Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Quick cast vs normal cast

Rocketeer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja wole na quick casty mowic smart casty - są lepsze, ponieważ grając na nich dłużej znasz odleglosci kazdego skilla championa, przez co nie musisz zużywać tej pół sekundy na namierzanie w kogoś i klikanie myszką, po prostu wygodniejsze i daje wiecej korzysci niż normalne castowanie.

Opublikowano

Ja wole smartcasty. Szybciej się wykonuje combo niż normalnie.

Opublikowano

To tylko i wyłącznie kwestia jak będzie grało ci się wygodniej. Osobiście o wiele lepiej mi idzie z quickcastami, a np. Froggen leci na zwyczajnym castingu. Nie ma żadnej różnicy.

Opublikowano

Ja mam ustawione oba. Smartcast normalnie, celowanie z shiftem. Czasem wolę sobie przycelować np hook z shiftem :)

90% osób używa obu lub zależnie od postaci/skilla. Np. na threshu można mieć smartcasty na W/E/R ale nie na Q.

Jinx3.gif

"Very very soon the terror will begin,no place to hide, no way to survive,you can't escape it's time to die"

“Behind this mask there is more than just flesh. Beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof.”

>>SKIN KID<<

Opublikowano

Ja używam "pół smartcastów" (nwm jak to nazwać).

Polegają one na tym że dopóki trzymasz klawisz skilla (Q/W/E/R) lub jakiegokolwiek itema, to nie zostanie on użyty dopóki nie puścisz tego klawisza... I mi się gra dobrze bo dokładnie znam zasięg rzucanego skilla. 

blyat

Opublikowano

Smartcast + range indicator chyba

Jinx3.gif

"Very very soon the terror will begin,no place to hide, no way to survive,you can't escape it's time to die"

“Behind this mask there is more than just flesh. Beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof.”

>>SKIN KID<<

Opublikowano

Ja mam ustawione oba. Smartcast normalnie, celowanie z shiftem. Czasem wolę sobie przycelować np hook z shiftem :)

90% osób używa obu lub zależnie od postaci/skilla. Np. na threshu można mieć smartcasty na W/E/R ale nie na Q.

Ja też tak mam xD.

W 90% używam normalnie, ale gdy musze przycelować to Shift+Q/W/E/R.

No głównie to Shift+Q/W/E uzywam do bawienia się: Kręcenie kólek xD

K4QaiyA.gif

Opublikowano

^ Dokładnie. Lub np jak idę sobie z Lane'a i np. takie ulti Lux żeby sobie zasięg zobaczyć znowu i takie tam.

Jinx3.gif

>>SKIN KID<<

Opublikowano

Ja zawsze używam smartcastów. Jest to po prostu wygodniejsza opcja jak dla mnie. Nie musisz się męczyć z klikaniem danego skilla i potem znów klikaniem żeby go zcastować.

Uczeń
Opublikowano

Po przerzuceniu się na smartcasty nie wyobrażam sobie grać bez nich. O wiele lepiej się castuje combo na takich postaciach jak Zed czy LeBlanc. Z początku ustawiałem sobie tylko na Q, W, E, bo czasem zdarzało mi się zapomnieć i zrobić missclick ulta, ale po jakichś 20 grach już spokojnie wszystko opanowałem.

Oczywiście to nie wyklucza tego, iż niektórzy profesjonalni gracze lepiej cisną bez SC, ale to już kwestia przyzwyczajenia.

Opublikowano

Możesz używać obu na raz zależnie od sytuacji i tak robi 90% graczy (trenują przy tym APM'y). Smartcasty są jeszcze lepsze jeśli chodzi o czas reakcji kiedy trzeba np szybko uciec itp.

Jinx3.gif

>>SKIN KID<<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...