Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Budda nie może znaleźć drogi.

Izerelicz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam - z gory ostrzegam ze jestem kąpletnie zielony

zainstalowalem DB krok po kroku jak w poradniku na tej stronie, wszystko działa piękknie

profile wziolem z oficjalnego forum buddy ( royal ring farming ) i bot tak jak by działa ale czesto sie zdaza ze jak odkryje wiekszą czesc mapy to zaczyna biegac w kolko, a krolowa pajakow to dla niego nie osiągalne zlecenie :( włoczy mi sie w tych tubelach godzinami to samo na profilu do riftow

wiecie jak temu zaradzić albo zrobić cokolwiek by bot działa plynnie a nie robił duże kulka?

z gory dzieki za odp

Opublikowano

a polecasz jakiś dobry profil bym mógł porównać działanie z nim i bez niego?

mam trinity w settings a mimo tego i tak nie działaja mi 2 czolowe profile z glownej strony db i profil od ciebie z poradnika na farme actu 1:(

teraz bot sie zacią w crypcie, zabił cel i mooby ale sie po niej dalej włoczył :(

Opublikowano

Większość profili z mojego poradnika są już średnio aktualne.

Ściągnij ten plugin:

https://www.thebuddyforum.com/demonbuddy-forum/plugins/trinity/152028-ezupdater-plugin-updater.html

automatycznie ściągną Ci się 3 paczki najbardziej wartościowych profili do folderu Profiles.

66j32w.jpg

Sprawdź mój tutorial na temat demonbuddy!

Nie odpowiadam na wiadomości prywatne.

Opublikowano

DZIĘKI WIELKIE ! :) juz sie biore za testy

teraz jest o wiele lepiej jednak czasami botowi troche odbija, np wchodzi na 2 poziom jaskin i teleportuje sie do miasta po czym z miasta teleportuje sie na mape i odnowa biegnie przez mape , jaskinie poziom1 do  poziomu 2 

budda miał tez poblem w posiadłosci leoryka, miał wszystkie cele i 99/100 przontał sie po niej bez celu przez 20 min w koncu nie wytrzymałem i go naprowadziłem

masz pomysł od czego moze to zalezeć?

edit nr 4 ^^ pogrzebałem z ustawieniami wedlug tego co mowili na oficjalnym forum trinity i ... bez porownania działa lepiej

zainstalowalem tez paczuszke od ciebie - i nie było tam profilu do farmy aktu 1 ( pierscien) a na nim mi aktualnie najbardziej zalezy

teraz uzywam profilu "bountiens" jakos tak, gdy go ładuje pisze "act 1 loader" są może lepsze wersje aktu 1 czy ten jest optymalny ?

jeszcze jedno pytanie, moj dh ma set pod ostrzał i zle tym gra poniewasz ucieka przed mobami w jakim punkcie wyłączyć mu ten system/ceche odpowiedzialną za ucieczke? - już ogarnołem :)

jednak dalej mam problemy z botem  ktore opisalem wcześniej

Opublikowano

Farme aktu 1 chodzi Ci o klucze, bo nie wiem o jaki pierścień za bardzo chodzi. Jak klucze to polecam ten profil

https://www.thebuddyforum.com/demonbuddy-forum/demonbuddy-profiles/170622-keybot-fast-farm-plugins.html
Jeszcze jakiś problem jest czy już jest git? Wszystko zazwyczaj ustawia się w trinity. Tak jak pisałeś z tym problemem 99/100 to ustawiasz, żeby zabijał grupę mobów nawet jak jest 1 potworek.

66j32w.jpg

Opublikowano

chodzi mi o pierscien krolewskiej wspaniałosci z paczek horadrimów, bot juz działa w miare ok ale czasami sie gub,i nie potrzebnie wraca do miasta i potem idzie z buta - pewnie wina profilu

zostawiam go na tą noc jutro usune budde i zainstaluje wszystko od nowa

martwi mnie tez ilosc gier na godzine teraz mam koło 8,10 - a moj dh sprzata wszystko na strzała, nie wiem gdzie lezy przyczyna

znasz moze strone ktora pokaze jak dobrze skonfigurowac trinity?

edit:

kurna najgorsze teraz jest to - bot wchodzi do np nory scierwojadow na 1 poziomie po czym odrazu po wejsciu do niej teleportuje sie do miasta a z miasta do wp i idzie do jednego celu 2 razy, robi to strasznie czesto ... prawie cały czas sytrasznie przez te spacery spada wydajnosc gdyby sie tego problemu pozbyc było by już w miare ok

edit pozostaly 2 problemy

1 gdy wraca przez portal do miasta zamiast przez niego wrocic do misji on sie teleportuje do wp i znow idzie z buta

2 czasami bez powodu wraca do miasta i w tedy punkt 1

gdy wraca zawsze jest ten komunikat :

[Trinity] No more space to pickup item, town-run requested at next free moment. (HandleTarget)
[Trinity] No more space to pickup a 2-slot item, now running town-run routine. (TownRun)
[Trinity] Waiting for town run timer (Target Check)
Using town portal

edit" gdy wchodził do krypty starozytnych i robił to co zwykle ( wracał ) wyswietlil sie taki komunikat -

[Trinity] New Game - resetting everything
[Trinity] New Game, resetting Gold Inactivity Timer
Loaded profile Clear the Crypt of the Ancients
Game joined, Resetting profile caches.
[TownPortalTag] TownPortal started - clearing area, waitTime=2500, startHealth=470415
[TownPortalTag] Town Portal timer finished

zachowanie to samo inny komunikat, nie wiem co z tym zrobić bardzo zmiejsza to wydajnosc robi to przy kazdym qescie jak na niego patrze

Opublikowano

1. Wraca, bo nie ma miejsca, żeby podnosić itemy

2. Resetuje gre i zaczyna profil od nowa, to jest normalne.

Spróbuj te dwa profile:

https://www.thebuddyforum.com/demonbuddy-forum/demonbuddy-profiles/act-1-a/153166-bestlegs-2-0-3-legendary-road.html
https://www.thebuddyforum.com/demonbuddy-forum/demonbuddy-profiles/act-1-a/131734-a1-act-1-farming-rrrix.html
Ten pierwszy automatycznie resetuje grę jak zginiesz 3 razy.

66j32w.jpg

Opublikowano

oczywiscie ze mam rosa ;p cały czas mowie ze chodzi mi o ring z dodatku :)

bot cały czas ma problem na bounties akt 1 - wchodzi do jaskini poziom pierwszy i wraca do miasta a z niego znowu z buta do jaskini, to samo z 2 poziomiem

czasami tez zacina sie na 1 lvl i wraca do miasta i z powrotem do jaskini cały czas - nie wiem jak to rozwiązac, to ostatnie co mi zostało

ps: nie tylko jaskini, ma ten problem ze wszystkim gdzie trzeba gdzieś wejsc

edit, znasz moze strone film ktora pozwoli mi skonfigurować trinity i reszte potrzebną do farmy aktu 1 w ros w trybie przygodowym?

Opublikowano

dzieki, przyadło się

teraz chodzi już ok, tylko czasami po wykonaniu zadania trochę sie przonta po mapie bez celu (2/3 min) az wszystko wybije

da sie gdzies ustawic zeby po zrobieniu qesta automatycznie wracał np po 10 sec i rozpoczynał kolejny?

Opublikowano

nadal jak wejdzie np do nory scierwojadów wraca przez portal do miasta z miasta do wp i z wp znow do jaskini poczym juz w jaskini znow wraca do miasta - debilny bot :/

przeinstaluje wszystko, ustawie tak jak mowiles i 2 razy sprawdze questtoola - zobaczymy jak będzie

mam wszystko co mi mowiles, dwa razy wszystko sprawdzilem i bot juz działa dobrze

gdy zostawilem go na kilka godzin zacią się na bossie :

[MoveToObjective] Error: Could not find Objective Marker! questId=1 stepId=0 pathPointLimit=250 interactAttempts=5 interactRange=20 pathPrecision=40 x="0" y="0" z="0"
[MoveToObjective] MoveToObjective Error: marker=False actor=False/False completedInteracts=0 isPortal=False dist=0 interactRange=20
Loaded profile ALPHA Act 1
ToggleTargeting, new values: Looting:True LootRadius:50 Combat:True KillRadius:5
Loaded profile Kill the Butcher
Bounty > 347032: Kill Butcher
[MoveToMapMarker] MoveToMapMarker Error: marker=False actor=False/False completedInteracts=0 isPortal=True dist=0 interactRange=20
[MoveToObjective] Error: Could not find Objective Marker! questId=1 stepId=0 pathPointLimit=250 interactAttempts=5 interactRange=20 pathPrecision=40 x="0" y="0" z="0"
[MoveToObjective] MoveToObjective Error: marker=False actor=False/False completedInteracts=0 isPortal=False dist=0 interactRange=20
[ExploreDungeonTag] ExploreDungeon Started
[ExploreDungeonTag] New Nav Target: <823.75, 1223.75, 0>
[ExploreDungeonTag] New Nav Target: <873.75, 1073.75

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...