Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ten zasilacz pasuje do karty graficznej?

Ɲestlee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Zamówiłem kartę o pełnej nazwie: AMD Radeon XFX HD6870 Dual Heatpipe 1GB BCM
Muszę do niej dokupić zasilacz. Polecono mi ten: SilentiumPC Vero L1 500W 80Plus
I tu pytanie. Czy ten zasilacz uciągnie kartę? Czy wszystko na 100% da się podłączyć?
Karta ma chyba TDP poziomu 150 ale będzie używana tylko do gier i to nie jakichś super wymagających póki co. Chyba ma także złącze PCI-Express ale nie znam się kompletnie na tym.
Co do reszty sprzętu:
Procesor: AMD Phenom II x4 940
MoBo: ASUS M4A78 PRO
Monitor: BenQ G2220HDA
Stacja dysków: Samsung Super WriteMaster
Dysk: Samsung HD502HI

Z góry dzięki za pomoc. W razie pytań piszcie.

4043121350.png

Opublikowano

Jak nie Thermaltake to Corsair VS450. Można też poszukać używanych OCZ na Allegro. Swojego czasu były jednymi z lepszych propozycji na rynku. A zabezpieczenia na Vero gówno znaczą zważając na jakość z jaką jest robiony.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Jakiś czas temu gdy sam kompletowałem sobie części odradzano Mi SilentiumPC a właśnie polecano Thermaltake.

Opublikowano

Mi Polecano SilentiumPC na innym forum i zasilacz nie widnieje jakoś na czarnej liście. Corsair VS450 nigdzie nie ma. Nawet ceneo nie pokazuje ofert z żadnego sklepu.

4043121350.png

Opublikowano

Bo został wycofany z produkcji. Sam nie wiem z jakiego powodu bo ciągle chodziły dobrze a sama seria VS to teraz tylko 350, 550 i 650W. Wiem że na Esc.pl jest. Napisz na jakim forum Ci go polecono. Jeśli ITPC , PClab, Chłodzenie.net i inne partnerskie to nawet nie pisz.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Było to forum CDAction. Ale serio tam ludziom można zaufać. Zwłaszcza że mają po kilkadziesiąt tysięcy postów i np. plakietkę że jest specjalistą. Sam zasilacz nie ma na internecie złych opinii i dobre oceny. A muszę go zmienić bo mam Modecoma FEEL 500 :D

4043121350.png

Opublikowano

To już lepszy będzie Antec 500W. Vero to chiński szajs tak naprawdę.

http://www.morele.net/zasilacz-antec-vp-500-pc-ec-power-supply-vp-pc-500w-promocja-632748/

Jedyny powód z jakiego mogliby ci go polecać to ten, że jest polski. Ale polski jest tylko w teorii.

http://overclock.pl/articles/show/id/627,silentiumpc-deus-m1-550-w-test

Test Deusa, ale bardzo się nie różnią więc warto zobaczyć z czym mamy do czynienia.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...