...