Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

zasilacz do zestawu z morele.net

Krison3558

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. W kwietniu zwróciłem się na forum o pomoc w złożeniu zestawu za 2,5k zł. Otrzymałem link do pełnego zestawu. Natomiast dzisiaj gdy zestaw z tego linku próbuję dodać do koszyka dodaje się wszystko poza zasilaczem. Samego zasilacza znajduje też "szukajka" dokładnie chodzi o ten model SilentiumPC Vero 500W 80Plus. Jakii inny zasilacz dobrać do zestawu i jakie macie opinie o zasilaczach thermalteke ?

zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/6bnnLn/

Opublikowano

TT smart se 530w albo XFX Core 450w. TT jest budżetowy ale modularny i solidny. XFX to mocny segment wyżej. 450w starczy w zupełności.

Na SPC się nawet nie patrz.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Według mnie dobry jest Thermaltake Smart SE Modular 530W, z tego co się o nim naczytałem jest porządnie wykonany.

A może Corsair VS 550W ?

Opublikowano

Czy weźmiesz 450 czy 500 to w twoim zestawie nie ma znaczenia.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Opublikowano

A skąd powinienem wiedzieć ile wat potrzeba do zestawu? Procesor to i5 4440 a grafikę zmieniłem z gtx 760 na R9 270x i do tego zasilacz corsair builder CX 430W. Dobrze dobrane? Mam też pytanie ale odnośnie grafiki opłaca się brac ten proc czy i5 3350 bez integrowanej grafiki? Ona się do czegoś przydaje jeśli mam zwykłą?

Opublikowano

Dobrze że ref dałeś. To się kupy nie trzyma. Procesor do płyty nie wejdzie. Wymień go na i5 4460 albo jak chcesz coś lepszego to na 4590. Zasilacz starczy... ale nie masz pola manewru na przyszłość. Bierz Thermaltak'a 530W i starczy nawet na GTX770 i nowsze podobne.

Opublikowano

O kuźw^ nie zauważyłem. Chciałem zrobić zestaw taniej biorąc tego i5 3350p bo nie potrzebna mi zintegrowana grafika, ale musiałbym zmienić ramy na 1333Mhz Mam kilka spostrzeżeń i pytań.

- Moim zdaniem nie opłaca się brać r9 280 tylko r9 270x bo to prawie to samo tylko że ten model wyżej ma 3gb zamiast 2gb i szynę 384bit.

- GTX 760 jest ciut lepszy w większości gier ale te parę FPS i tak nie jest zauważalne. Do tego nie mam też monitora razie monitora full HD (kupię na jesień) + sama karta w sobie jest dosyć droga. Jakby jakieś gry na r9 270x zwalniały to zawsze można zmienić ustawienia z ultra na wysokie ;)

Co sądzicie?

Pytania:

- Czy kupując ten zestaw muszę dodać do koszyka pastę termo-przewodzącą aby ją założyli czy dadzą jakąś?

- jakie macie opinie o R9 270x od MSI Gaming?

- Gdzieś wyczytałem że karty nvidi są dobre do procesorów 4 rdzeniowych i wyżej a radeony do 2rdzeniowych czy to prawda? Czy nie ma to nic do tego?

- Teraz dobry zestaw?

8859aUc.png

Opublikowano

- Moim zdaniem nie opłaca się brać r9 280 tylko r9 270x bo to prawie to samo tylko że ten model wyżej ma 3gb zamiast 2gb i szynę 384bit.

Te dwie karty łączy tylko producent. To całkiem inne modele. Przy 280tce właśnie mniej się opłaca brać 270X bo zwykłą 270tke można do poziomu 270X łatwo podkręcić (do zbliżonego poziomu). Więc albo 280tka albo GTX 760.

Pytania:

Namber łan: Pasta jest fabrycznie na coolerze procesora (box). Jakbyś zamawiał cooler z wyższej półki gdzie pasta jest osobno w tubce w pudełku to także by ją nałożyli.

Namber tu: jak wyżej + MSI jest spoko ;)

Namber fri: Gunwo prawda

Namber fo: Wszystko pasi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...