Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Węglowodany

green242424

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, krótkie pytanie chce nabrać trochę masy tłuszczowej, abym nie wyglądał jak patyczak i słyszałem, że duże spożycie wegli pomoże, czy to prawda? Jak tak to co polecscie jeśc, ryż, makaron w jakiej ilości?

Opublikowano

Nie zawsze wpychanie węglowodanów spowoduje nabranie masy. Zależy to od organizmu. Najlepiej do dietetyka iść (tak, do dietetyka), który indywidualnie ustali twoją dietę.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Nadwyżka kaloryczna powoduje zwiększanie się masy ciała, a za naszą  energie i tkankę tłuszczową odpowiadają węglowodany. Nie powiem ci w jakich ilościach bo każdy ma inne zapotrzebowanie kaloryczne. Ty musisz obliczyć własne zapotrzebowanie kaloryczne oraz dodać do tego z jakieś ~ 500 KCAL.

Opublikowano

500kcal? o kurde człowieku nie zdajesz sobie chyba sprawy ile to jest.
Jeśli przy budowie masy kulturyści niektórzy mają +300/400 ty chcesz dać mu 500 to grubo.
Odrazu niech 6000kcal ma diete z czystej wołowiny/

Pomogłem daj 5

Opublikowano

Nie zawsze wpychanie węglowodanów spowoduje nabranie masy. Zależy to od organizmu. Najlepiej do dietetyka iść (tak, do dietetyka), który indywidualnie ustali twoją dietę.

dupa tam, zawszę odradzam dietetyków i tak będzie teraz.. Nie dość, że skroi Cię na 50zł-100zł to praktycznie mało sam się nauczysz i w dodatku jest szansa, że głupot mu tam naopowiadają. 

Polecam dwa fora

sfd.pl
kfd.pl

Dział: Dieta

Poczytaj dużo poradników, poświęć sam na to kilka dni i będziesz miał wiedzę, która Ci się później przyda...

Opublikowano

500kcal? o kurde człowieku nie zdajesz sobie chyba sprawy ile to jest.

Jeśli przy budowie masy kulturyści niektórzy mają +300/400 ty chcesz dać mu 500 to grubo.

Odrazu niech 6000kcal ma diete z czystej wołowiny/

pisze ze patyk czyli ektomorfik wiec 500kcal mu nie zaszkodzi tak bardzo a nawet jesli to mowi ze chce troche tluszczu tez

<>

Opublikowano

Każdy potrzebuje czegoś innego. Najlepiej, aby jakis dietetyk przygotował Ci odpowiednią diete.

07474384552300854516.jpg

Uciekając od siebie, nie staniesz się wolny.

Opublikowano

po co dietetyk?

daj człowiekowi ogień a będzie go miał przez kilka godzin, naucz człowieka rozpalać ogień - będzie miał go przez całe życie.

jak się sam nauczy lepiej go to wyjdzie, na forum kfd i sfd zawsze można znaleźć poradniki i wstawić diete do oceny to sie dowie co zmienić

<>

Opublikowano

tak duża nadwyżka 500kcal właśnie dla patyka ziom to za dużo i jest bardzo niezdrowe dla zdrowia/metabolizmu więc nie mów jak nie znasz się dokładnie na tym.
@sensus12 ma racje pisz na poczytaj tam to się nauczysz wszystkiego

Pomogłem daj 5

Opublikowano

tak duża nadwyżka 500kcal właśnie dla patyka ziom to za dużo i jest bardzo niezdrowe dla zdrowia/metabolizmu więc nie mów jak nie znasz się dokładnie na tym.

@sensus12 ma racje pisz na poczytaj tam to się nauczysz wszystkiego

ektomorfik ma tak szybko przemiane materii ze nie odczuje roznicy.

<>

Opublikowano

budowa ciała ektomorfik/mezomorfik itd nie zależy tylko od metabolizmu ale od szeregu innych rzeczy.
nie zrobi różnicy? serio nie bd się z tobą wdawał tu w dyskusje bo to dłuższa rozmowa by była.
W kaażdym razie uwierz że by wyszło mu to na złe i każdy który się zna odradzi to.
Narządy nie są na tyle wydolne itd

Pomogłem daj 5

Opublikowano

nieźle mu proponujecie odrazu sosy... to wg was mase robi się na big macach bo mają dużo kalorii?

Pomogłem daj 5

Opublikowano

Ludzie zrozumcie temat, masa tłuszczowa¡ Po prostu chce się najebać jak świnia i przytyć te 10kg abym dobił do 70kg, mój brat przytył około 10kg i waży teraz 76kg jedząc pizze, chipsy non stop i posiłki dzienne i wygląda na dobrze zbudowanego a nie ćwiczy i chce to samo osiągnąć tylko jedząc w domu, bo niestac mnie na mcdonaldy a po za tym nie ma u mnie w poblizu maca. Co polecacie jeść? Na sfd już pseudoeksperci nie. pomogą bo już pisałem tam.

Opublikowano

Każdy potrzebuje czegoś innego. Najlepiej, aby jakis dietetyk przygotował Ci odpowiednią diete.

Nie każdego stać na dietetyka.

@topic: polecam stronę dieta.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...