Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Neostrada do 10mb

saints

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś posiadałem neostradę 512kb/s na rok i po zakończeniu tego okresu przedłużyłem umowę na Neostradę 10mb. Konsultant w salonie powiedział mi iż u mnie będzie działać max. 1 mb (jako iż nie mieszkam w mieście, tylko na wsi - do miasta 4 km) po podłączeniu już szybszego łącza, moja prędkość wynosiła 3,8mb/s down i 0,8mb/s up. Internet po 3 dniach się zepsuł - niestabilne łącze. Wezwałem technika i wymienił mi przewód od puszki do telefonu. Jako iż była to wina właśnie tego przewodu (był stary i mógł być uszkodzony). Po wizycie technika internet działał dobrze - prędkość down: 4,2mb/s up 1,1m/s. Powiedział że za kilka dni może spaść do 3mb/s lecz tak nie było. Internet działał dobrze przed równe 3 tygodnie. Po czym prędkość spadła do 3,5 potem do 2,8 potem do 2,3 potem 1,7 do 1,5 i skoczyła do 2,0 i tak zostało. I teraz moje pytanie, czy to jest wina przeciążenia centrali czy coś takiego? Czy po prostu na moje położenie to max prędkości jaką mogę mieć? Wszedłem na adres modemu jaki posiadam jest to - Sagemcom F@st 2074. W statystkach DSL ujrzałem iż moje łącze może być szybsze i chciałbym aby mi ktoś wyjaśnił czy to możliwe i czy opłaca się dzwonić na infolinie aby ich o tym poinformować. 

9278959700_1408182850_thumb.jpg 

Opublikowano

tak samo mam zadzwonisz nic nie zrobią ponieważ na umowie jest od 1mb/s do 10mb/s.Mi też tak mówili przez 5mieś miałem 5mb/s i teraz dają ledwo ten 1mb/s zadzwoniłem do nich,powiedzieli że na umowie jest od 1mb/s i tylko mogą zrobić jeśli internet wynosi mniej niż 1mb/s.i się nie martw bo inni mają też słaby net:

post-783765-0-50952500-1408183975_thumb.png

przykładowo to moja neostrada do 10mb/s z neofonem ...

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

nie ma nawet sensu dzwonić na infolinię, masz łącze dokładnie zgodnie z warunkami określonymi w umowie. zresztą samo powiedziałeś ze poinformowano dokładnie o tym iz łącze będzie miało ograniczenia z powodu warunków technicznych

co do tego dlaczego tak działa linia możesz sobie gdybać i chcieć wyjaśnień,  ekspertyzy przez internet łącza ADSL to ci nikt nie zrobi ani nie wymieni kabli bo ty tak chcesz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

tak samo mam zadzwonisz nic nie zrobią ponieważ na umowie jest od 1mb/s do 10mb/s.Mi też tak mówili przez 5mieś miałem 5mb/s i teraz dają ledwo ten 1mb/s zadzwoniłem do nich,powiedzieli że na umowie jest od 1mb/s i tylko mogą zrobić jeśli internet wynosi mniej niż 1mb/s.i się nie martw bo inni mają też słaby net:

attachicon.gifGenialny net..png

przykładowo to moja neostrada do 10mb/s z neofonem ...

Zależy kto ma słaby net, bo również mam z neostrady 10mb/s, a co do tego to się ciesz, że masz chociaż te 2mb, bo zawsze możesz mieć gorzej np. 1mb

http://www.speedtest.net/my-result/3693497012

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...