Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Risen 3 pójdzie ?

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiecie była premiera Risen 3: Władcy tytanów, a ja jak zawsze nie miałem nadziei na to że mi pójdzie no ale dobrze zobaczyłem wymagania i się zdziwiłem. Według wymagań potrzeba taki sprzęt:

Minimalne:

• System operacyjny: Windows XP SP3
  • Procesor: dwurdzeniowy taktowany zegarem 2,4 GHz
  • RAM: 2 GB
  • Karta graficzna: GeForce 8500 lub Radeon HD 2600
  • DirectX: 9.0c
  • Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX 9.0c

A to mój sprzęt:

Porcessor Amd x2 dual core procesor 5000+ 2.60Ghz

Ram: 3 GB

GeForce 8500GT 512 Ram

Directx 9/10

Co do risen 2 to działał ale tylko 20 fps na najniższych. A te wymagania do risen 3 są bardzo małe tak więc mogę liczyć na 30/40 fps w grze na niskich ?

Opublikowano

Rzeczywiście wymagania nie są aż tak wielkie ale zważ na to że jak Risen 2 ci super nie chodziło to i 3 super nie będzie ci chodzić ale ogółem do tego komputera by weszła ta gra,poza tym czy Risen 3 nie działa czasem na innym nowym silniku ?

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Właśnie nie wiem. Patrzyłem na trzy strony z wymaganiami i było że 8500gt na minimalne, a coś się zmieniło ?

Opublikowano

Minimalne wymagania sprzętowe Risen 3: Władcy Tytanów:

• system operacyjny Windows Vista (Service Pack 2), 7 (Service Pack 1) lub 8;
  • procesor Dual Core taktowany częstotliwością 2,4 GHz;
  • 2 GB pamięci RAM;
  • 8 GB wolnej przestrzeni na dysku twardym;
  • karta graficzna NVIDIA GeForce 9600 GT lub AMD Radeon HD 3850 (512 MB, DirectX 9.0c);
  • karta dźwiękowa kompatybilna z DirectX 9.0c.
  •  

​     ​

Opublikowano

Na twoim miejscu bym zaczekał z tą grą,na TWÓJ komputer by ci weszło i  myślę że te 20-35 fps`ów byś miał,ale na prawdę bym poczekał,z jednej strony dobrze że to są praktycznie niskie wymagania,zaś z drugiej strony osobiście bym nie wydawał ponad stu złotych na grę z której nie byłbym usatysfakcjonowany bo wiadomo na takim sprzęcie to to pięknie nie będzie ci chodziło,a w taką grę grać na minimalnych ? mój kolega by to nazwał ,,grzechem,, ale ja nie chcę obrażać,w skrócie  :) na początek zainwestuj trochę w ten komputer a potem poważnie zastanów się nad tą grą  :)

http://risen.info.pl/news-risen-3/oficjalne-wymagania-sprzetowe-risen-3-wladcy-tytanow

​     ​

Opublikowano

Nowy komputer dopiero w marcu/kwietniu 2015 roku. A kupić mogę najwyżej zagram na tym nowym ale z drugiej strony potanieje do tego czasu..

Mam tyle gier do ogrania jeszcze na tym nowym komputerze że nie wiem czy się wyrobie ;d

Opublikowano

To kup jak będziesz miał nowy computer,obecnie gra jest tak po 120zł to w połowie przyszłego roku to pewnie będzie za połowę tej ceny.........

​     ​

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...